Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ξέρουν από τρόπαια και από ντέρμπι τίτλου!

Δημοφιλή

Με τον Ολυμπιακό άτιτλο εδώ και δύο χρόνια, οι παίκτες του «ασπρόμαυρου» ρόστερ έχουν περισσότερες κούπες στις τροπαιοθήκες τους και μεγαλύτερη εμπειρία από παιχνίδια σαν αυτό στο Φάληρο

Μπορεί στον ΠΑΟΚ να περίμεναν καρτερικά 34 χρόνια για να γευτούν το νέκταρ ενός πρωταθλήματος, παρόλα αυτά στην Τούμπα έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται υπερήφανοι για τα επιτεύγματα της τελευταίας τριετίας, με την απόλυτη κυριαρχία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στο απόλυτο ντέρμπι τίτλου της Κυριακής υπάρχουν 20 ποδοσφαιριστές από τη μία πλευρά και 14 από την άλλη που γνωρίζουν από τίτλους! Έχουν σηκώσει στα χέρια τους έστω και μία κούπα με τις ομάδες που έχουν αγωνιστεί μέχρι τώρα στην καριέρα τους. Στους τίτλους αυτούς περιλαμβάνονται πέρα από τους εθνικούς και οι διεθνείς τίτλοι ενώ στους εγχώριους τίτλους υπολογίζονται το πρωτάθλημα και το κύπελλο, καθώς σε πολλές χώρες δεν διεξάγονται διοργανώσεις όπως το Σούπερ Καπ και το Λιγκ Καπ.

Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ έχουν το πάνω χέρι, με ότι κι αν αυτό συνεπάγεται σε θέματα εμπειρίας και προσέγγισης του κυριακάτικου ντέρμπι, στις κατακτήσεις τίτλων, μετρούν συνολικά 82 «κούπες». Οι «ερυθρόλευκοι» είναι πολύ πιο πίσω στη σούμα, φανταστείτε να μην υπήρχε και η γνωστή περίοδος (2011-2017) όπου τα πρωταθλήματα στην Ελλάδα κρινόντουσαν από το Νοέμβριο για χάρη μιας συγκεκριμένης ομάδας…

Ο Φερνάντο Βαρέλα έφτασε να μετράει επτά τίτλους καριέρας με Στεάουα και ΠΑΟΚ, ενώ στην ξεχωριστή λίστα για τον «Δικέφαλο» είναι οι ποδοσφαιριστές που έχουν συνεισφορά στους τέσσερις τελευταίους τίτλους, το περσινό πρωτάθλημα και τα τρία κύπελλα, μιλάμε για τους Μάτος, Κρέσπο, Μπίσεσβαρ, Πέλκα. Ακολουθούν με μια λιγότερη κούπα, οι Πασχαλάκης, Ελ Καντουρί, Λημνιός, Βιεϊρίνια και Μαουρίσιο (οι δύο τελευταίοι έχουν κερδίσει τίτλους και εκτός Ελλάδας), κάτι που ισχύει και με τον Μίσιτς.

Υπάρχουν, επίσης, οι ποδοσφαιριστές που έβαλαν πέρσι το πρωτάθλημα και το κύπελλο δίπλα στα βιογραφικά τους, βλέπε Άκπομ, Ζαμπά, Σφιντέρσκι, ενώ μια κατηγορία μόνοι τους είναι ο Πόντους Βέρνμπλουμ και ο Μίροσλαβ Στοχ με πολλούς τίτλους εκτός Ελλάδας.

Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ

Ο Χοσέ Σα και είναι ο Ελ Αρμπί Σουντανί είναι οι δύο τελευταίοι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, που πανηγύρισαν έναν τίτλο, ο πρώτος στέφθηκε πρωταθλητής Πορτογαλίας με την Πόρτο το 2018 και ο δεύτερος στην Κροατία με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Για τους υπόλοιπους πρέπει να πάμε τουλάχιστον μια τριετία πίσω, να επιστρέψουμε δηλαδή στα.. καλά χρόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου, την περίοδο που στιγματίστηκε από την Εγκληματική Οργάνωση.

Εξαίρεση αποτελούν οι δύο «παλιές καραβάνες», Αβραάμ Παπαδόπουλος και Βασίλης Τοροσίδης, οι οποίοι πρόλαβαν και έζησαν τα χρόνια της «Παράγκας Νο 2» του Σωκράτη Κόκκαλη, όταν όλοι όσοι περνούσαν από τον Πειραιά έπαιρναν και από έναν τίτλο.

Εκτός Ολυμπιακού έχει κατακτήσει τους τρεις τίτλους στην καριέρα του ένας πρώην «ασπρόμαυρος» ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, που κέρδισε το νταμπλ με τον Παναθηναϊκό την σεζόν 2009-10 και ήταν στο ρόστερ της ΑΕΚ που κέρδισε στα χαρτιά το πρωτάθλημα του 2018.

ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ 14 «ΚΟΚΚΙΝΟΙ»!

Υπάρχουν, πάντως, 18 ποδοσφαιριστές (4 από τη μία και 14 από την άλλη πλευρά) που δεν έχουν κερδίσει ούτε ένα τίτλο. Μαντέψτε, από ποια πλευρά της όχθης είναι οι 20 ποδοσφαιριστές με τους 82 τίτλους και από ποια οι 14 με τους 53 τίτλους ή εκείνοι οι 14 άτιτλοι παίκτες. Όχι, πάντως, από την «ασπρόμαυρη»…

Για τον ΠΑΟΚ αυτοί που δεν έχουν καταγεγραμμένο ούτε ένα τίτλο καριέρας είναι τέσσερις ποδοσφαιριστές (Εσίτι, Αουγκούστο, Μιχάι, Λάμπρου), ενώ στην αντίστοιχη λίστα του Ολυμπιακού βλέπουμε πολλούς από τους βασικούς που θα αντιμετωπίσουν την ομάδα του Φερέιρα, με ότι κι αυτό συνεπάγεται στο κομμάτι της εμπειρίας τέτοιων σημαντικών αναμετρήσεων.

Έχουμε και λέμε: Σισέ, Σεμέδο, Μεριά, Μπα, Κούτρης, Γκασπάρ, Καμαρά, Μπενζιά, Μασούρας, Ραντζέλοβιτς, Μπρούνο, Λοβέρα, Γκερέρο και Αλέν.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Χρόνια Πολλά ΠΑΟΚάρα!

Σαν σήμερα πριν από ακριβώς 98 χρόνια το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ενέκρινε σχετική αίτηση του πρώτου διοικητικού συμβουλίου του ΠΑΟΚ...

Στην ίδια κατηγορία