Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Με το βλέμμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Δημοφιλή

Με το βλέμμα στραμμένο στον μεγάλο στόχο, δηλαδή την παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, μπαίνει στο 2020 ο πρωταθλητής του ΠΑΟΚ στην πυγμαχία, Βαγγέλης Νανιτζανιάν. Ο μποξέρ του Δικεφάλου μιλά στη FORZA για την ως τώρα πορεία του στο χώρο, αλλά και για την ζωή του μακριά από το ρινγκ.

Πως ήρθε η πρώτη σου επαφή με την πυγμαχία;

«Ξεκίνησα στα οκτώ μου χρόνια. Ο πατέρας μου ασχολούνταν με την πυγμαχία και έτσι με πήγε σε ένα γυμναστήριο για να το δοκιμάσω. Με το που μπήκα στο γυμναστήριο ουσιαστικά άλλαξαν όλα, αφού ήθελα κάθε μέρα να πηγαίνω. Ευχαριστώ τον πατέρα μου, που με έβαλε σε αυτό το άθλημα, έχω μάθει πολλά μέσα σε αυτό χώρο».

Πότε κατάλαβες ότι θα το ακολουθήσεις σοβαρά;

«Περίπου στα 15 μου χρόνια. Εκεί ξεκινάει η κατηγορία των Παίδων. Τότε κλήθηκα να επιλέξω το αν θα ασχοληθώ σοβαρά με το μποξ και δώσω όλο το βάρος εκεί, ή με το σχολείο και αργότερα τις σπουδές».

Ο ΠΑΟΚ πως προέκυψε;

«Από την αρχή. Μένω κοντά στην Τούμπα και χαίρομαι που αγωνίζομαι σε μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ, από τόσο μικρή ηλικία. Όποιος αθλητής έρχεται μαθαίνει την πυγμαχία διαφορετικά από τον κ. Ελευθεριάδη. Δεν είναι ένα βίαιο άθλημα, θέλει πολλά πράγματα, γνώσεις, πειθαρχία, καρδιά».

Υπάρχει κάποια προκατάληψη στον κόσμο, αναφορικά με την πυγμαχία;

«Σε όποιον λέω με τι ασχολούμαι, η ερώτηση του είναι αν έχω σπασμένη μύτη. Έχει μείνει αυτό στον κόσμο, δεν ξέρω από που έχει προέλθει. Εγώ πάντως δεν την έχω σπάσει!»

Ποια είναι η μεγαλύτερη σου στιγμή μέχρι τώρα στον χώρο;

«Όταν βγήκα δεύτερος στο Πανευρωπαϊκό, χωρίς να περιμέναμε μια τέτοια επιτυχία. Εκεί έδωσα τέσσερις δυνατούς αγώνες και όταν γύρισα τα είδα όλα διαφορετικά. Πίστεψα στις δυνατότητες μου».

Ο στόχος σου για το 2020;

«Ο μεγάλος στόχος τώρα είναι η Ολυμπιάδα του Τόκιο. Αρχικά, πρέπει να να κατακτήσω μια θέση στην τετράδα του Πανευρωπαϊκού το Μάρτιο του 2020, για να πάρω το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του επόμενου καλοκαιριού. Προετοιμάζομαι και θα τα δώσω όλα για τον μεγάλο στόχο».

Το 2019 έχει περάσει στην ιστορία. Τι κρατάς από την χρονιά που έφυγε;

«Δυστυχώς δεν είχα πολλούς αγώνες, γιατί στο ελληνικό κάτω των 22 δεν υπήρχε αντίπαλος. Συμμετείχα στο Πανευρωπαϊκό U22 στην Ρωσία, κέρδισα τον πρώτο αγώνα, αλλά στον δεύτερο έπεσα πάνω σε ένα παιδί από την Γεωργία και έμεινα εκτός. Μπορούσα να τα πάω καλύτερα, αλλά η έλλειψη παιχνιδιών με επηρέασε. Πρόσφατα έπαιξα στην Α’ ανδρών όπου βγήκα πρώτος, και συμμετείχα στο Premium Boxing Event στο Παλατάκι».

Τι εμπειρία ήταν η συμμετοχή στο Premium Boxing Event;

«Ήταν κάτι που έγινε για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ήταν μια πολύ καλή εμπειρία που την χρειάζομαι για την μετέπειτα πορεία μου, αν καταφέρω να πάω στο εξωτερικό. Εγώ έπαιξα ερασιτεχνικό για να μην έχω κάποιο πρόβλημα με τους επερχόμενους αγώνες στο Προολυμπιακό».

Τι περιλαμβάνει η καθημερινότητα σου;

«Η ημέρα μου ξεκινάει συνήθως αμέσως με προπόνηση. Τις καθημερινές προπονούμαι δυο φορές, όποτε στο ενδιάμεσο προτιμώ να ξεκουραστώ. Στον ελεύθερο μου χρόνο, θα βρεθώ με την κοπέλα ή τους φίλους μου, για κάποια ταινία, ή ένα καφέ. Έχω μια μάλλον απλή καθημερινότητα».

Αγαπημένες ταινίες ή σειρές;

«Μου αρέσουν οι περιπέτειες και τα θρίλερ. Μου έχει μείνει το “Avatar”, παρακολουθώ και το “Star Wars”. Από σειρές  παρακολουθώ αρκετά, μου αρέσει το “Vikings”, το “Sons of Anarchy”, το  “Walking Dead”».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Oύτε την Πρωτομαγιά το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

Το ντέρμπι της Τούμπας μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού επρόκειτο να γίνει την περασμένη Κυριακή, αναβλήθηκε ωστόσο προς...

Στην ίδια κατηγορία