Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

«Μεγάλη χαρά το πρώτο μετάλλιο με τον ΠΑΟΚ»

Δημοφιλή

Παρότι απουσίαζε για ένα χρόνο από την αγωνιστική δράση λόγω τραυματισμού, ο Θόδωρος Φωτιάδης κατάφερε να ξεπεράσει τις προσδοκίες, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο, στο πρόσφατο πανελλήνιο πρωτάθλημα πάλης. Ο αθλητής της πρωταθλήτριας ομάδας του ΠΑΟΚ, μιλά στη FORZA για την μεγάλη επιστροφή του, την δουλειά που γίνεται στην ομάδα, αλλά και την καθημερινότητα του.

Πως ήρθε η πρώτη σου επαφή με την πάλη;

«Η πρώτη μου επαφή με το άθλημα έγινε περίπου στα έξι μου χρόνια. Ήμασταν συμμαθητές και φίλοι με τον… συμπαίκτη μου, Ηλία Παγκαλίδη. Είχανε τον σύλλογο «Μακεδόνες Πολίχνης» και με κάλεσε. Πήγα, μετά από λίγο καιρό έγιναν και οι πρώτοι αγώνες, πήρα ένα μετάλλιο και… κόλλησα».

Ο ΠΑΟΚ πότε προέκυψε;

«Στον ΠΑΟΚ εντάχθηκα μαζί με τον Ηλία Παγκαλίδη το 2015. Τότε ξεκίνησε μια προσπάθεια ξεκίνησε μια προσπάθεια από τους Ιωάννη Παγκαλίδη, Δημήτρη Τσεκερίδη, Ιωάννη Σισμανίδη, Παναγιώτη Χεριστανίδη , Ντένη Τερσενίδη και Κώστα Σωτηριάδη να μεγαλώσει το τμήμα και να κάνουμε κάτι καλύτερο και να μπορέσουμε να αυξήσουμε τον κόσμο της πάλης, πρώτα εδώ στον Βορρά».

Η ομάδα έχει καθιερωθεί ως η μεγάλη «δύναμη» στον χώρο της πάλης. Ποιο είναι το μυστικό;

«Πρώτο και κύριο, πέραν από ομάδα όλοι είμαστε μια οικογένεια, προπονητές παίκτες και διοίκηση. Από τον έφορο μας, Χάρη Μαλλιό που τρέχει για τα… πάντα, μέχρι την διοίκηση τους χορηγούς και τον κύριο Αμοιρίδη. Πιστεύω με την δουλειά που γίνεται, δεν θα πέσουμε από την κορυφή τα επόμενα χρόνια».

Γύρισες μετά από ένα μακροχρόνιο τραυματισμό, και αγωνίστηκες στο πανελλήνιο. Περιμένες το μετάλλιο;

«Ο τραυματισμός είναι πάντα δύσκολος για όλους τους αθλητές. Είναι κάτι επίπονο τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά, αφού βλέπεις τους στόχους σου να πηγαίνουν πίσω. Προσπαθήσαμε και το ξεπέρασα. Χωρίς μεγάλη προετοιμασία κατέβηκα στο πανελλήνιο, πιο πολύ για λόγους ψυχολογίας. Στο μυαλό πάντα υπάρχει ένας στόχος, αλλά λόγω της μεγάλης αποχής δεν περίμενα πάρα πολλά. Η δεύτερη θέση ήταν στα όρια του εφικτού».

Ποια ήταν τα συναισθήματα σου μετά την κατάκτηση;

«Μετά την πρώτη νίκη δεν ήθελα να τα παρατήσω, παθιάστηκα. Έφτασα στον ημιτελικό και μετά κατάλαβα τι είχε γίνει και πόσο κοντά είμαι στο μετάλλιο. Ήταν μεγάλη η χαρά το πρώτο Πανελλήνιο μετάλλιο, που μου έδωσε δύναμη για την συνέχεια. Κίνητρο για μένα υπήρξε το ότι οι προπονητές πίστευαν στην επιστροφή μου, λέγοντας ότι θα είμαι η έκπληξη των αγώνων»

Ο επόμενος  μεγάλος σου στόχος;

«Θέλω σίγουρα να πάρω ένα Πανελλήνιο τίτλο, και να κάνω συμμετοχές σε Πανευρωπαϊκό ή Παγκόσμιο επίπεδο, και γιατί όχι, να έρθει και μια διάκριση».

Τι περιλαμβάνει η καθημερινότητα σου;

«Η καθημερινότητα ξεκινάει με την σχολή μου (σπουδάζω στο ΑΠΘ, στο τμήμα Φυσικής αγωγής και Αθλητισμού). Στη συνέχεια, γυρνάω στο σπίτι για την απαραίτητη ξεκούραση, πριν την απογευματινή προπόνηση με τον ΠΑΟΚ».

Οπότε η ημέρα σου γεμίζει με τον αθλητισμό. Ποιο είναι το επόμενο βήμα;

«Η μέρα μου γεμίζει με την πάλη, ναι. Δεν το περίμενα ότι θα φτάσω στο σημείο να είμαι πρωταθλητής και να διδάσκω. Θέλω να το κάνω, για να έχουμε μια συνέχεια στον ΠΑΟΚ».

Τι θέλεις να κάνεις στον ελεύθερο σου χρόνο;

«Δεν είμαι ο άνθρωπος που θα βγει μέχρι αργά το βράδυ. Ένας καφές, μια βόλτα με τους φίλους. Αν καθίσω σπίτι θα προτιμήσω να περάσω χρόνο με την οικογένεια μου, ή να ασχοληθώ λίγο με τα video games».

Έχεις κάποιο χόμπι;

«Μας αρέσει να παίζουμε ποδόσφαιρο μερικές φορές με τα παιδιά από την ομάδα, αν μπορεί να θεωρηθεί χόμπι. Γενικότερα μου αρέσει το ποδόσφαιρο και όποτε έχω χρόνο παρακολουθώ τον ΠΑΟΚ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Κοτάρσκι, παρών: Οι καλύτερες επεμβάσεις του στο Conference (videos)

Κατά ριπάς σκοράρισμα από πλευράς ΠΑΟΚ στην Ευρώπη εξ ου και η πρώτη καλύτερη επίθεση που κατοχυρώθηκε στην εντυπωσιακή...

Στην ίδια κατηγορία