Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Με σταθερά βήματα ανόδου

Δημοφιλή

Από τα (πολλά) νέα πρόσωπα της φετεινής Κ-19 του ΠΑΟΚ είναι κι ο Μάριος Μπάμπουρας, που έλκει την καταγωγή του από τη Δράμα.

Γεννημένος στις 29 Μαρτίου 2004 άρχισε να μαθαίνει ποδόσφαιρο στην Αθλητική Ενωση Καλαμπακίου (υπό την προπονητική καθοδήγηση του Αρη Ελευθεριάδη), παίρνοντας το ερέθισμα από τον κατά εννέα χρόνια μεγαλύτερο αδελφό του, Ακη (φέτος αγωνίζεται στη Γ΄ κατηγορία με το Νέστο Χρυσούπολης, έχοντας παίξει στο παρελθόν και σε Δόξα Δράμας, Μέγα Αλέξανδρο Ξηροποτάμου και Αρη Παλαιοχωρίου). Σε ηλικία εννέα ετών μεταπήδησε στο Φίλιππο Δράμας και τρία χρόνια αργότερα άρχισε να πηγαινοέρχεται Δράμα-Θεσσαλονίκη και να παίρνει μέρος σε προπονήσεις της ακαδημίας του ΠΑΟΚ, με την οποία ο Φίλιππος Δράμας είχε συνεργασία. Παράλληλα, ήταν βασικό μέλος της μικτής ομάδας της Δράμας, με παρουσία και στην εθνική παίδων. Και τον Ιούνιο του 2018 εντάχθηκε στα τμήματα υποδομών του Δικεφάλου, αρχίζοντας την πορεία του από την Κ-15 (την ίδια ημέρα είχε αποκτηθεί από την ακαδημία του Δικεφάλου ένας ακόμη παίκτης από το Φίλιππο Δράμας, ο Γιάννης Γιαγκούλας).

Ο Μπάμπουρας αγωνίζεται στην επίθεση, κυρίως ως φορ, αλλά και ως ακραίος επιθετικός. Πέρσι άρχισε δυναμικά τη σεζόν με την Κ-17, έχοντας τέσσερα γκολ σε ισάριθμες συμμετοχές (το καλοκαίρι που προηγήθηκε είχε κάνει διπλή προετοιμασία, πρώτα με την Κ-19 και στη συνέχεια και με την Κ-17), ωστόσο η πανδημία του κορονοϊού έβαλε απότομα-και πολύ πρόωρα-«φρένο» σ’ όλη τη διοργάνωση. Προς το τέλος της σεζόν πρόλαβε και έκανε το ντεμπούτο του με την Κ-19 (στο εντός έδρας 3-3 με τον Παναθηναϊκό στο φινάλε της περιόδου), με την οποία φέτος μετράει έντεκα συμμετοχές στο πρωτάθλημα (επτά στο αρχικό σχήμα) και τρία γκολ, όντας δεύτερος σκόρερ της ομάδας, πίσω από τον Βαρέλα, που μέτρησε πέντε γκολ (έπαιξε και στον αγώνα ρεβάνς με τη Ζίλινα για το Γιουθ Λιγκ, μπαίνοντας αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο). Επιπλέον, τον περασμένο Αύγουστο είχε αγωνιστεί και σε αγώνες προετοιμασίας, που είχε δώσει ο ΠΑΟΚ Β΄ ενόψει της παρθενικής συμμετοχής του στη Σούπερ Λιγκ 2.

Ο Μπάμπουρας διαμένει εδώ και τρεισήμισι χρόνια στο Σπίτι των Ακαδημιών και φέτος τελειώνει το Λύκειο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Χατζηθεοδώρου: «Κάναμε την έκπληξη της 20ετίας»

Με την ψυχή τους πανηγύρισαν στην ομάδα πόλο του ΠΑΟΚ την πρόκρισή τους στα ημιτελικά του πρωταθλήματος. «Πραγματικά είναι κάτι...

Στην ίδια κατηγορία