Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Λυκογιάννης: «Έχουμε καλή ατμόσφαιρα και χημεία»

Δημοφιλή

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να επικρατήσει στo Παλατάκι επί του Προμηθέα Πάτρας με 97-92, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Basket League.

Ο Προπονητής του Δικεφάλου, Άρης Λυκογιάννης, πραγματοποιήσε δηλώσεις στη συνέντευξη Τύπου, με τον Έλληνα κόουτς να σχολιάζει το παιχνίδι και τον τρόπο, που ήρθε η νίκη της ομάδας του.

Επίσης μεταξύ άλλων μίλησε για την βοήθεια του κόσμου, τις μεταγραφές αλλά και για την προετοιμασία της ομάδας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Πρόκειται μια πολύ σημαντική νίκη για εμάς, αφενός γιατί προερχόμαστε από διακοπή και δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση θα εμφανιστεί η ομάδα μας. Η δεύτερη εβδομάδα της προετοιμασίας έδειξε ότι είχαμε θέμα στο ρυθμό και ειδικά στο αμυντικό κομμάτι. Αξίζουν συγχαρητήρια στην ομάδα, κάναμε ένα μεγάλο παιχνίδι ειδικά στο επιθετικό σκέλος με πολλούς πρωταγωνιστές. Το μοναδικό πράγμα που με δυσαρέστησε είναι ότι η διαφορά μειώθηκε στα τελευταία λεπτά, ίσως επειδή άδειασαν οι παίκτες».

Για την άμυνα πάνω στον Γιανγκ:

«Για να περιορίσουμε τον Γιανγκ τον σημαδέψαμε στην άμυνα του. Από τη στιγμή που έκανε το 3ο φάουλ πήγε ένα βήμα πίσω στην επίθεση. Αρκετά από αυτές τις προσπάθειες που ευστόχησε, δεν ήταν μόνος του. Ο Σαλούστρος έκανε την καλύτερη δουλειά πάνω του και κάπως έτσι τον περιορίσαμε σε ένα χρονικό σημείο που το είχαμε ανάγκη».

Για την προετοιμασία:

«Καταρχήν πριν από το παιχνίδι είχαμε τρία γκαρντ εκτός δράσης. Ο Κέλι δεν είναι διαθέσιμος και δεν θα αντικατασταθεί. Με πρόβλημα ήρθε ο Φράνκε και ο Ράιλι έπαιξε με δύο προπονήσεις. Κάναμε προπόνηση με παίκτες από το εφηβικό. Στη διάρκεια του παιχνιδιού έπρεπε να διαχειριστούμε ότι παίζαμε χωρίς συγκέντρωση και χάσαμε αρκετές μονομαχίες. Δεν είχαμε καλό αμυντικό τρανζίσιον και στην επίθεση παίζαμε βιαστικά και χάναμε εύκολα λέι απ. Μαζέψαμε πολύ νωρίς τη διαφορά και δεν είχε κέρδος ο Προμηθέας στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Το δεύτερο μέρος ήταν ουσιαστικά ποιος θα άντεχε. Εμείς συνεχίσαμε με τον ίδιο ρυθμό μέχρι το τέλος και βρήκαμε τα μεγάλα καλάθια στο τέλος».

Για το αν βοηθάει η έδρα τη φετινή ομάδα:

«Θεωρώ ότι αν έρθει μαζικά ο κόσμος και στηρίξει την προσπάθεια, δύσκολα θα χάσει ο ΠΑΟΚ στο Παλατάκι. Όταν έχεις μια νεανική ομάδα με ταλέντο, η παρουσία του κόσμου δίνει απίστευτη ώθηση. Φαίνεται και από τους παίκτες που βγάζουν άλλη αντίδραση και το απολαμβάνει. Αυτή η χρονιά είναι πολύ σημαντική για όλους, ώστε να λειτουργήσει ως σκαλοπάτι για το κάτι παραπάνω».

Για το ότι δεν αντικαταστάθηκε ο Ντάρκο – Κέλι και για τη μεταγραφή Σαρικόπουλου:

«Δεν υπάρχει πράσινο φως από τη διοίκηση για να γίνει μεταγραφή. Μετά τον τραυματισμό του Κέλι, σκεφτήκαμε να πάρουμε παίκτη στη θέση 4 και 5. Με τα λεφτά που έχουμε είναι εντελώς λάθος η εποχή αυτή. Ο Ζήσης είναι ένα παιδί που ήρθε με ευνοϊκές συνθήκες. Ζει στην πόλη και δεν χρειάζεται περισσότερα χρήματα. Ο Ζήσης δεν ήρθε στην ομάδα, ώστε να παραμείνει μέχρι το τέλος της χρονιάς. Η ομάδα θα ψάξει γκαρντ, έναν παίκτη στη θέση του Κέλι».

Για τα τρίποντα και τις μεταγραφές:

«Το ποσοστό στα τρίποντα είναι καθαρά θέμα ημέρας. Δεν βάλαμε, αν και έχουμε καλούς σουτέρ. Ο Φράνκε δεν ήταν σε καλή ημέρα, ούτε ο Πόλεϊ. Ούτε ο Ράιλι ξεκίνησε καλά στο περιφερειακό σουτ.

Ο Μαργαρίτης έκανε τρία φουλ αρκετά νωρίς, ωστόσο ο Κουλμπόκα δεν μας δημιούργησε πρόβλημα. Κοιτάμε να εκμεταλλευτούμε όσο το δυνατόν καλύτερα το υλικό που έχουμε. Τα πάντα έχουν σχέση με το timing και τα χρήματα που είναι διαθέσιμα. Αυτή τη στιγμή είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι αν κινηθούμε για παίκτη, θα πάρουμε γκαρντ, διότι έχουμε θέμα στις προπονήσεις. Ελπίζουμε να μας δώσουν παραπάνω πράγματα οι Έλληνες παίκτες, γιατί το χρειαζόμαστε. Έχουμε καλή ατμόσφαιρα και χημεία και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε».


Τελευταία νέα

Οι Νιγηριανοί υπολογίζουν τον Έκονγκ για τον Ιούνη!

Οι πρόσφατες τοποθετήσεις του Γουίλιαμ Τροστ- Έκονγκ για τον τραυματισμό του, και τον τρόπο που αυτός ήρθε, αλλά και...

Στην ίδια κατηγορία