Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μεγάλα και… βολικά επεισόδια

Δημοφιλή

Οι μόνοι που δεν αναλύουν όσα έγιναν στου Ρέντη, στο παιχνίδι νέων μεταξύ του Ολυμπιακού και της Μπάγερν,  είναι εκείνοι που ίσως προσπαθήσουν να τα εκμεταλλευτούν γι’ άλλους λόγους.

Ο υφυπουργός, Λευτέρης Αυγενάκης, ορκίστηκε και από την επομένη άρχισε να μιλάει για τη βία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και ενώ όλοι έψαχναν που προκύπτουν τέτοια σοβαρά περιστατικά… να που εμφανίστηκαν  οι οπαδοί του Ολυμπιακού, οι οποίοι «μπούκαραν» στις καλά φυλασσόμενες εγκαταστάσεις του Ρέντη και επιτέθηκαν σε φίλους της Μπάγιερν στη διάρκεια του αγώνα νέων!

Το γεγονός ήταν πολύ σοβαρό, τα επεισόδια ήταν μεγάλης έκτασης, υπήρχαν Γερμανοί που τραυματίστηκαν, το παιχνίδι διακόπηκε γι’ αρκετή ώρα και τα συμβάντα προβλήθηκαν σε όλη την Ευρώπη.

Να λοιπόν που… δικαιώθηκε ο Αυγενάκης! Η βία έκανε την εμφάνισή της στο γήπεδο του Ολυμπιακού, της ομάδας που… έχει λόγους να επιδιώκει την αναστάτωση.

Πώς και γιατί προέκυψε αναστάτωση; Γιατί άραγε ο Ολυμπιακός την επιθυμεί κατά βάθος; Οι λόγοι έχουν εξηγηθεί εδώ και καιρό μέσα από αναλυτικά ρεπορτάζ της FORZA. Αξίζει να τους θυμίσουμε.

ΠΟΛΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΕΠΟ

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός που έμαθε να ελέγχει τα πάντα με τις διοικήσεις Σαρρή και Γκιρτζίκη κάτι που έχει διαφανεί και μέσα από τα κατηγορητήρια που είναι γεμάτα από ανθρώπους των δύο πλευρών, ψάχνει εναγωνίως τρόπο να ρίξει αυτή τη διοίκηση που έχει φέρει μία ισορροπία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μία διοίκηση όπου στα χρόνια της, ο Ολυμπιακός έχει μείνει πολύ μακριά από την κατάκτηση τίτλων.

Όπως πολλές φορές ανέλυσε η FORZA, ένα χρόνο πριν τις εκλογές στην ΕΠΟ, ο Ολυμπιακός ψάχνει εκείνες τις συνθήκες που θα οδηγούσαν την UEFA σε παρέμβαση και ορισμό διοικούσας επιτροπής. Τα πολλά και συνεχιζόμενα περιστατικά βίας στα ελληνικά γήπεδα θα ήταν  ένας τέτοιος λόγος παρέμβασης! Δεν υπάρχουν όμως, όσο και αν ο υφυπουργός, Λευτέρης Αυγενάκης, προσπαθεί να πείσει για το αντίθετο. Ο υφυπουργός, που θυμίζουμε ότι μόλις πριν λίγες εβδομάδες είχε ακούσει τον επίτιμο πρόεδρο του Ολυμπιακού να του ζητάει να διώξει τη νυν διοίκηση της ΕΠΟ! Ας μην το ξεχνάμε και αυτό…

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ   

Πώς είναι δυνατόν να γίνονται πρώτη φορά επεισόδια σε εκείνο το χώρο;

Πώς είναι δυνατόν 40-50 κουκουλοφόροι να μπαίνουν ανενόχλητοι σε τόσο κλειστές και καλά φυλασσόμενες εγκαταστάσεις;

Πώς και οι χούλιγκαν επέλεξαν ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι, όπου το όποιο γεγονός θα έπαιρνε μεγαλύτερες διαστάσεις;

Πώς ο ένας δράστης και ενώ ήξερε ότι πιθανότατα τον αναζητούν, μία μέρα μετά είχε ακόμη στο σπίτι του τόσα όπλα;

Τα ερωτήματα για όλα τα παράξενα που έγιναν το βράδυ της Τρίτης, είναι πολλά. Κάποια πράγματα δεν έχουν λογική εξήγηση και οι μόνοι που ίσως τα αποδέχονται χωρίς πολλή ανάλυση είναι όσοι τα… περίμεναν για να τα εκμεταλλευτούν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ  

Έγινε ο, τι έγινε στο Ρέντη και παρά το ότι… όλοι είχαμε μάτια να δούμε ποιοι πρωταγωνίστησαν  σε… ζωντανή μετάδοση, υπήρχαν και «δημοσιογράφοι» που προσπάθησαν να παίξουν τον ρόλο δικηγόρου του Ολυμπιακού και να  πείσουν για το ότι… «μάλλον ήταν ακροδεξιές οργανώσεις που δε είχαν καμία σχέση με οπαδούς του ερυθρολεύκων.

Την επομένη βέβαια έγινε η σύλληψη του πρώτου οργανωμένου οπαδού και ταυτοποιήθηκαν άλλοι πέντε. Στο σπίτι του ενός βρέθηκαν  μεταξύ άλλων… πιστόλι και γεμιστήρα, 50 φυσίγγια, 2 μάσκες κάλυψης προσώπου τύπου fullface (υφασμάτινη και πλαστική), 10 φωτοβολίδες χειρός, 2 ράβδοι (μεταλλική και ξύλινη), 3 πτυσσόμενοι μεταλλικοί σουγιάδες, 4 κυλινδρικές συσκευασίες πυροτεχνημάτων, 3 πακέτα πυροτεχνημάτων, 59 κροτίδες, 3 usb και 2 κάρτες μνήμης, 2 κινητά τηλέφωνα και δύο κάρτες sim.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΤΑ VAR

Πολλοί προσπαθούν να πείσουν για το ότι το VAR έχει προβλήματα. Η αλήθεια είναι ότι τα προβλήματα τα έχουν όσοι τον χρησιμοποιούν λανθασμένα! Όλως τυχαίως αυτό συμβαίνει συνέχει και υπέρ του Ολυμπιακού στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

Είναι σα να έχει δημιουργηθεί μία τεχνολογική μαύρη τρύπα, ένα ιδιαίτερο μαγνητικό πεδίο πάνω από το στάδιο που είτε κρύβει φάσεις κατά του Ολυμπιακού, είτε οδηγεί τους VAR να βλέπουν αλλ’ αντ’ άλλων.

Πώς να εξηγηθεί ότι μετά το σκάνδαλο της πρώτης αγωνιστικής και την απόκρυψη της φάσης με το πέναλτι επάνω στον Μπαράλες, στο περασμένο παιχνίδι της έβδομης αγωνιστικής ο διαιτητής Παπαδόπουλος, ο βοηθός Νικολαϊδης  και ο VAR Κουμπαράκης, δεν είδαν την ανατροπή Φιγκεϊρέδο από τον Σεμέδο;

Και επειδή το… «δεν είδαν» δεν γίνεται να  ισχύει για τόσους ανθρώπους, καταλήγουμε στο ότι… «φοβήθηκαν» να καταλογίσουν πέναλτι, γεγονός ανησυχητικό και απαράδεκτο, μια και είναι φανερό ότι τα κατάλοιπα της επίθεσης στον Τζήλο ακόμη επηρεάζουν μερικούς διαιτητές που δεν έχουν πυγμή, θάρρος και προσωπικότητα.

Και ενώ  όλη η φίλαθλη Ελλάδα αναρωτιέται… «πώς γίνεται να χάνονται τόσες φάσεις σε αυτό το γήπεδο» έρχεται ο Παναγιώτης Βαρούχας και η ΕΡΤ που τον φιλοξενεί, για να μας αποδείξουν ότι όλα αυτά είναι καλά οργανωμένα και υπάρχουν άνθρωποι που συνεχίζουν να παίζουν ύποπτο ρόλο στη διαμόρφωση άποψης. Ο Βαρούχας ήταν ο μόνος στη χώρα που δεν είδε πέναλτι και αυτό προσπάθησε να περάσει ως θέση!

«ΘΑΥΜΑ» ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ 

Οι ξένοι στο VAR θα είναι μία κάποια λύση; Μπορεί… Από την άλλη όμως πρέπει να θυμηθούμε ότι ειδικά στο συγκεκριμένο γήπεδο, έχουν γίνει πράγματα και θαύματα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ποιος μπορεί να ξεχάσει ότι στο πολύ κρίσιμο φετινό παιχνίδι των πλέι οφ του τσάμπιονς ληγκ Ολυμπιακός-Κράσνονταρ και στο 0-0 αυτού στο 11΄ (σε σημαντικό χρονικό διάστημα δηλαδή), ο Ισπανός διαιτητής Ντε Θέρο Γκράντε και ο VAR δεν είδαν το πιο καθαρό χέρι που έκανε στη διοργάνωση ο Γκιγιέρμε;

Και κάπου εδώ έρχεται η ώρα να αποδειχθεί ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν θέλει το  VAR στα ελληνικά γήπεδα και θα κάνει τα πάντα για να το παρεμποδίσει ή να το καταργήσει.

Με αφορμή τα σχόλια που έγιναν ΜΟΝΟ την πρώτη αγωνιστική για τη φάση του Ολυμπιακός-Αστέρας που δεν εμφανίστηκε ποτέ στο VAR, η NOVA συνεχίζει για πολλούς μήνες να απειλεί και να ζητάει απεμπλοκή από την μετάδοση δικών της πλάνων στο VAR.

Η NOVA που αλλάζει ιδιοκτησία και αποκτάται από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, βρίσκει αφορμή από μεμονωμένα και ΜΟΝΟ σχόλια για ένα και ΜΟΝΟ ματς της πρώτης και ΜΟΝΟ αυτής αγωνιστικής για να ζητήσει και να ενημερώσει ΕΠΟ και Λίγκα ότι στον δεύτερο γύρο δεν πρόκειται να δίνει τα πλάνα της για τη χρήση του VAR!

Υπάρχει κανείς ακόμη που δεν καταλαβαίνει το σχέδιο που υπάρχει για κατάργηση του συστήματος που μειώνει τα διαιτητικά λάθη, σχέδιο που σχετίζεται με την άμεση και ολοκληρωτική κυριαρχία Μαρινάκη στο ποδόσφαιρο;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Να κλείσει με νίκη την κανονική διάρκεια!

Για την 18η αγωνιστική της Α1 Χάντμπολ γυναικών, ο ΠΑΟΚ mαteco αντιμετωπίζει στο ΔΑΚ Πανοράματος, το Σάββατο 20 Απριλίου...

Στην ίδια κατηγορία