Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Λουτσέσκου: «Τι είπα στους παίκτες μου μετά το παιχνίδι»

Δημοφιλή

Για την εικόνα, που παρουσίασε η ομάδα του στο ματς με τον Ολυμπιακό, αλλά και για το τι περιμένει ενόψει του τελικού κυπέλλου αναφέρθηκε ο Λουτσέσκου στη συνέντευξη Τύπου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Πιστεύω ότι το σημερινό παιχνίδι αντιπροσωπεύει την πλήρη εικόνα του ΠΑΟΚ. Έχω μιλήσει για τη φετινή σεζόν, η οποία είναι αρκετά μεταβατική, με νέους ποδοσφαιριστές. Έχοντα καλά και κακά παιχνίδια, στιγμές μέσα στα ματς που θα μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε και δεν το κάναμε. Ημίχρονα που στο ένα παρουσιαζόμασταν διαφορετικοί απ’ ότι στο άλλο. Σε αυτή τη σεζόν όπως και το σημερινό, είχαμε περίεργες καταστάσεις με ποδοσφαιριστές που προέρχονται από ένα διάστημα αποχής και θα έπρεπε να ετοιμαστούν και γι’ αυτό το παιχνίδι, αλλά και για τον τελικό με την ΑΕΚ. Οπότε όπως είπαμε, θα μπορούσε αντικατοπτρίζει ολόκληρη τη σεζόν. Ο Ολυμπιακός είχε μια διαφορετική στρατηγική, δεν καταφέραμε να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που μας παρουσιάστηκαν. Μετά το παιχνίδι πήγα στα αποδυτήρια και είπα στους παίκτες πως υπήρχαν παιχνίδια, όπως με τον Λεβαδειακό και την ΑΕΚ εκτός έδρας, που έρεπε να έχουν το κεφάλι χαμηλά, αλλά αυτό δεν είναι ένα από αυτά. Τους είπα πως είμαι περήφανος για την πορεία και την δουλειά που έχουν κάνει, παρ’ όλο που είχαμε διάφορες καταστάσεις μέσα στη σεζόν».

Για το αν το πλάνο πρέπει να αλλάξει και να εστιάσει και στο κομμάτι της ποιότητας την επόμενη σεζόν: «Γενικότερα η μπάλα δεν μπαίνει στην εστία κατά τύχη. Το γεγονός ότι τερματίσαμε τέταρτοι, σημαίνει ίσως ότι εκεί έπρεπε να βρισκόμασταν. Παρ’ όλο που συνέβησαν λάθη. Έχω μιλήσει πολλές φορές για το αντίκτυπο του ένας διαιτητής να είναι εναντίον της ομάδας. Θα ήταν διαφορετική η αυτοπεποίθηση αν ο ΠΑΟΚ έπαιρνε αυτό που άξιζε σε κάποια παιχνίδια. Δεν μπορεί παρ’ όλα αυτά να χτιστεί ομάδα σε ένα βράδυ. Υπήρχαν ποδοσφαιριστές που δεν είχαν συνηθίσει να παλεύουν συνεχώς για έναν τίτλο, κάναμε παράλληλα και παιδιάστικα λάθη. Λάθη σε ντέρμπι και μεγάλα παιχνίδι που μας κόστισαν. Η κατάσταση που διαμορφώνεται σε ένα σύνολο ποδοσφαιριστών εξαρτάται από την πλειοψηφία. Και εφόσον η πλειοψηφία μας είναι νεαροί ποδοσφαιριστές, θα γίνουν και λάθη που θα μας στοιχίσουν. Οπότε σε αυτό το σύνολο θα πρέπει να προσθέσουμε ποδοσφαιριστές που να έχουν ποιότητα και τη νοοτροπία του να παίζει διαρκώς για τη νίκη. Που θα μας δώσουν το κάτι παραπάνω στον αγωνιστικό χώρο».

Για το πως ο ίδιος θα ενισχύσει την ψυχολογία των παικτών του ενόψει τελικού: «Ο τελικός είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι από το σημερινό. Θέλω πολύ η ομάδα να παίξει με αυτόν τον τρόπο, γιατί το γκολ θα έρθει. Η αλήθεια είναι πως δημιουργούμε πολλές ευκαιρίες, αλλά σκοράρουμε λιγότερο από άλλους, αυτό δημιουργεί ένα πρόβλημα. Αυτό προκύπτει από την ψυχολογία, με την αυτοπεποίθηση, του πως διαχειρίζεσαι την πίεση όταν δεν έρχεται το γκολ. Μπορώ να δώσω το παράδειγμα του Κωνσταντέλια που μπορεί να δώσει πολλά στο γήπεδο, αλλά το ατού του δεν είναι να σκοράρει. Μπορεί να έρθει σε αυτή την ποιοτική θέση, μπορεί και όχι. Το μυαλό του βρίσκεται σε έναν… κυκλώνα με όσα ακούει από εδώ και από εκεί, δεν τον βοηθάει. Πήραμε πολύ λίγα πράγματα από στατικές φάσεις, ενώ σχεδόν σε κενή εστία δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Και αυτό έχει να κάνει όπως προαναφέρατε, με την αδυναμία της πίεσης, και αυτό έρχεται με την εμπειρία. Γι’ αυτόν τον λόγο σαν προπονητής αυτής της ομάδας βλέποντας τους κάθε μέρα μπορώ να πω πως εκπλήσσομαι με την γρήγορη εξέλιξη τους. Από την άλλη είμαι απογοητευμένος από τη διαχείριση κάποιον καταστάσεων, καθώς σπαταλήσαμε πολλούς βαθμούς».

Για το αν τον ανησυχούν τα αρνητικά αποτελέσματα του ΠΑΟΚ στα ντέρμπι ενόψει του τελικού με την ΑΕΚ: «Αν χάσουμε αυτά τα παιχνίδια, τα χάσαμε γιατί είναι η πραγματικότητα. Μας έλειπε κάτι συγκριτικά με τους υπόλοιπους στα πλέι όφ, αλλά και κατά τη διάρκεια της σεζόν. Νομίζω ότι αναφέρθηκε η ΑΕΚ για το γεγονός ότι δεν σκοράραμε ένα γκολ. Αν το κάναμε πιστεύω δεν θα κάναμε αυτή την κουβέντα. Στο Καραϊσκάκη, όσο το σκορ ήταν 0-1 υπέρ μας, θα μπορούσαμε να σκοράρουμε το δεύτερο τέρμα και να είχαμε πάρει βαθμούς. Το παιχνίδι με την ΑΕΚ που ηττηθήκαμε εδώ, θυμάμαι ότι είπα πως θα μπορούσε να ήταν το πιο εύκολο που είχαμε κερδίσει. Το ίδιο και για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. δεν μπορούσαμε να δεχθώ πως χάσαμε αυτό το παιχνίδι με αυτόν τον τρόπο. Οπότε μπορώ να πω πως σε όλα τα παιχνίδι αγωνιστήκαμε με τον τρόπο που θέλαμε, αλλά κάναμε λάθη αφέλειας. Όσον αφορά το παιχνίδι με την ΑΕΚ εκτός έδρας, είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι και οι παίκτες μου το ξέρουν».

Για το γεγονός πως οι περισσότερες τελικές του ΠΑΟΚ έγιναν από παίκτες της αμυντικής γραμμής: «Όχι, είμαι πολύ χαρούμενος. Φέρνουμε ποδοσφαιριστές στην αντίπαλη γραμμή, είναι σημαντικό για εμάς. Χρησιμοποιήσαμε σαν αλλαγή του Μπράντον τον δεύτερο επιθετικό που είχαμε, τον Τζίμα. Σε δέκα λεπτά αντιλήφθηκε την διαφορά του να παίζεις στην πρώτη εθνική. Την ίδια στιγμή, ένα παράδειγμα με τον Κωνσταντέλια, είναι πως βρίσκεται σε άλλη φάση εξέλιξης. Βρίσκεται ανάμεσα σε εγκωμιαστικά σχόλια για τον εαυτό του, μοιάζει μπερδεμένος και όταν βγει από αυτή τη διαδικασία θα πρέπει να είναι ένας τοπ παίκτης».

Για τη διαχείριση του Κωνσταντέλια και η σύγκριση με τον Κουλιεράκη όταν και εκείνος δεν ήταν στο επιθυμητό πνευματικό επίπεδο αλλά και για τον Λύρατζη που ήταν εκτός αποστολής, ενώ στον Βόλο βασικός: «Αναφέρω πολύ τον Κωνσταντέλια, γιατί για εμένα είναι ένα τεράστιο ταλέντο. Του εύχομαι  από τα βάθη της καρδιάς μου να είναι από τους κορυφαίους στην Ευρώπη. Αλλά υπάρχουν ρίσκα γιατί ο περίγυρός του μιλάει πάρα πολύ για τον ίδιο και δεν γνωρίζω κατά πόσο μπορεί να το διαχειριστεί. Μεταμορφώθηκε από έναν παίκτη που έπαιζε για την ομάδα σε ένα παίκτη που προσπαθεί να πάρει την ομάδα στην πλάτη του. Όσον αφορά τον Κωνσταντέλια και αν θα έπρεπε να τον ξεκουράσουμε, ήταν στο μυαλό μας αλλά προέκυψαν άλλες καταστάσεις. Για τον Κουλιεράκη ήταν μια υποχρέωση να βρεθεί εκτός, γιατί τα λάθη φαίνονται στην άμυνα. Ο Λύρατζης προέρχεται από τραυματισμό, θεώρησα πως δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με πριν ακόμα. Έχοντας τον Κεντζιόρα που προέρχεται από κάποια καλά παιχνίδια θεώρησα πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Όπως και πως είχαμε τον Σάστρε».

Ενώ στο τέλος ο ίδιος κατέληξε λέγοντας: «Καταλαβαίνω πως μπορεί να είναι απογοητευμένος ο κόσμος, αλλά βλέποντας καθημερινά την προσπάθεια των παικτών είμαι πραγματικά περήφανος. Είμαι σίγουρος πως στο τελικό θα δώσουν ότι έχουν γιατί είναι σημαντικό για τους ίδιους αλλά και ένα σημαντικό σημείο για εμάς».


Τελευταία νέα

Σημαντική νίκη για τα κορίτσια του ΠΑΟΚ

Με το... δεξί ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στο Final-4 της ΕΚΑΣΘ οι κορασίδες μπάσκετ του ΠΑΟΚ, επικρατώντας με 95-12...

Στην ίδια κατηγορία