Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λύση κι εδώ από Σαββίδη

Δημοφιλή

Η ανάγκη για κατασκευή νέου γηπέδου για τον ΠΑΟΚ είχε διαφανεί εδώ και σχεδόν είκοσι χρόνια. Παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 είχε γίνει ένα μερικό «λίφτινγκ» στην Τούμπα, το οποίο, φυσικά, δεν θα μπορούσε να εκσυγχρονίσει το γήπεδο, παρά μόνο να του ανανεώσει τη «ζωή» για κάποια-όχι πολλά-χρόνια ακόμη.

Το εγχείρημα, βέβαια, κατασκευής νέου γηπέδου είναι εξ ορισμού πολύπλοκο και προϋποθέτει πολλά πράγματα. Στην οικογένεια του ΠΑΟΚ η σχετική κουβέντα άνοιγε μάλλον ευκαιριακά και πολύ γρήγορα έκλεινε. Δεν θα μπορούσε να συμβεί και διαφορετικά, αφού οι καλές προθέσεις από μόνες του δεν έφθαναν.

Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι κι οι προτεραιότητες ήταν διαφορετικές. Επί Γούμενου, που όπως ισχυρίζονταν το Νοέμβριο του 2004, η Τούμπα θα γκρεμίζονταν το Μάιο του 2005 και ότι το νέο γήπεδο, που θα είχε χωρητικότητα έως 34 χιλιάδων θέσεων, θα ήταν… έτοιμο τον Αύγουστο του 2006 (!), η συζήτηση γίνονταν καθαρά για λόγους εντυπώσεων, όπως αποδείχτηκε άλλωστε και στην πράξη. Επί Ζαγοράκη, προτεραιότητα είχε δοθεί στην (απαραίτητη) αγωνιστική αναγέννηση της ομάδας και την εκ νέου συσπείρωση του κόσμου, ενώ εξίσου μεγάλη έμφαση είχε δοθεί και στα ζητήματα των υποδομών, έμψυχων (ακαδημίες) και μη (νέο αθλητικό κέντρο στη Νέα Μεσημβρία). Χρόνος και χρήμα για άλλα πράγματα δεν περίσσευαν.

Όλα αυτά μέχρι την έλευση του Ιβάν Σαββίδη, που ανάμεσα σ’ όλα τα άλλα, διέγνωσε από την πρώτη στιγμή και την ανάγκη κατασκευής νέου γηπέδου. «Ανέθεσα στη Μαρία (σ . σ. Γκοντσάροβα) να αρχίσει να σχεδιάζει το σχέδιο για το γήπεδο, ώστε να έχουμε απόψεις και αντίληψη για το τι συγκεκριμένα πρέπει να γίνει. Οταν καταλήξουμε, θα συνεννοηθούμε με τον Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ. Ελπίζω να βρούμε κοινή λύση και να ξεκινήσουμε την ανακατασκευή του γηπέδου» έλεγε χαρακτηριστικά την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012, αναλύοντας, ως νέος μεγαλομέτοχος, τις «προγραμματικές» δηλώσεις του ενώπιον δυο χιλιάδων φιλάθλων, που είχαν συγκεντρωθεί στο Παλατάκι. Ο ΠΑΟΚ δεν είχε απαλλαγεί ακόμη από τα χρέη προς το κράτος, που τον καταδίωκαν και τον κρατούσαν αναγκαστικά πίσω, αγωνιστικά μειονεκτούσε έναντι των άλλων μεγάλων ομάδων, το πρωτάθλημα παίζονταν χωρίς VAR και ξένους διαιτητές, αλλά ο Σαββίδης, που καλούνταν να δράσει και να δώσει λύσεις σ’ ένα κυκεώνα προβλημάτων, καθόλου δεν παραμέρισε το ζήτημα του νέου γηπέδου.

Και να που σήμερα οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έχουν δει δημοσιευμένο στο ΦΕΚ το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, που τους επιτρέπει να προχωρήσουν σ’ όλες τις απαραίτητες περαιτέρω κινήσεις. Ο δρόμος ακόμη είναι μακρύς, αλλά κάπου στο μακρινό, έστω, ορίζοντα, ξεπροβάλλει η Νέα Τούμπα.

 


Τελευταία νέα

Κρίσιμη μέρα για Μπάμπα στον ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ κορυφώνει την προετοιμασία του για την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων, με τον Ράζβαν Λουτσέσκου να έχει πλέον...

Στην ίδια κατηγορία