Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023

Με πρότυπο την Premier League η διαιτησία

Δημοφιλή

Η Super League ενημέρωσε σήμερα (6/8) το πρωί για την τηλεδιάσκεψη, που πραγματοποιήθηκε χθες (5/8) ανάμεσα στην αναπληρώτρια πρόεδρος της Λίγκας, Κάτια Κοξένογλου, τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ και τον επικεφαλής της επιτροπής επαγγελματικής διαιτησίας στην Premier League, Μαρκ Ράιλι. Στόχος της διοργανώτριας αρχής είναι να εφαρμοστεί άρτια η επαγγελματική διαιτησία στην Ελλάδα με βάση το αγγλικό πρότυπο της Premier League.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής αναφέρει:

«Συζήτηση, μέσω τηλεδιάσκεψης, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, μεταξύ της αναπληρώτριας προέδρου της Super League κ. Κάτιας Κοξένογλου, του τεχνικού συμβούλου και εκπαιδευτή Διαιτησίας της κορυφαίας ελληνικής διασυλλογικής κατηγορίας επαγγελματικού ποδοσφαίρου κ. Mark Clattenburg και του κ. Mark Riley, του επικεφαλής της επιτροπής επαγγελματικής διαιτησίας της Premier League (PGMOL – Professional Game Match Officials Limited), της Αγγλίας.

Στη συζήτηση, μεταξύ άλλων, αναλύθηκε ο τρόπος λειτουργίας της PGMOL, οι διαδικασίες που ακολουθούνται στην επιλογή, την επιμόρφωση και την εκπαίδευση των επαγγελματιών διαιτητών και εξετάστηκαν μέθοδοι θεσμικής συνεργασίας της Super League με την PGMOL, για την άρτια υλοποίηση και την έγκαιρη εφαρμογή του εγχειρήματος της επαγγελματικής διαιτησίας στην Ελλάδα, με βάση τα διεθνή πρότυπα που έχει θεσπίσει η επιτροπή επαγγελματικής διαιτησίας της Premier League.

Σημειώνεται ότι η PGMOL δημιουργήθηκε το 2001 και εκπαιδεύει επαγγελματίες διαιτητές και τους βοηθούς τους για τους αγώνες της Premier League, αλλά και τις διοργανώσεις της English Football League (EFL) και της Football Association (FA)».


Τελευταία νέα

Ο Κωνσταντέλιας… το βιολί του

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε της Λαμίας με 3-0 στην Τόυμπα, για την 13η αγωνιστική της Super League και βρίσκεται δύο...

Στην ίδια κατηγορία