Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μαζί με Αλβανία και Σαν Μαρίνο…

Δημοφιλή

Όχι, το ελληνικό πρωτάθλημα δεν θα είναι το τελευταίο, που θα κάνει εκκίνηση στην Ευρώπη. Το ίδιο Σαββατοκύριακο (11/12 Σεπτεμβρίου), που θα γίνει η σέντρα στα ελληνικά γήπεδα, θα ανοίξει η αυλαία σε Αλβανία και Σαν Μαρίνο. Ε, τώρα αν δεν καταφέρουν στη Σούπερ Λιγκ να συνεννοηθούν και δεν βγει άσπρος καπνός ούτε από τη γενική συνέλευση της Τρίτης, τότε θα έχουν άλλη μια τελευταία ευκαιρία για να μην αρχίσουν το πρωτάθλημα τελευταίοι στην Ευρώπη. Η σέντρα στην Πρέμιερ κατηγορία του… Γιβραλτάρ έχει οριστεί για τις 15 Οκτωβρίου…

Πάντως, στη Σούπερ Λιγκ δεν δείχνουν ν’ αγχώνονται και ιδιαίτερα για το ότι η πρεμιέρα θα γίνει (τουλάχιστον) τρεις εβδομάδες μετά την αρχικά προγραμματισμένη (…) ημερομηνία. Αλλωστε, μπορεί να ισχυριστούν ότι και πέρσι το πρωτάθλημα είχε αρχίσει στις 11 Σεπτεμβρίου και είχε ολοκληρωθεί στην ώρα του (στις 14 Μαρτίου είχε λήξει η κανονική διάρκειά του…).

Το ότι οι ελληνικές ομάδες συμμετείχαν στους ευρωπαϊκούς προκριματικούς γύρους χωρίς να έχουν να δώσουν ένα, έστω παιχνίδι πρωταθλήματος ή το ότι η εθνική μας ομάδα θα δώσει τους αγώνες του Σεπτεμβρίου για τα προκριματικά του Μουντιάλ χωρίς οι διεθνείς παίκτες, που συμμετέχουν στο εγχώριο πρωτάθλημα, να έχουν μπει σε κάποιο, έστω, ρυθμό επίσημων παιχνιδιών, προφανώς δεν τους απασχόλησε ιδιαίτερα. Πρώτιστο μέλημά τους είναι το πώς θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν ένα καλό τηλεοπτικό συμβόλαιο, όχι μόνο για φέτος αλλά και για την επόμενη σεζόν, αφού (υποτίθεται ότι) από την περίοδο 2023-24 θα επανέλθει η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών.

Αλλά, αυτά συμβαίνουν όταν για τις-δυστυχώς-περισσότερες ομάδες ο ετήσιος προϋπολογισμός τους βασίζεται, κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, στο τηλεοπτικό τους συμβόλαιο. Τα εισιτήρια, οι χορηγοί, ακόμη και οι πωλήσεις παικτών δεν τις αποφέρουν παρά περιορισμένα μόνο έσοδα.

Φανταστείτε, τώρα, με τα όσα γίνονται στη Σούπερ Λιγκ με τα τηλεοπτικά, τι πρόκειται να συμβεί αντίστοιχα με τη Σούπερ Λιγκ 2. Εκεί το πρωτάθλημα είναι να αρχίσει το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου, αλλά, φυσικά, κανείς δεν παίρνει όρκο ότι αυτό θα ισχύσει και στην πράξη. Πολύ δε περισσότερο από τη στιγμή που ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί κι ο ακριβής «κατάλογος» των 36 ομάδων, που θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

ΠΑΟΚτσήδικη «τρέλα» στην Stark Arena (video)

Απίθανη ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι οπαδοί της Παρτιζάν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για την 32η αγωνιστική της Euroleague, εκφράζοντας...

Στην ίδια κατηγορία