Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Λουτσέσκου: «Αυτό είπα στους παίκτες μου»

Δημοφιλή

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου μετά την ήττα του ΠΑΟΚ από τον ΠΑΣ Γιάννινα, μίλησε για την κόπωση που υπάρχει στον Δικέφαλο, αλλά και το είπε στους παίκτες του, για να νικήσουν την πνευματική κούραση.

Ο Ρουμάνος τεχνικός του Δικεφάλου, μίλησε για τα συνεχόμενα ντέρμπι, που έχουν φέρει κόπωση σωματική και πνευματική, ενώ αναφέρθηκε και στις απουσίες που καλείται να διαχειριστεί.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο 53χρονος κόουτς των «ασπρόμαυρων»:

Για το ότι είχε αναφερθεί σε «ξεζουμισμένους» παίκτες και αν αυτός ήταν ο λόγος για τη σημερινή (8/5) ήττα στα Γιάννενα:

«Όχι. Μάλλον δεν παρακολουθήσατε όλα αυτά τα ταξίδια, τα παιχνίδια, ευρωπαϊκά και μη, παιχνίδια σκληρά κάθε τρεις μέρες. Γι’ αυτό είναι φυσιολογικό να μην το καταλαβαίνετε και να με ρωτάτε. Όλοι είναι στην ίδια κατάσταση ουσιαστικά, καθώς δεν έχουμε την ευχέρεια για έναν φυσιολογικό τρόπο προετοιμασίας, για κανονικές προπονήσεις, δεν έχουμε ευκαιρίες ξεκούρασης. Κάθε τρεις μέρες πρέπει να φεύγουμε, ξανά και ξανά. Βίντεο, αναλύσεις, παιχνίδια… Οπότε όλοι οι ποδοσφαιριστές εμπλέκονται και συναισθηματικά διότι στο τέλος αυτή η κατάσταση ξεζουμίσματος είναι επειδή κυριαρχεί και το συναίσθημα.

Επίσης, υπάρχουν αρκετοί τραυματίες και αυτή είναι μία κατάσταση που πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλους τους παίκτες, πρέπει να ρυθμιστούν οι αντικαταστάτες, άρα κυρίαρχο ρόλο τελικά παίζει η τεράστια ποσότητα του να φεύγεις, να αναλύεις, να ξαναφεύγεις κτλ. Σ’ αυτή την κατάσταση χάνεις τη δυνατότητα αντίδρασης, την φρεσκάδα στις αποφάσεις, ακόμα και την αντίδραση του να πάρεις τη σωστή απόφαση, ακόμα και την αντίδραση που πρέπει να έχεις όταν χάνεις τη μπάλα. Είναι πολύ αργή, σχεδόν ανύπαρκτη. Πιστεύω ότι αυτές οι καταστάσεις, θα πρέπει να λειτουργούν σαν ένα σήμα για όλους να ξυπνήσουν. Ό,τι συμβαίνει σήμερα, δεν σημαίνει ότι θα επαναληφθεί την Τετάρτη ή το Σάββατο ή στο επόμενο παιχνίδι. Ναι είναι πολύ δύσκολη η περίοδος, αντικειμενικά είναι εξαιρετικά δύσκολη περίοδος, ωστόσο αντικειμενικά πρέπει να παλέψουμε για να βγούμε απ’ αυτή την κατάσταση».

Για το πως μπορεί να αλλάξει αυτή η κατάσταση στα επόμενα παιχνίδια και αν θεωρεί ότι το να χαθεί η δεύτερη θέση θα ήταν τεράστιο πισωγύρισμα:

«Kανείς δεν το θέλει αυτό φυσικά, παλεύουμε για να μην συμβεί. Ήδη είχαμε μία συνάντηση στα αποδυτήρια με τους παίκτες που είναι εδώ και μιλήσαμε για την πορεία μας ως εδώ, για το τι χτίσαμε, για το τι ρισκάρουμε τώρα. Ο καθένας τώρα πρέπει να βγάλει το 200%, να παλέψει κόντρα στην πνευματική του κούραση γιατί έτσι είναι το ποδόσφαιρο.

Αν θέλουμε να έχουμε μία καλή κι επιτυχημένη σεζόν, πρέπει να τερματίσουμε πια σε καλή θέση στο πρωτάθλημα και να κερδίσουμε το κύπελλο. Σημαντικό είναι ότι ο καθένας ξεχωριστά πρέπει να αντιδράσει. Δεν θέλω να μιλήσω για το αν θα χαθεί η δεύτερη θέση, δεν θέλω να το σκέφτομαι. Είναι στο χέρι μας να παίξουμε, να παλέψουμε με τους παίκτες που έχουμε. Να τα δώσουμε όλα και βήμα βήμα να έρθουν κι αυτοί που είναι εκτός τώρα και να έχουμε έτσι περισσότερες πιθανότητες διαφορετικής διαχείρισης, κυρίως κατά τη διάρκεια των αγώνων».

Για το γεγονός πως οι παίκτες του δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν την απειλή από τα δύο πλάγια μπακ (σ.σ Σάλιακα και Πίρσμαν) του ΠΑΣ Γιάννινα:

«Πρώτα απ’ όλα τα Γιάννινα είναι μία ομάδα που παίζει στο μισό γήπεδο και περιμένει το λάθος του αντιπάλου, και στη συνέχεια να αντεπιτεθεί σε ανοιχτό χώρο και να τρέξει. Η άλλη οπτική είναι ότι αν ο αντίπαλος του ΠΑΣ δεν έχει επιθετικότητα και δεν πιέζει, του δίνει τη δυνατότητα να παίξει με μεγάλες μπαλιές ή από τη μία πλευρά στην άλλη, στον κενό χώρο.

Οπότε το βασικό μας πρόβλημα είναι ότι δεν είχαμε τη μπάλα, δεν αντιδρούσαμε με ένταση στο πρέσινγκ. Ήταν και εμφανές, άλλωστε, ότι δεν είχαμε την ποιότητα των παικτών σ’ αυτή τη χρονική στιγμή να κάνουν αυτό ακριβώς. Θέλαμε και έπρεπε να κάνουμε περισσότερα. To πρόβλημα επίσης είναι ότι επιθετικά δεν δημιουργήσαμε. Είχαμε αργό χτίσιμο, αργές αντιδράσεις, είχαμε λάθος πάσες, λάθος τελική πάσα. Γενικά καταστάσεις που δεν βοηθούν στο παιχνίδι…».

Προηγούμενο άρθροΧειρότερα δεν γίνεται
Επόμενο άρθροΜετράει το τρίποντο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Πλέον των δέκα εκ. ευρώ τα οφέλη από την Ευρώπη

Ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτισε το Κόνφερενς Λιγκ κι έρχεται η ώρα του απολογισμού. Τουλάχιστον για τα οικονομικά, αναμένεται να εισπράξει ένα...

Στην ίδια κατηγορία