Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κύπρος, Γουέστ Χαμ και ΠΑΟΚ Β΄

Δημοφιλή

Η δεύτερη ομάδα του ΠΑΟΚ απαρτίζεται κυρίως από παίκτες, που προέρχονται από την ακαδημία. Αλλά υπάρχουν και τα εντελώς νέα πρόσωπα, που δεν είχαν «ασπρόμαυρο». παρελθόν.

Ένα από αυτά είναι κι ο 21χρονος επιθετικός Οδυσσέας Σπυρίδης, ο οποίος… παρουσιάζεται σήμερα στη FORZA: «Γεννήθηκα στο Βόλο, αλλά μεγάλωσα στην Κύπρο, όπου μετακόμισε η οικογένειά μου. Παρέμενα εκεί μέχρι τα δώδεκα μου χρόνια, μαθαίνοντας ποδόσφαιρο στην ακαδημία του Διγενή Ακρίτα Μόρφου.

Ακολούθησε η εγκατάστασή μας στο Λονδίνο, όπου εντάχθηκα στην ακαδημία της Γουέστ Χαμ, στη οποία παρέμεινα μέχρι τα δεκαοχτώ μου. Ακολούθησε ένα διάστημα σχεδόν ενάμισι χρόνου, στο οποίο δεν είχα ομάδα, εξαιτίας ενός τραυματισμού. Αλλά κι όταν είχα αποθεραπευτεί, είχε αρχίσει η εποχή του κορονοϊού και πλέον είχα ν’ αντιμετωπίζω δυσκολίες ως προς την επάνοδό μου σε δράση. Εννοείται ότι έκανα προπονήσεις, έτσι ώστε να είμαι έτοιμος να ενταχθώ ξανά σε ομάδα, όταν θα μου δίνονταν η σχετική ευκαιρία.

Όταν πήγα στην ακαδημία της Γουέστ Χαμ ήταν λίγο δύσκολα τα πράγματα για μένα, τουλάχιστον στην αρχή, μια και δεν γνώριζα τη γλώσσα. Αλλά και οι απαιτήσεις στο αγωνιστικό κομμάτι ήταν μεγαλύτερες, έπρεπε να ανταποκριθώ σε στοιχεία, όπως ήταν η ταχύτητα και η δύναμη μέσα στο παιχνίδι. Τον πρώτο χρόνο δυσκολεύτηκα, αλλά μετά κατάλαβα τι έπρεπε να κάνω και δούλεψα παραπάνω. Ασφαλώς για μένα ήταν μια σημαντική εμπειρία η εξαετής θητεία στις ομάδες νέων της Γουέστ Χαμ.

Το περασμένο καλοκαίρι δοκιμάστηκα για διάστημα δύο –τριών εβδομάδων στη δεύτερη ομάδα του ΠΑΟΚ από τον Πάμπλο Γκαρσία, παίρνοντας μέρος σε προπονήσεις, αλλά και σε φιλικούς αγώνες. Τελικά, ο Ουρουγουανός προπονητής άναψε το πράσινο φως για την ένταξή μου στη δεύτερη ομάδα (σ. σ. ο Σπυρίδης υπέγραψε συμβόλαιο ενός χρόνου).

Στην αρχή της καριέρας μου έπαιζα είτε ω φορ, είτε ως επιτελικός μεσοεπιθετικός. Κάποιες φορές έπαιζα και στα αριστερά της επίθεσης. Πλέον στον ΠΑΟΚ αγωνίζομαι και στις δύο πλευρές της επίθεσης.

Το επίπεδο του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ 2 είναι αρκετά υψηλό. Τα λάθη στη διάρκεια του αγώνα δεν συγχωρούνται από τους αντιπάλους και, για αυτό το λόγο, πρέπει και στα 90 λεπτά του αγώνα να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος. Είχαμε κάποια παιχνίδια, στα οποία δεν τα πήγαμε και τόσο καλά, αλλά πάντα, όταν τελειώνει ένας αγώνας, πρέπει αμέσως να τον ξεχνάς και να προετοιμάζεσαι για το παιχνίδι, που ακολουθεί. Είμαστε πολλοί καινούριοι παίκτες στην ομάδα, αλλά σιγά-σιγά δενόμαστε μεταξύ μας και νομίζω ότι μετά τα Χριστούγεννα θα πάμε καλύτερα.

Αυτό που συνεχώς μας λέει ο Πάμπλο Γκαρσία είναι να δουλεύουμε σκληρά και να μη χάνουμε λεπτό τη συγκέντρωσή μας μέσα στο παιχνίδι, γιατί ακόμη κι ένα λάθος μπορεί να στοιχίσει ακριβά και να κοστίσει στην ομάδα.

Εχω να δώσω πολλά παραπάνω στον ΠΑΟΚ Β΄. Είχα μερικούς μικροτραυματισμούς, που μ’ εμπόδισαν να είμαι συνεχώς με την ομάδα, μένοντας εκτός για μία-δύο εβδομάδες. Αλλά τώρα είμαι καλά, θέλω να μείνω μακριά από προβλήματα τραυματισμών και να προσπαθήσω ν’ ανεβάσω την απόδοσή μου. Αυτό που πρέπει να βελτιώσω στο παιχνίδι μου είναι να αποφασίζω έγκαιρα αν θα είναι καλύτερα να πάω στο ένας εναντίον ενός ή να δώσω πάσα στο συμπαίκτη μου».

Σχεδόν όλοι οι παίκτες του ΠΑΟΚ Β΄ σκέφτονται το πώς θα μπορέσουν κάνουν το επόμενο βήμα, μηδέ εξαιρουμένου του Σπυρίδη, που σημειώνει: «Είναι χρήσιμος ο ρόλος των δεύτερων ομάδων. Σου δίνεται η ευκαιρία να παίξεις αντίπαλος, τόσο με μεγαλύτερους σε ηλικία και πιο έμπειρους παίκτες, όσο και με παίκτες της ίδιας ηλικίας και να κατανοήσεις το επίπεδο που βρίσκεσαι, αν μπορείς να σταθείς σ’ αυτό το επίπεδο ή και να κάνεις το παραπάνω βήμα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Χρόνια Πολλά ΠΑΟΚάρα!

Σαν σήμερα πριν από ακριβώς 98 χρόνια το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ενέκρινε σχετική αίτηση του πρώτου διοικητικού συμβουλίου του ΠΑΟΚ...

Στην ίδια κατηγορία