Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Λουτσέσκου: «Ο ΠΑΟΚ θα κάνει βήματα μπροστά»

Δημοφιλή

Εμφανώς ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του και την εμφατική νίκη στα Γιάννινα επί του ΠΑΣ με 0-4, εμφανίστηκε ο προπονητής του Δικεφάλου, Ράζβαν Λουτσέσκου στη συνέντευξη τύπου, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι είναι ζήτημα χρόνου και δουλειάς, προκειμένου ο ΠΑΟΚ να συνεχίσει να κάνει βήματα μπροστά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ρουμάνος προπονητής:

Για το αν θεωρεί ότι ο ΠΑΟΚ βρίσκει στα τελευταία παιχνίδια την ισορροπία που έψαχνε:

«Ναι, το έχω ήδη εξηγήσει πολλάκις – και γι’ αυτό είμαι προπονητής και πρέπει να καταλαβαίνω την ομάδα, τις συνθήκες, τις διοργανώσεις. Το πρόγραμμα με τα παιχνίδια της Ευρώπης απορρόφησε όλη την πνευματική ενέργεια μας και έγινε ό,τι έγινε. Τώρα βήμα βήμα, χάρη και στην πρόκριση που ήταν μια ικανοποίηση τουλάχιστον για τον κόσμο, αρχίζουμε να έχουμε διαφορετική εστίαση, διαφορετικές αντιδράσεις και αυτό κάνει τη διαφορά. Γιατί αν τελικά κερδίσαμε σήμερα αυτό οφείλεται στο ότι είχαμε πολύ καλές τοποθετήσεις στο γήπεδο και αυτό προκύπτει από το μυαλό».

Για το πόσο σημαντική είναι η έκταση της σημερινής νίκης, με μηδέν παθητικό, στο δρόμο για την έξοδο από την αγωνιστική κρίση:

«Πολύ σημαντική. Για την αυτοπεποίθηση των παικτών, τη δική μας, όλων. Για τη δουλειά που θα ακολουθήσει, μιας και είμαστε στη μέση του Δεκεμβρίου και έχουμε πολλά μπροστά μας σε τρεις διοργανώσεις. Ήταν πολύ σημαντική η νίκη αλλά πρέπει να συγκεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι. Δε θα πρέπει να έχουμε υπέρμετρο ενθουσιασμό ωστόσο. Αλλά ήταν σίγουρα το τέλειο αποτέλεσμα μετά τη δύσκολη περίοδο που περάσαμε».

Για το αν θα μπορούσε να πει απόψε ότι όλα πήγαν όπως σχεδιάστηκαν, με τον ΠΑΟΚ να εκμεταλλεύτεται μια φάση λάθους του αντιπάλους και ύστερα να ελέγχει το παιχνίδι με υπομονή:

«Ναι, και θα προσέθετα ότι είχαμε τη σωστή υπομονή από την πρώτη στιγμή, και πειθαρχία. Είχαμε καλές τοποθετήσεις με και χωρίς τη μπάλα και αυτό έκανε τη διαφορά, γιατί αντιμετωπίσαμε έναν πολύ καλό αντίπαλο με πολλές επιλογές στην οργάνωση, ίσως μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Έτσι με την υπομονή, την πειθαρχία και τις καλές τοποθετήσεις, πήραμε προβάδισμα με το πρώτο γκολ και ύστερα κάναμε ένα έξυπνο παιχνίδι».

Για το αν είναι ευχαριστημένος από την απόδοση των Τσιγγάρα και Λύρατζη και αν απελευθερώθηκε η ομάδα όταν ο Ζίβκοβιτς μπήκε στα δεξιά της επίθεσης:

«Όχι, δε συμφωνώ. Δεν ήταν ένα εύκολο παιχνίδι. Αλλά με τον τρόπο που παίξαμε, και την διαχείριση που είχαμε, με τον τρόπο που κυκλοφορούσαμε τη μπάλα, καταφέραμε να κουράσουμε τον ΠΑΣ. Απλά ήταν η στιγμή να γίνουν κάποια πράγματα, όταν ο Ζίβκοβιτς πήγε δεξιά. Όσον αφορά στον Τσιγγάρα και στον Λύρατζη, ξαναλέω ότι μπήκαν (σ.σ. στις επιλογές της ομάδας) τη σωστή στιγμή για εμάς. Είναι ποδοσφαιριστές που καταλαβαίνουν απόλυτα την κατάσταση, έχουν κατανόηση του παιχνιδιού και μας βοήθησαν στην προκειμένη φάση της σεζόν με τα στοιχεία που διαθέτουν».

Για το αν πιστεύει ότι η ομάδα του αρχίζει να βρίσκει τον εαυτό της:

«Ας πάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Είναι μακρύς ο δρόμος μπροστά μας. Όπως είπα πριν, και πρέπει να το αναφέρω συνέχεια. Δεν είναι εύκολο, ίσως δεν έχουμε το ρόστερ για να παίζουμε έτσι σε δύο και πλέον τρίτη διοργάνωση με τέτοιο πρόγραμμα. Ήταν πολύ δύσκολο και αντιμετωπίζαμε συνεχώς ομάδες ξεκούραστες, που είχαν μια εβδομάδα να σκεφτούν το μεταξύ μας παιχνίδι. Δε θέλω να πω οτιδήποτε άλλο. Είναι ζήτημα χρόνου και δουλειάς, γιατί επίσης χρειαζόμαστε τέτοιου είδους δουλειά. Και βήμα βήμα, ο ΠΑΟΚ θα έχει σωστή στρατηγική και θα κάνει μεγάλα βήματα μπροστά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Χρόνια Πολλά ΠΑΟΚάρα!

Σαν σήμερα πριν από ακριβώς 98 χρόνια το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ενέκρινε σχετική αίτηση του πρώτου διοικητικού συμβουλίου του ΠΑΟΚ...

Στην ίδια κατηγορία