Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Λουτσέσκου: «Θέλω σαν τρελός να προκριθούμε»

Δημοφιλή

Τα «χαρτιά» του για την κρίσιμη αναμέτρηση με την Κοπεγχάγη (4/11, 22:00),  στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής των ομίλων του Conference League άνοιξε ο Ράζβαν Λουτσέσκου, στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, την παραμονή του παιχνιδιού.

Ο Ρουμάνος τεχνικός υπογράμμισε μεταξύ άλλων μίλησε για την κρισιμότητα του παιχνιδιού με τους Δανούς, ενώ αναφέρθηκε για ακόμα μια φορά μίλησε για τα αμυντικά λάθη αλλά και για τα προβλήματα τραυματισμών.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το αν το αυριανό παιχνίδι έχει ομοιότητες με τη ρεβάνς της Ριέκα:

«Ο ΠΑΟΚ θέλει να πάει πιο μακριά στην διοργάνωση, και εμείς θέλουμε να προχωρήσουμε. Εγώ το θέλω σαν τρελός τουλάχιστον. Δεν υπάρχει ομοιότητα με το παιχνίδι με την Ριέκα, το παιχνίδι εκείνο ήταν πραγματικά πολύ κρίσιμο, κρινόταν η ευρωπαϊκή μας συνέχεια. Το αυριανό παιχνίδι έχει μεγάλη κρισιμότητα, ξέρουμε τι σημαίνει η νίκη, αλλά ακόμα και να μην έρθει θα έχουμε τη δυνατότητα να προκριθούμε. Επίσης είναι τελείως διαφορετική δυναμική στα δύο παιχνίδια, και οι δύο ομάδες έχουν διαφορές. Θέλω να τελειώσω με αυτό, υπάρχει τεράστια θέληση από την πλευρά μας για να προχωρήσουμε στη διοργάνωση».

Για το αν αλλάζει την ισορροπία της αναμέτρησης ο παράγοντας έδρα:

«Θέλουμε να παίζουμε σε κάθε γήπεδο με το ίδιο στιλ και την ίδια θέληση να βγούμε μπροστά και να σκοράρουμε. Κάποιες φορές μπορούμε, άλλες όχι. Είναι φυσιολογικό. Η παρουσία του κόσμου και η έδρα δημιουργεί μια διαφορετική αίσθηση. Ενδεχομένως  να αισθάνεται μια μεγαλύτερη οικειότητα ο ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων. Εγώ περιμένω την Κοπεγχάγη να παίξει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, δηλαδή να επιχειρήσει να επιτεθεί και ενδεχομένως να αφήσει πίσω κενά».

Για το αν το αυριανό παιχνίδι είναι τελικός:

«Δεν θα έλεγα ότι είναι τελικός, αλλά είναι πολύ σημαντικό. Η ομάδα που θα κερδίσει θα κάνει μεγάλο βήμα για την πρόκριση. Δεν πιστεύω ότι θα τελείωσε όμιλος, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι μέχρι το τέλος. Δεν πρέπει να ξεχνάμε και την Σλόβαν Μπρατισλάβας, μπορεί να μην είναι επιθετική αλλά έχει οργάνωση και εμπειρία. Θα αντιμετωπίσει και εμάς και την Κοπεγχάγη και έχουν επίσης ελπίδες για την πρώτη θέση, που είναι πολύ σημαντική, αφού σου δίνει τη δυνατότητα να περάσεις απευθείας στους «16» και με μια καλή κλήρωση να προχωρήσεις ακόμα περισσότερο».

Για τα λάθη της άμυνας και τα γκολ- δώρα:

«Αναφέρθηκα σε δώρα και όχι σε λάθη, αφού είναι καταστάσεις που μπορούσαμε να αποφύγουμε εύκολα. Αυτό αφορά την γενικότερη αλλαγή φιλοσοφίας. Έχουμε ποδοσφαιριστές που βρισκόντουσαν εδώ, άλλους που ήρθαν από άλλου και οι δύο κατηγορίες πρέπει να προσαρμοστούν. Δεν έχουμε τις αντιδράσεις που θέλαμε. Από τα γκολ που δεχθήκαμε στο Δουβλίνο, με τον ΠΑΣ, τον Βόλο και τον Ολυμπιακό, ακόμα και με τον Απόλλωνα, μπορούσαμε να τα αποφύγουμε. Πρέπει να βελτιωθούμε, να παλέψουμε και να παίρνουμε τα αποτελέσματα στις δύο διοργανώσεις που είμαστε μέχρι στιγμής. Ίσως θα πρέπει να υποφέρουμε τη δεδομένη στιγμή, και όταν θα υπάρχει πλήρης κατανόηση της φιλοσοφίας, δεν θα έχουμε τέτοιες καταστάσεις. Δεν ανέφερα τα γκολ που δεχθήκαμε με Σλόβαν και Κοπεγχάγη, στα οποία πιστεύω ότι δεν είναι τέρματα που θα δεχόμασταν υπό άλλες καταστάσεις».

Για τις μεταπτώσεις της απόδοσης της ομάδας και τα αποτελέσματα: 

«Στην Ευρώπη υπάρχουν πολλά παραδείγματα με ομάδες που έχουν ως στόχο την πρώτη θέση, να έχουν μεταπτώσεις στην απόδοση τους , από την Ευρώπη στο εγχώριο πρωτάθλημα και τον αντίθετο. Υπάρχει πνευματική και σωματική κόπωση. Μπορείς να αλλάξεις κάποια πρόσωπα αλλά δεν αλλάζουν πολλά πράγματα. Τα ταξίδια επηρεάζουν γιατί πολλές φορές γυρνάς σπίτι σου τρεις το πρωί, ενώ και ακόμα από τα εντός δεν μπορείς να κοιμηθείς κατευθείαν. Είναι καταστάσεις που ευθύνονται και για τους τραυματισμούς».

Για την κατάσταση του Ντούγκλας Αουγκούστο: 

«Σίγουρα δεν θα παίξει αύριο και με τον Παναθηναϊκό και δεν ξέρουμε ακόμα αν θα είναι διαθέσιμος για το πρώτο παιχνίδι μετά την διακοπή. Πρέπει να μείνει έξω για ένα διάστημα 2-3 εβδομάδων».

Για τους φετινούς τραυματισμούς γενικότερα:

«Μπορεί να είναι δύσκολη κατάσταση. Πρέπει να το δούμε από παιχνίδι σε παιχνίδι. Να κατανοήσουμε τον ρυθμό του αγώνα και να προσπαθήσουμε να αποφύγουμε το ρίσκο τραυματισμού. Προσπάθησα να σας αναλύσω το τι σημαίνει να παίζεις κάθε τρεις μέρες. Ο Ντούγκλας είχε τον σοβαρό τραυματισμό τον Αύγουστο, μετά έπαιξε πολλά παιχνίδια και ίσως δεν του επέτρεψε να ανταπεξέλθει και το ρίσκο να ήταν ίσως μεγαλύτερο».

Για το αν υιοθετεί το μότο ότι «θα πρέπει να παλέψει η ομάδα μέχρι τον Γενάρη να μένει στους στόχους και να έρθει η μεταγραφική ενίσχυση»:

«Και ο Γενάρης να έρθει και μεταγραφές να κάνουμε πάλι μπορεί να έρθουν προβλήματα τραυματισμών και να παίζουμε κάθε τρεις μέρες. Μπορεί να πάει έτσι αυτή η… ιστορία μέχρι τον Μάη. Να παλεύουμε να βρούμε λύσεις μέχρι το τέλος της σεζόν, γιατί το πρόγραμμα μας θα είναι γεμάτο και πρέπει να ανταπεξέλθουμε. Θέλω να βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση γιατί αυτό σημαίνει ότι βρισκόμαστε κοντά σε στόχους που θέλουμε να πετύχουμε. Υπάρχουν παίκτες και το έχουμε αναλύσει. Δεν μου αρέσει να παραπονιέμαι για προβλήματα τραυματισμών ή για προβλήματα με τον κόβιντ, εγώ είμαι εδώ για να βρίσκω λύσεις. Η ομάδα έχει μια καλή βελτίωση και ανάπτυξη. Αν δεν με ακούτε να παραπονιέμαι, τότε σημαίνει ότι κάτι πάει καλά. Θα έρθει η προσαρμογή των παικτών για να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα και να βρίσκουμε λύσεις στο γήπεδο. Σίγουρα κάποιοι παίκτες δεν ήταν έτοιμοι για να παίζουν κάθε τρεις μέρες και να πρέπει να κερδίζουν και την Κυριακή και την Πέμπτη».

Για τις ανανεώσεις των συμβολαίων των Τσιγγάρα και Μιχαηλίδη:

«Τα σχόλια για τα συμβόλαια και τις ανανεώσεις ανήκουν στην διοίκηση, όχι σε εμένα. Ο Τσιγγάρας είναι ένας παίκτης που μου αρέσει πολύ και δυστυχώς παίζει σε μια θέση που έχουμε πολλές επιλογές. Είναι δική μου απόφαση και διαχείριση ο τρόπος που χρησιμοποιείται. Είναι μια κατάσταση που αν συμβεί ίσως να χάσει η ομάδα της την ταύτότητα της στο χώρο του κέντρου. Αν ήταν στο χέρι μου, θα υπέγραφα εγώ την ανανέωση του συμβολαίου του. Εκτιμώ την δουλειά και την προσπάθεια του στην προπόνηση, στο ποδόσφαιρο πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη.
Για τον Μιχαηλίδη δεν έχω να πολλά, είναι ένας παίκτης που αγωνίζεται και μας έχει βοηθήσει αρκετά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Οι επιλογές του Λουτσέσκου για Λαμία (pic)

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει σε λίγη ώρα την Λαμία σε ένα must win παιχνίδι, για την 7 αγωνιστική των Play...

Στην ίδια κατηγορία