Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής στην περιοχή της Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη.
Η φωτιά ξέσπασε κάτω από άγνωστες συνθήκες ενώ μάχη με τις φλόγες δίνουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Προσπαθούν να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από κατοικίες.
Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ επενέβησαν και απεγκλώβισαν τρία άτομα από κατοικία που είχε περικυκλωθεί από τις φλόγες.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι δυνάμεις στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση, ενισχύθηκαν την τελευταία ώρα.
Στο έργο της κατάσβεσης λαμβάνουν μέρος 72 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων, Εθελοντές και 20 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων και των Πυροσβεστών που βρίσκονται στη χώρα μας στο πλαίσιο του προγράμματος προεγκατάστασης Ευρωπαίων πυροσβεστών. Επίσης για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 4 ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη.
Στην επιχείρηση συνδράμουν και υδροφόρες του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Πλησίον της περιοχής της πυρκαγιάς, υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες.
Στις 17:12 εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για την απομάκρυνση όσων βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς και συγκεκριμένα από Μουσικό Σχολείο Πυλαίας προς Πυλαία.
Πηγή:thestival.gr




