Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Μεγάλα ονόματα» σε… ώριμη ηλικία

Δημοφιλή

H περίπτωση του Σεμπάστιαν Τζιοβίνκο έρχεται να μας θυμίσει καταξιωμένους παίκτες με παρουσία σε σπουδαία ευρωπαϊκά κλαμπ, που ντύθηκαν στα ασπρόμαυρα σε, λιγότερο ή περισσότερο, προχωρημένη ποδοσφαιρικά ηλικία.

Στις 5 Φεβρουαρίου 1999 είχε γίνει η παρουσίαση των αποκτημάτων της χειμερινής περιόδου. Ανάμεσα τους κι ο Αντόλφο Βαλένσια, που είχε έρθει από την Ιντεπεντιέντε αντί 200 χιλιάδων δολαρίων. Ο Κολομβιανός επιθετικός (είχε αγωνιστεί και στα τρία παιχνίδια της εθνικής του ομάδας στο Μουντιάλ της Γαλλίας το αμέσως προηγούμενο καλοκαίρι) θα έκλεινε την επόμενη ημέρα τα 31α γενέθλια του, ωστόσο τα καλά του χρόνια σε μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους (Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπάγερν Μονάχου) είχαν πια περάσει. Έκανε… αργοπορημένο ντεμπούτο στις 7 Μαρτίου 1999 (ΠΑΟΚ-Εθνικός 0-0), αφού πρώτα έπρεπε να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού του. Μέχρι το τέλος της σεζόν πέτυχε τρία γκολ σε 12 συμμετοχές, ενώ πιο αποδοτικό ήταν το πρώτο μισό της σεζόν που ακολούθησε (8 γκολ σε 19 ματς).

Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο αποκτήθηκε στο φινάλε της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου της σεζόν 2007-08 (είχε κλείσει τα 33 του χρόνια). Ο Πορτογάλος έκανε σπουδαία καριέρα στα γήπεδα της Ιταλίας με τις φανέλες της Λάτσιο, της Πάρμα και της Ιντερ, αφού πρώτα είχε ξεχωρίσει και αναδειχθεί στην πατρίδα του με την Πόρτο. Τα τελευταία του καλά ποδοσφαιρικά χρόνια τα πέρασε στη Λιέγη με τη Σταντάρ, μέχρι που το καλοκαίρι του 2007… αποσύρθηκε στο Κουβέιτ για τα πετροδολάρια της Αλ Γκαντισίγια. Πήρε τη φανέλα με το νούμερο 7, που φορούσε στο Δικέφαλο ο Ζαγοράκης και στις 23 Φεβρουαρίου 2008 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη γεμάτη Τούμπα κόντρα στον Ολυμπιακό (1-1). Για τον Κονσεϊσάο τα πράγματα δεν είχαν εξελιχθεί καθόλου καλά: είχε αστοχήσει σε πέναλτι, ενώ μετά τη λήξη του αγώνα έπαιξε ξύλο με τον Νικοπολίδη στην καταπακτή των αποδυτηρίων.

Τον Αύγουστο του 2015 ο Φρανκ Αρνεσεν αναζητούσε έναν επιθετικό (μετά την αποχώρηση του Σαλπιγγίδη), που θα ενίσχυε τη γραμμή κρούσης. Μέχρι που στις 2 Σεπτεμβρίου ανακοινώθηκε η απόκτηση του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, ο οποίος είχε λαμπρό παρελθόν, τόσο στην Αγγλία (Mάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τότεναμ, Φούλαμ), όσο και στη Γερμανία (Μπάγερ Λεβερκούζεν). Ο Βούλγαρος σταρ είχε ολοκληρώσει την παρουσία του στο γαλλικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Μονακό, έχοντας πρόταση από την Αστον Βίλα για να επιστρέψει στην Αγγλία. Τελικά, ο Σαββίδης του έδωσε 1,5 εκ. ευρώ για ένα χρόνο και τον έπεισε να υπογράψει στον ΠΑΟΚ. Διανύοντας το 35ο έτος της ηλικίας του, ο Μπερμπάτοφ δεν μπόρεσε να βρει χημεία με τον Τούντορ, ολοκληρώνοντας τη σεζόν με 25 συμμετοχές (δέκα στη βασική ενδεκάδα) και μόλις πέντε γκολ.

Μην ξεχνάμε και έναν νυν παίκτη του ΠΑΟΚ, τον Σίντζι Καγκάβα, με θητεία (μεταξύ άλλων) σε Ντόρτμουντ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, o οποίος έφθασε στην Τούμπα λίγο πριν κλείσει τα 32 του χρόνια.

ΑΤΥΧΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ

Τον Ιανουάριο του 2015 είχε αποκτηθεί ο Ρικάρντο Κόστα, που είχε μπει στα 34 του χρόνια. Εμβληματικός παίκτης της Πόρτο, με πλούσια θητεία και στο ισπανικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Βαλένθια, αλλά και με εμπειρία από τη Γερμανία (Βόλφσμπουργκ), ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός έφθασε στην Τούμπα προερχόμενος από το εξάμηνο παρουσίας του στο Κατάρ και στην Αλ Σαϊλίγια. Ουσιαστικά, μπόρεσε να παρουσιάσει με το Δικέφαλο κάποιες από τις ικανότητες του μόνο στο πρώτο μισό της σεζόν 2015-16. Ωστόσο, μετά τον τραυματισμό του τον Νοέμβριο του 2015στο εκτός έδρας ματς με την Κράσνονταρ για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, άρχισε να μετρά αντίστροφα για την αποχώρηση του από το ρόστερ, κάτι που συνέβη τον Ιανουάριο του 2016.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Xειρουργείο για Τσαούση

Σε επέμβαση στους κοιλιακούς πρόκειται να υποβληθεί ο Μάριος Τσαούσης. Ο νεαρός αριστερός μπακ, που φέτος έπαιξε ως δανεικός από...

Στην ίδια κατηγορία