Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Λάσπη… κακής ποιότητας

Δημοφιλή

Η ολοένα και μεγαλύτερη δραστηριοποίηση του Ιβάν Σαββίδη στην επιχειρηματική σκηνή της χώρας αντιμετωπίζεται μόνο με… fakenews.

Από την πρώτη στιγμή που ο Ιβάν Σαββίδης εμφανίστηκε στο προσκήνιο, άρχισε να στοχοποιείται σε πολλά επίπεδα. Αρχικά ήταν αμιγώς ποδοσφαιρικά, με μάλλον αδιάφορες αναφορές, του τύπου «ήρθε για να φύγει».

Όταν κατάλαβαν πως ο ομογενής επιχειρηματίας δε θα μείνει απλά αλλά θα βάλει την σφραγίδα του στον ΠΑΟΚ αλλά και στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι της χώρας, το τροπάρι άλλαξε.

Έγινε πιο επιθετικό όταν αποδείχτηκε στην πράξη, πως ο Σαββίδης είναι δυνατός παίκτης.

Οι επιθέσεις έγιναν λυσσαλέες, όταν άπαντες αντιλήφθηκαν πως είναι πολύ δύσκολο να τον κερδίσουν.

Ο επιχειρηματικός κόσμος δεν είναι αγγελικά πλασμένος και τα χτυπήματα είτε πάνω, είτε κάτω από τη ζώνη, συνηθίζονται.

Αντί να σκιαγραφούμε το προφίλ του καθενός, επιδιδόμενοι ίσως και σε αυθαίρετες ερμηνείες και συμπεράσματα, ας καταδείξουμε την ποιότητα και την αληθοφάνεια των πιο τρανταχτών επιθέσεων που έχει δεχτεί κατά καιρούς ο Ιβάν Σαββίδης, από ΜΜΕ προσκείμενα στον κ. Μαρινάκη!

Κατ΄ αυτόν τον τρόπο, θα καταστεί απολύτως σαφές πως η τακτική του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι η κλασική «πέτα λάσπη στον ανεμιστήρα, όλο και κάτι θα μείνει».

Τακτική ωστόσο που ξεγυμνώνει τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς όταν γυρίζεις πίσω το χρόνο, επικαλούμενος δικά τους «ρεπορτάζ».

Ο απλός κόσμος άλλωστε δεν είναι σε θέση να γνωρίζει την εγκυρότητα κάθε είδησης που διαβάζει κι επειδή αυτές του παρέχονται με καταιγιστικούς ρυθμούς, συνήθως ξεχνάει τι διάβαζε μια ώρα, μια ημέρα ή ένα μήνα πριν.

Ευκαιρία λοιπόν να θυμίσουμε κάποιες χαρακτηριστικές, δήθεν αποκαλύψεις, για να εμπεδώσει απόλυτα από που εκπορεύονται και πόση σχέση έχουν με την αλήθεια, αυτά που κατά καιρούς γράφονται.

Ακόμα και για να τύχουν πιο ρεαλιστικής ερμηνείας, όσα πιθανότατα γραφτούν στο μέλλον.

Μια μόλις εβδομάδα μετά τις εκλογές και την αλλαγή κυβέρνησης, ιστοσελίδα συμφερόντων του κ. Μαρινάκη, ανακάλυψε πιέσεις των Αμερικανών για έξωση του Ιβάν Σαββίδη από τον ΟΛΘ. Μιλάμε για κολοσσιαία συμφωνία, υπογεγραμμένη, που προέκυψε έπειτα από καθόλα νόμιμο διαγωνισμό.

Υπόψιν πως ο Ιβάν Σαββίδης συμμετέχει σε κοινοπραξία, που θα δυσκόλευε περαιτέρω ακόμα και το ενδεχόμενο.

Κι όμως, η ιστοσελίδα του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, μετέτρεψε σε είδηση μια… φαντασίωση.

Κατά βάθος, επιθυμία…

Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αποτέλεσε εξ΄ αρχής το ιδανικό πεδίο δράσης, για να ευδοκιμήσουν τα ψεύδη και η εκτόξευση λάσπης, από τα ΜΜΕ του κ. Μαρινάκη.

Το πρώτο χτύπημα αφορούσε τον δήθεν κίνδυνο να τιναχθεί στον αέρα η συμφωνία, για μια υπόθεση που δεν αφορούσε την αξιοπιστία του Ιβάν Σαββίδη.

Κι όμως, κάτι τέτοιο προέκυπτε, από την ανάγνωση των ρεπορτάζ.

Το θέμα συνέχισε να βρίσκεται ψηλά για τα ΜΜΕ του κ. Μαρινάκη, με «αποκαλύψεις» που στην απέλπιδα προσπάθεια να κερδίσουν τη μάχη των εντυπώσεων, αναφέρονταν σε «κοινοπραξία Σαββίδη».

Λες και οι πλειοδότες για την απόκτηση μεριδίου στο λιμάνι, ήταν ο ομογενής επιχειρηματίας, μαζί με μέλη της οικογένειάς του…

Όταν οι εξελίξεις τους εξέθεσαν ανεπανόρθωτα, μέσα σε λίγες σειρές, η ιστοσελίδα που χαλούσε τον κόσμο, κινδυνολογώντας για τις εξελίξεις στην εξαγορά του ΟΛΘ, αναγκάστηκε να παραδεχτεί την αλήθεια, αποδεχόμενη το…μοιραίο.

Με έναν άκρως πένθιμο τίτλο, μάλιστα…

Οι αναφορές σε πιέσεις του Αμερικανικού παράγοντα ωστόσο δε στέρεψαν ποτέ. Τα αόριστα ρεπορτάζ από τα οποία απουσίαζε ακόμα και η στοιχειώδης υποψία τεκμηρίων και ντοκουμέντων, συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

Δεδομένου μάλιστα πως η δύναμη της συνήθειας είναι μεγάλη, είναι πολύ πιθανό να διαβάσουμε προσεχώς για εμπόδια στην απόκτηση ποδοσφαιριστή που βρίσκεται στη μεταγραφική λίστα του ΠΑΟΚ, λόγω παρεμβάσεων του Λευκού Οίκου…

Στο μεσοδιάστημα, η τακτική εκτόξευσης λάσπης υποστηρίχθηκε από μικρότερης εμβέλειας ρεπορτάζ-δολιοφθοράς, όπως της ιστοσελίδας to10.gr που ανακάλυψε έλεγχο της εφορίας στην εταιρία του Ιβάν Σαββίδη.

Εντός του «ρεπορτάζ» βέβαια, γινόταν μια γενικόλογη αναφορά σε καπνοβιομηχανίες και παρότι παρήλθε μισός χρόνος από την «αποκάλυψη», μείναμε με την απορία για τα αποτελέσματα του ελέγχου…

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός βρίσκεται αντιμέτωπος με πολλά δικαστικά μέτωπα και υποθέσεις κακουργηματικού χαρακτήρα.

Κι αυτό, δεν αποτελεί αποκύημα φαντασίας, ούτε προϊόν κάποιου φανταστικού ρεπορτάζ.

Τα ΜΜΕ του κ. Μαρινάκη, θα μπορούσαν άραγε να παρουσιάσουν για τον εργοδότη τους, ένα θέμα παρόμοιο με το σημερινό;

Η ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Όταν τον Μάρτιο του 2018 ανακοινώθηκε η πώληση της Donskoy Tabak στην ιαπωνική Japan Tobacco, λίγοι μπορούσαν να φανταστούν τη συνέχεια!

Τα 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια, που εισέπραξε ο όμιλος Agrocom του Ιβάν Σαββίδη, έδωσαν τεράστια ρευστότητα στον Πόντιο επιχειρηματία, ο οποίος -απ΄ ότι φάνηκε- αποφάσισε να μεταφέρει ένα σημαντικό κομμάτι της επιχειρηματικής του δραστηριότητας από τη Ρωσία στην πατρίδα του, την Ελλάδα.

Περίπου 11 μήνες νωρίτερα, ο Σαββίδης είχε αποκτήσει, συμμετέχοντας σε μια κοινοπραξία, το 67% του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης έναντι 231.926.000 ευρώ, τον Φεβρουάριο του 2017 απέκτησε την “Σουρωτή Α.Ε.”, ενώ το 2014, έναντι 14.000.000 ευρώ, είχε αποκτήσει για 99 χρόνια μια έκταση 320 στρεμμάτων πρώτα στη θάλασσα, στο Παλιούρι της Χαλκιδικής.

Τον τελευταίο καιρό, η διείσδυση του Ιβάν Σαββίδη στην ελληνική επιχειρηματική σκηνή, μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο. Τείνει να γίνει, πλέον, ένας από τους μεγάλους «παίκτες» σ΄ αυτό το χώρο.

O μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ ετοιμάζεται να επενδύσει μεγάλα κεφάλαια στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης (στο 1,1 δισ. ευρώ προβλέπεται να φτάσει η συνολική επένδυση, μέχρι να πάρει την τελική μορφή του), όπως γίνει γνωστό ετοιμάζεται να μπει και τον τομέα της ενέργειας, έχοντας ήδη έρθει σε επαφή με τον Ευάγγελο Μυτιληναίο για να εξετάσουν το ενδεχόμενο της συνέργειας, ενώ δυναμικό θα είναι και το μπάσιμο στον τουρισμό.

Εκτός από την αξιοποίηση της έκτασης στο Παλιούρι, η ιδιοκτήτρια εταιρία του “Πόρτο Καράς” ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό με ανακοίνωσή της, ότι βρίσκεται σε συζητήσει με εταιρία του Ιβάν Σαββίδη για την πώλησή του. Σύμφωνα με ανθρώπους της αγοράς, η συνολική επένδυση στη Σιθωνία μπορεί να φτάσει και τα 500 εκατομμύρια ευρώ…

Παράλληλα, το φως της δημοσιότητας είδε μέσα στη βδομάδα η πληροφορία, ότι ο Πόντιος επιχειρηματίας εξετάσει το ενδεχόμενο να μπει και στο κομμάτι της ναυτιλίας, κάνοντας ήδη «έρευνα αγοράς».

Όλα αυτά, βεβαίως, ένα πράγμα δείχνουν. Ότι ο Ιβάν Σαββίδης δεν ήρθε στην Ελλάδα για λίγο. Ήρθε για να μείνει και να παίξει σημαντικό ρόλο. Κι αυτό, φυσικά, έχει και τις αθλητικές του προεκτάσεις, καθώς ένας δυνατός Σαββίδης, σημαίνει και δυνατός ΠΑΟΚ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Ο γνωστός του Έκονγκ στην Μπριζ

Μπορεί ο Ουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ να έχει τεθεί νοκ άουτ για το υπόλοιπο κατά πάσα πιθανότητα κομμάτι της φετινής...

Στην ίδια κατηγορία