Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Ξυπνούν» μνήμες του παρελθόντος

Δημοφιλή

Απολύτως γνώριμες προσωπικότητες θα συναντήσουν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ στον πάγκο του Παναιτωλικού, αφού τόσο ο Μάκης Χάβος, όσο και οι Μπάμπης Μιχαηλίδης και Λουτσιάνο Ντε Σόουζα έχουν- άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο- παρελθόν στο Δικέφαλο.

Το καλοκαίρι του 2010 ο Χάβος επέστρεφε στην Τούμπα, όντας στο πλευρό του Παύλου Δερμιτζάκη. Κι όταν ο τελευταίος αποχώρησε, ο Χάβος ανέλαβε να οδηγήσει ο ίδιος το καράβι. Κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Βιγιαρεάλ (1-0), οδηγώντας τον ΠΑΟΚ στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, όπου λίγο έλειψε να κάνει την υπέρβαση, χάνοντας στις λεπτομέρειες την πρόκριση επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Στο πρωτάθλημα, με συγκομιδή μόλις 48 βαθμών, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε 4ος. Στα πλέι οφ, όμως, το πάλεψε πολύ για την πρώτη θέση. Το καθοριστικό παιχνίδι ήταν την προτελευταία αγωνιστική με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, όπου οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 1-0. Το ματς κρίθηκε στο 74΄ με το γκολ του Ζιλμπέρτο, αν και δεν έπρεπε να μετρήσει ως οφ-σάιντ. Μια μέρα μετά την ολοκλήρωση των αγώνων για τα πλέι οφ, ανακοινώθηκε και τυπικά η λύση της συνεργασίας του Χάβου με το Δικέφαλο.

Στο κύπελλο ο ΠΑΟΚ έφθασε μέχρι τα ημιτελικά απέναντι στην ΑΕΚ. Το 0-0 του πρώτου αγώνα στο ΟΑΚΑ έκανε προσιτή την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης. Στη ρεβάνς, όμως, της Τούμπας γνώρισε τον αποκλεισμό, χάνοντας με 1-0 (η εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο στο 88΄ προκάλεσε την 20λεπτη διακοπή του παιχνιδιού).

ΣΑΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ

Η πρώτη φορά που ο Χάβος τέθηκε αντίπαλος προπονητής του ΠΑΟΚ ήταν στις 24 Αυγούστου 2013. Και, μάλιστα, αναδείχτηκε νικητής, οδηγώντας τον Παναιτωλικό στην εντός έδρας επικράτηση επί της ομάδας του Στέφενς με 2-0. Συνολικά, σε δέκα παιχνίδια, που αντιμετώπισε ως προπονητής τον ΠΑΟΚ είχε δύο νίκες (και οι δύο με τον Παναιτωλικό) και οχτώ ήττες (δύο με τη Λαμία, μία με τον Αστέρα Τρίπολης και πέντε με την ομάδα του Αγρινίου).

ΒΑΣΙΚΟΣ ΩΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΓΙΑ 4,5 ΧΡΟΝΙΑ

Το καλοκαίρι του 1992 ο Πανσερραϊκός υποβιβάζονταν στη Β΄ κατηγορία και ο Χάβος έπαιρνε το δρόμο για την Τούμπα. Έκανε ντεμπούτο με τον ΠΑΟΚ στις 6 Σεπτεμβρίου 1992 στο εντός έδρας παιχνίδι με την Παναχαϊκή (3-0). Οι προπονητές άλλαζαν κάθε χρόνο στον ΠΑΟΚ (Πέτροβιτς, Μπλαχίν, Χάαν), αλλά ο Χάβος είχε θέση βασικού. Για αυτό και όταν αποχαιρέτησε την Τούμπα τον Ιανουάριο του 1997 για να συνεχίσει στην Ξάνθη, είχε φθάσει να μετράει 139 συμμετοχές και πέντε γκολ.

ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΟΥΜΠΑΣ

Ο Μπάμπης Μιχαηλίδης έχει «δέσει» με τον Μάκη Χάβο μετά τη συνεργασία τους στον ΠΑΟΚ πριν από εννέα χρόνια. Γεννημένος στις 11 Μαρτίου 1951, ο Μιχαηλίδης εργάστηκε για πρώτη φορά στο Δικέφαλο τη σεζόν 1989-90, όντας στο επιτελείο του Ρομπ Γιάκομπς. Και μετά την απόλυση του Ολλανδού προπονητή, παρέμεινε στον πάγκο, δίπλα στον Χρήστο Τερζανίδη.

Στον ΠΑΟΚ επέστρεψε όταν τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας ανέλαβε ένας άλλος Ολλανδός προπονητής, ο Αρι Χάαν. Ηταν συνεργάτης του Αγγελου Αναστασιάδη, του Ολεγκ Μπλαχίν, μέχρι που αποχώρησε, όταν στην αυγή του 2000 ανέλαβε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Στις 16 Φεβρουαρίου 2005, όταν ο Νίκος Καραγεωργίου διαδέχτηκε τον Ρολφ Φρίνγκερ, ο Γιώργος Κωστίκος, από τη θέση του τεχνικού συμβούλου, εισηγήθηκε την πρόσληψη του Μιχαηλίδη ως γυμναστή. Παρέμεινε στην Τούμπα και στο πλευρό του Κωστίκου, αλλά και των Ιλιε Ντουμιτρέσκου και Μόμσιλο Βούκοτιτς. Ο κύκλος της παρουσίας του στον ΠΑΟΚ έκλεισε (προσωρινά) στις 22 Ιανουαρίου 2007, όταν ο Γιώργος Παράσχος αντικατέστησε τον Βούκοτιτς. Μέχρι που τον Οκτώβριο του 2010 επέστρεψε για μια ακόμη θητεία με την ασπρόμαυρη φόρμα δίπλα στο Χάβο.

ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΛΟΥΤΣΙΑΝΟ

Στον πάγκο του Παναιτωλικού βρίσκεται από το περασμένο καλοκαίρι κι ο Λουτσιάνο, αρχικά ως βοηθός του Λουίς Κάστρο. Στο παρελθόν έκανε απόπειρες ως πρώτος προπονητής (μεταξύ άλλων σε Καλλονή και Νίκη Βόλου), αλλά χωρίς επιτυχία. Τη σεζόν 2001-2002 ανήκε στον ΠΑΟΚ, παίζοντας ωστόσο μόνο στο πρώτο μισό της περιόδου, αφού μια επέμβαση στη δισκοκήλη τον άφησε εκτός δράσης από τον Ιανουάριο και μετά. Είχε αποτελέσει προσωπική επιλογή του Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος τον γνώριζε καλά από τη συνύπαρξη τους στον Ολυμπιακό.

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός, που κατά τα δημοσιεύματα της εποχής, είχε συμφωνήσει με τον ΠΑΟΚ αντί του ποσού των 250 εκ. δρχ., ήταν βασικός μέχρι το Δεκέμβριο του 2001, με 21 συμμετοχές και έξι γκολ. Η περιπέτεια με την υγεία του, όμως, που ακολούθησε αμέσως μετά, τον έθεσε στο αγωνιστικό περιθώριο. Και στο τέλος της σεζόν αποχαιρέτησε την Τούμπα, μετακομίζοντας στην Κύπρο και στην ΑΕ Λεμεσού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Επιστροφή στις προπονήσεις για την ομάδα χάντμπολ

Την προετοιμασία του για τον πρώτο, εκτός έδρας, ημιτελικό κόντρα στην ΑΕΚ (27/04, 18:00), ξεκίνησε το τμήμα Χάντμπολ ανδρών...

Στην ίδια κατηγορία