Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μέχρι όπου πάει… ΑΝΤΡΕ!

Δημοφιλή

O Βιεϊρίνια πάτησε χτες τα 34 του χρόνια, αλλά να’ στε βέβαιοι, εμείς είμαστε, ότι θα αργήσει να κατέβει από την σκηνή και το φιλοθεάμον κοινό θα συνεχίζει να τον απολαμβάνει στα γήπεδα.

Η Γκόντσα ένα χωριό επτά – οκτώ χιλιόμετρα βόρεια της πόλης του Γκιμαράες, εκεί όπου ο Αντελίνο Αντρέ Βιέιρα ντε Φρέιτας, ή σκέτο Βιεϊρίνια, γεννήθηκε στις 24 Ιανουαρίου του 1986 και έγινε το τρίτο από τα επτά παιδιά της οικογένειας, καμαρώνουν και λατρεύουν τον Αντρέ.

Βλέπετε, το καλοκαίρι του 2016 επέστρεψε ως Πρωταθλητής Ευρώπης στην πόλη των 1000 και… κάτι κατοίκων. Είναι ο μοναδικός «vimaranense», όπως ονομάζονται οι κάτοικοι της περιοχής, που στέφθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης. Για αυτό και το 2016 τιμήθηκε από το Δήμο, με το παράσημο τιμής!

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

«Από τότε που γνωρίζω τον εαυτό μου, τον θυμάμαι αγκαλιά με μια μπάλα!» λέει και υπερηφανεύεται για την οικογενειακή παράδοση, που συνέχισαν τα τέσσερα από τα επτά παιδιά του Ζοάο Φρέιτας και της Μαρία Βιέιρα. Ο πάτερ-φαμίλιας στα νιάτα του υπήρξε ποδοσφαιριστής, μπορεί να μην έφτασε να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο, σε κάποια μεγάλη ομάδα, ήταν πάντως πολύ εύκολο να βάλει στα αγόρια το… μικρόβιο της μπάλας. Οι δύο αδερφοί του ακόμη παίζουν ποδόσφαιρο σε χαμηλές κατηγορίες. Τα τρία κορίτσια παρακολουθούσαν τη μαμά να βάζει τις φωνές, μπας και στρωθούν να διαβάσουν, αλλά που μυαλό για σχολείο…

Ο Αντρέ πετούσε την τσάντα στο δωμάτιο και το μόνο που είχε στο μυαλό του ήταν να βγει στη γειτονιά για να παίξει με τους φίλους του. Από τα επτά του και μέχρι να φτάσει στα δεκαεπτά έπαιξε στη Βιτόρια Γκιμαράες, ακολούθησε Πόρτο και το 2008 προέκυψε, λόγω Σάντος, ο ΠΑΟΚ και Ελλάδα. Πού να ήξερε ότι ήταν της μοίρας του γραφτό…

Ο Πορτογάλος έφυγε, προσωρινά όπως αποδείχθηκε, τον Ιανουάριο του 2012 για τη Γερμανία και τη Βόλφσμπουργκ, επέστρεψε μετά από πεντέμιση χρόνια με στόχο να γίνει πρωταθλητής με τον «Δικέφαλο». Και έγινε… Ηγέτης, λατρεμένος της κερκίδας, αφοσιωμένος στην ομάδα. Ό, τι και να επικαλεστεί κανείς για να περιγράψει την σχέση του με τον ΠΑΟΚ είναι λίγο.

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ

Ο Πορτογάλος «κάπτεν», όχι μία, αλλά δύο φορές, μιλώντας αποκλειστικά στη FORZA αναφέρθηκε στο μέλλον του. Κι όταν ο Αντρέ λέει κάτι, το εννοεί. Η πρώτη τον περασμένο Απρίλιο όταν το θέμα του συμβολαίου έμοιαζε να είναι κάτι πολύ μακρινό. «Ξέρετε κάτι», μας είχε πει στα πλαίσια της κουβέντας για την πολυτελής έκδοση της FORZA, «δεν έχω σκοπό να φύγω από τον ΠΑΟΚ, θα μπω και θα παίξω στο πρώτο παιχνίδι της Νέας Τούμπας, δεν το συζητάω…». Αν μη τι άλλο τέτοιες κουβέντες σε αφήνουν άφωνο! «Όχι μόνο θα παίξω, αλλά θα παίξω στο πρώτο παιχνίδι στο νέο γήπεδο. Να το ξέρει ο πρόεδρος, στο νέο γήπεδο θα παίξω ότι κι αν γίνει…».

Το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου μπορεί να του έχει προκαλέσει λίγο άγχος, αλλά λογικά δεν πρέπει να ανησυχεί. «Εγώ ήρθα εδώ, για να τελειώσω την καριέρα μου εδώ. Το είχα πει από την αρχή. Μέχρι τώρα τις υποσχέσεις μου τις έχω κρατήσει. Δεν χρειάζεται να αποδείξω κάτι άλλο. Δεν βιάζομαι, χρόνο έχουμε, είμαι ευχαριστημένος εδώ, περιμένουμε…», ξεκαθάριζε τον περασμένο Νοέμβριο στη FORZA. Είπε και κάτι άλλο: «Θα παίξω μέχρι εκεί που νιώθω ότι μπορώ να προσφέρω κάτι. Αν δεν θα μπορώ, θα σταματήσω. Μέχρι τώρα νιώθω καλά. Νομίζω ότι σ΄ αυτό το επίπεδο, θα έχω άλλα δύο χρόνια τουλάχιστο. Δε θέλω να βάζω ταβάνι. Μακάρι να πάω όσο πάει…».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Η Λεωφόρος μοιάζει… κακός δαίμονας του ΠΑΟΚ

Γέμισε και πάλι η Νέα Μεσημβρία, καθώς όλοι οι διεθνείς ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ επέστρεψαν στη βάση τους με φόντο...

Στην ίδια κατηγορία