Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μαθήματα για του χρόνου

Δημοφιλή

Για τη δεύτερη ομάδα του ΠΑΟΚ απομένουν άλλα επτά παιχνίδια για την ολοκλήρωση της σεζόν –η αυλαία θα πέσει την Κυριακή της Πρωτομαγιάς, μια εβδομάδα μετά το Πάσχα-και ήδη γίνεται μια πρώτη αποτίμηση της παρθενικής της παρουσίας στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2.

Για τους ανθρώπους του Δικεφάλου υπήρξε πάγιο τα τελευταία χρόνια το αίτημα για τη δημιουργία β΄ ομάδων και τη συμμετοχή τους στο δεύτερο πρωτάθλημα της χώρας. Από αυτήν την άποψη, και μόνο η υλοποίησή του, έστω και με μεγάλη-όσο και αδικαιολόγητη-καθυστέρηση, υπήρξε ένα ιδιαίτερα θετικό γεγονός. Στον ΠΑΟΚ αξιολογούν την πορεία της δεύτερης ομάδας και, κυρίως, την εξέλιξη των παικτών τους και στο τέλος της σεζόν θα γίνει η τελική αποτίμηση της σεζόν, συνολικά αλλά και σε ατομικό επίπεδο. Σ’ όλα τα πράγματα, άλλωστε, χωρούν βελτιώσεις, πολύ δε περισσότερο όταν αυτά είναι καινούρια και δοκιμάζονται για πρώτη φορά στην πράξη, όπως συνέβη φέτος με τις β΄ ομάδες.

Το ζήτημα είναι ότι ο ΠΑΟΚ Β΄ καλείται να λειτουργήσει και ν’ αναπτυχθεί μέσα σε ένα χώρο γεμάτο παθογένειες, όπως είναι αυτός της Σούπερ Λιγκ 2. Αρκούν δύο παραδείγματα για να καταδείξουν το μέγεθός τους. Το πρώτο έχει να κάνει με τον προγραμματισμό των παιχνιδιών. Η πηγή του κακού υπήρξε η καθυστερημένη έναρξη του πρωταθλήματος, μόλις το πρώτο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου. Και, σε συνδυασμό με την πανδημία του κορονοϊού, που οδήγησε αναπόφευκτα σε πολλές αναβολές, ανάγκασε (και εξακολουθεί ν’ αναγκάζει) τις ομάδες να δίνουν παιχνίδια ανά τρεις-τέσσερις ημέρες, μια και η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος θα πρέπει να ολοκληρωθεί την Πρωτομαγιά.

Το δεύτερο αρνητικό στοιχείο είναι οι κακοί αγωνιστικοί χώροι, που κάθε άλλο παρά ευνοούν τις προσπάθειες των παικτών για καλό ποδόσφαιρο. Από αυτόν τον κανόνα δεν εξαιρείται και το γήπεδο του Μακεδονικού, που αποτελεί την έδρα του ΠΑΟΚ Β΄, και στο οποίο είναι γηπεδούχοι τόσο ο Απόλλων Πόντου, όσο, φυσικά, κι ο Μακεδονικός (παίζει στη Γ΄ κατηγορία).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Η Μπριζ έκανε… μπλοκ τους φίλους του ΠΑΟΚ!

Μπορεί η πρώτη «μάχη» της φάσης των «8» του Conference League ανάμεσα σε Κλαμπ Μπριζ και ΠΑΟΚ να απέχουν...

Στην ίδια κατηγορία