Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μεταγραφές στο… 90΄ της χειμερινής περιόδου

Δημοφιλή

Συνηθίζεται σε όλες τις ομάδες να…φουλάρουν για την ενίσχυση τους τις τελευταίες ημέρες της χειμερινής περιόδου. Και στον ΠΑΟΚ υπάρχουν πολλά τέτοια παραδείγματα την τελευταία –και βάλε-δεκαετία.

Συνέβη και πριν από δύο χρόνια, όταν στις 31 Ιανουαρίου 2019 επισημοποιήθηκαν δύο κινήσεις της τελευταίας στιγμής: ο δανεισμός του Σέρτζιο Ολιβέιρα από την Πόρτο και η μεταγραφή του Ινγκι Ινγκασον από τη Ροστόφ.

Την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2008 έφθασε στη Θεσσαλονίκη ο διεθνής Σέρβος αμυντικός Γκόραν Γκάβρανσιτς , προκειμένου να ενταχθεί στο ρόστερ του ΠΑΟΚ για έξι μήνες με τη μορφή δανεισμού από την Ντιναμό Κιέβου. Έκανε ντεμπούτο στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Άρη (3-0), αλλά εκείνη ήταν μία από τις μόλις επτά παρουσίες του στην ενδεκάδα. Ο δανεισμός του δεν ανανεώθηκε, στη συνέχεια έμεινε έξι μήνες χωρίς ομάδα και τον Ιανουάριο του 2009 συμφώνησε να συνεχίσει στην Παρτιζάν Βελιγραδίου, όπου παρέμεινε για ένα χρόνο. Και πριν αποσυρθεί από την ενεργό δράση-πριν καν συμπληρώσει τα 32 του χρόνια- έπαιξε για έξι μήνες στην Κίνα.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΧΟΥΤΟ

Στο φινάλε της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου του 2009 είχε αποκτηθεί ο Λάμπρος Χούτος. Καθ’ όλη τη διάρκεια του 2008 είχε αγωνιστεί στον Πανιώνιο, καταγράφοντας 27 συμμετοχές και δώδεκα γκολ. Στον ΠΑΟΚ, όμως, απέτυχε, αφού σε οχτώ παρουσίες στην ενδεκάδα δεν κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση πριν κλείσει καν τα 31 του χρόνια, και αφού είχε αγωνιστεί για μια σεζόν με την Πεσίνα στην Γ΄ κατηγορία της Ιταλίας.

Tην Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012 ανακοινώθηκε ο δανεισμός από τη Μονακό του Φρεντερίκ Νιμανί. Στο τέλος της σεζόν γύρισε στη Γαλλία για να παίξει στην Ιστρ, επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΟΦΗ, πήγε σε Ελβετία (Φρίμπουργκ) και Νορβηγία (Εγκερσουντς), έχοντας ως τελευταίο σταθμό της καριέρας του την ελβετική Ξαμάξ.

ΤΡΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ!

Στις 30 Ιανουαρίου 2013 οι Ιτάνζ και Βούκιτς υπέγραψαν συμβόλαια συνεργασίας για δυόμισι και ενάμισι χρόνο αντίστοιχα, ενώ την ίδια ημέρα επισημοποιήθηκε ο δανεισμός του Καμαρά από τη Σοσό μέχρι το τέλος της περιόδου (πριν δυόμισι χρόνια εγκατέλειψε την ενεργό δράση εξαιτίας προβλήματος με την καρδιά του).

Στις 29 Ιανουαρίου 2014 έγινε γνωστή η συμφωνία με τον Νάτχο μέχρι το τέλος της σεζόν (o Ισραηλινός μεσοεπιθετικός αγωνίζεται με την Παρτιζάν Βελιγραδίου). Kαι μια ημέρα μετά επισημοποιήθηκε ο δανεισμός του Ινσαουράλδε (φωτογραφία) από τη Σπάρτακ Μόσχας. Ο Αργεντινός στόπερ επέστρεψε στη Ρωσία, συνέχισε στο Μεξικό (Τσιάπας), έκανε μια δεύτερη θητεία στην Μπόκα Τζούνιορς, μέχρι που πριν από τρία χρόνια επέλεξε την Κόλο Κόλο στη Χιλή.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ο Πέντρο Ενρίκε είχε υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας τρεισήμισι χρόνων με τον Δικέφαλο στις 30 Ιανουαρίου 2017 (από το καλοκαίρι του 2019 ανήκει στην Καϊσέρισπορ). Ένα χρόνο νωρίτερα (2016) η απόκτηση του Δημήτρη Χατζηισαΐα από τον Πανιώνιο είχε οριστικοποιηθεί στις 28 Ιανουαρίου (o Ελληνας στόπερ συνεχίζει την καριέρα του στη Ρίζεσπορ).

Τα ίδια και το 2015, όταν ο Ρικάρντο Κόστα έβαλε την υπογραφή του στο συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ (διάρκειας ενάμισι χρόνου) στις 28 Ιανουαρίου. Ο Πορτογάλος αμυντικός αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το περασμένο καλοκαίρι, φορώντας τη φανέλα της Μποαβίστα.

Πριν από τρία χρόνια, την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018, ο Μάρκο Μιχόγεβιτς, απόκτημα από τη Σαράγεβο κι ο Τιμπό Μουλέν, μεταγραφή από τη Λέγκια Βαρσοβίας) είχαν υπογράψει συμβόλαια συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ διάρκειας τριών χρόνων. Ο Βόσνιος στόπερ έπαιξε με τον ΠΑΟΚ σ’ ένα ματς πρωταθλήματος (κόντρα στον Πλατανιά), ο Γάλλος κεντρικός χαφ κατέγραψε τρεις ολιγόλεπτες συμμετοχές, μέχρι που ακολούθησαν το δρόμο του δανεισμού. Που βρίσκονται σήμερα; Ο μεν Μιχόγεβιτς είναι συμπαίκτης του Εσίτι στην Γκεζτέπε, ο δε Μουλέν έχει ενταχθεί στο δυναμικότης ρουμανικής Κλιντσένι.

Ο ΕΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΚΟΙ

H συμφωνία με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ για τη μετακόμιση του Αραούχο Έτο από την κροατική πρωτεύουσα στη Θεσσαλονίκη οριστικοποιήθηκε στις 27 Ιανουαρίου 2011. Φεύγοντας από τον ΠΑΟΚ, ο Βραζιλιάνος αμυντικός έπαιξε για μια σεζόν στο Αζερμπαϊτζάν με την Μπακού, όπου ολοκλήρωσε και την καριέρα του.

Την 1 Φεβρουαρίου 2008 ανακοινώθηκε η απόκτηση για ενάμισι χρόνο του Σέρτζιο Κονσεϊσάο, καθώς και του Μολδαβού επιθετικού Βιορέλ Φρούνζα μέχρι το τέλος της σεζόν με την μορφή δανεισμού από την ρουμάνικη Κλουζ. O Koνσεϊσάο ολοκλήρωσε την πλούσια ποδοσφαιρική του καριέρα, φορώντας τη φανέλα του ΠΑΟΚ, ενώ από το καλοκαίρι του 2017 έχει την ευθύνη της τεχνικής ηγεσίας της Πόρτο. Οσο για τον Φρούνζα, συνέχισε σε Ρωσία, Ρουμανία, Καζακστάν και Λευκορωσία, μέχρι να γυρίσει στην πατρίδα του και να τελειώσει την καριέρα του με τη φανέλα της Ντάτσια Τσισινάου.

Ο δανεισμός του Σέκου Ολίσε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ανακοινώθηκε την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013, με την προοπτική να αγωνιστεί στον ΠΑΟΚ για έξι μήνες. Τελικά, ο Λιβεριανός μεσοεπιθετικός παρέμεινε στην Τούμπα για ενάμισι χρόνο. Φεύγοντας από το Δικέφαλο, επέστρεψε στη Ρωσία για να παίξει για ένα εξάμηνο στην Κούμπαν Κράσνονταρ. Επόμενος σταθμός στην καριέρα του ήταν η Ρουμανία και η Άστρα Γκιούργκιου. Μέχρι που κατέληξε στην Κίνα. Μεσολάβησαν τέσσερα (!) χρόνια απραξίας για να επιστρέψει ξανά σε δράση με τη Λισκρ Λιβερίας.

Την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014 ανακοινώθηκε ο δανεισμός του Ντάνι Χούσεν από τον Αγιαξ. Σε τελική ανάλυση, ούτε αυτός κατάφερε ν’ αφήσει το προσωπικό του στίγμα στην Τούμπα. Εδώ και τέσσερα χρόνια αγωνίζεται στο πρωτάθλημα των ΗΠΑ (τον προηγούμενο μήνα υπέγραψε στην Οστιν).

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Oύτε την Πρωτομαγιά το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

Το ντέρμπι της Τούμπας μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού επρόκειτο να γίνει την περασμένη Κυριακή, αναβλήθηκε ωστόσο προς...

Στην ίδια κατηγορία