Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Λυκογιάννης: «Βγαίνουν κάποια ασφαλή συμπεράσματα»

Δημοφιλή

Ο ΠΑΟΚ Mateco επικράτησε με 81-79 σε φιλικό παιχνίδι στο Παλατάκι της ΑΕΚ, με τον Άρη Λυκογιάννη να μιλά μετά για το παιχνίδι και τα συμπεράσματα που έχει βγάλει από την προετοιμασία μέχρι στιγμής. Ο Έλληνας κόουτς δοκίμασε διαφορετικά συστήματα, ενώ δήλωσε ικανοποιημένος με το βαθμό ετοιμότητας του Δικεφάλου σε αυτό το χρονικό σημείο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Είδαμε πράγματα. Είχαμε καλές και κακές στιγμές. Νομίζω ότι βγαίνουν κάποια ασφαλή συμπεράσματα για εμάς και μας δίνεται η δυνατότητα να συζητήσουμε αρκετά πράγματα αύριο, από τις καταστάσεις που είδαμε σήμερα. Νομίζω πως είμαστε ικανοποιημένοι για τη χρονική περίοδο και για το χρόνο, που βρίσκεται μαζί η ομάδα μας, με σχεδόν 14 καινούργιους παίκτες, από αυτό που είδαμε σήμερα. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν έχουμε να διορθώσουμε πράγματα και στην άμυνα και στην επίθεση.

Σαν ομάδα, δείχνουμε ότι έχουμε μία έφεση στο ανοικτό γήπεδο. Πιστεύω ότι αν βρεθούμε λίγο περισσότερο χρόνο μαζί, θα μπορέσουμε να το αξιοποιήσουμε καλύτερα αυτό.

Σουτάραμε με αρκετά καλά ποσοστά ευστοχίας. Γενικότερα στην επίθεση, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, βρίσκαμε λύσεις, χωρίς να λείψουν και τα λάθη. Δεν είμαι ευχαριστημένος από ένα χρονικό διάστημα, που ψάξαμε περισσότερο την εκτέλεση και λιγότερο τη δημιουργία. Είχαμε 12 ασίστ για 15 λάθη και αυτό, πρέπει να το αλλάξουμε».

Για την ενσωμάτωση του Φράνκε:

«Δεν ξέρει ακόμα το playbook. Παίξαμε συγκεκριμένα παιχνίδια, όσο ήταν μέσα. Χρειάζεται χρόνο για να βρει τα πατήματά του. Την πρώτη φορά που μπήκε στο γήπεδο, ήταν πολύ καλός. Τη δεύτερη, δεν ήταν τόσο καλός. Είναι φυσιολογικό αυτό».

Για τα πολλά φάουλ του Ράιλι στο πρώτο δεκάλεπτο:

«Αυτό μας επηρέασε σίγουρα, γιατί αναγκαστήκαμε να πάμε από πολύ νωρίς, σε άλλες καταστάσεις. Ωστόσο αυτό, είναι αρκετά καλό γιατί είναι κάτι που θα το συναντήσουμε. Το γεγονός ότι ο Ράιλι είχε φάουλ από νωρίς, μας έδωσε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε διάφορα σχήματα.

Θεωρώ πως όσο περισσότερο μπαίνει στην προπόνηση ο Φράνκε, που είναι κι αυτός ένα παιδί που μπορεί να πατήσει σε αυτήν τη θέση, θα βγάλουμε περισσότερα συμπεράσματα. Κάποιοι παίκτες τώρα, παίζουν περισσότερο χρόνο, από παιχνίδια που θα είναι στην κόψη του ξυραφιού αργότερα».

Για την τριάδα Χαντς, Φράνκε, Ράιλι, που δοκιμάστηκε:

«Έχουμε αρκετά παιδιά που μπορούν να σκοράρουν και με διαφορετικούς τρόπους. Ακόμα κι εμείς, ψαχνόμαστε στο να δώσουμε κάποιες φάσεις σε κάποια παιδιά, που μας έχουν δείξει πράγματα στις προπονήσεις, αλλά δεν το βάλαμε στο παιχνίδι μας. Το θέμα είναι να μπορέσουμε να διορθώσουμε τα κενά διαστήματα και να κυκλοφορούμε τη μπάλα.

Σήμερα (14/9) το παιχνίδι γύρισε σε ένα κομμάτι στην τρίτη περίοδο, που παίξαμε ατομικά και οι παίκτες, έψαχναν μέσα από το ένας εναντίον ενός να βρουν φάσεις, δεν τους βγήκαν και το παιχνίδι γύρισε. Όταν κυκλοφορήσαμε τη μπάλα, βρήκαμε τρία-τέσσερα ξεκάθαρα σουτ, τα βάλαμε και πήραμε το προβάδισμα. Πρέπει να παραδειγματιστούμε από αυτό».

Για την ετοιμότητα της ομάδας ενόψει των επίσημων αναμετρήσεων:

«Όσο πάμε πιο κοντά στις επίσημες υποχρεώσεις, τόσο θα μεγαλώνει και ο βαθμός ετοιμότητάς μας. Δεν θεωρώ ότι καμία ομάδα θα είναι στο βαθμό ετοιμότητας, που θα θέλουν οι προπονητές, ειδικά στο ξεκίνημα. Επειδή οι περισσότερες έχουν κάνει εκ του μηδενός ρόστερ, θα χρειαστούν λίγο παραπάνω χρόνο για να παίξουν όπως θέλουν οι προπονητές».

Για τα ριμπάουντ:

«Για την ΑΕΚ έλειπε ένας ψηλός, ο Μάντσεν, αλλά και ο ΜακΓκρίφ που είναι πολύ δυνατός στα επιθετικά ριμπάουντ. Η ΑΕΚ έχει πολύ μεγαλύτερο βάθος από αυτό που έχουμε εμείς. Με τέτοιες ομάδες, θα έχουμε μειονεκτήματα, είναι δεδομένο αυτό».


Τελευταία νέα

Η πρόκριση έφερε… τραπέζι στον ΠΑΟΚ!

Τραπέζι παρέθεσαν οι Αδερφοί Νικολαΐδη στην ομάδα Πόλο του ΠΑΟΚ Domus Ergo, μετά την μεγάλη πρόκριση στους ημιτελικούς Α1...

Στην ίδια κατηγορία