Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ξέρει από τώρα το δρόμο

Δημοφιλή

Η σεζόν έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά της, ο ΠΑΟΚ έχει «ζωντανούς» στόχους να διεκδικήσει, αλλά την ίδια στιγμή οι υπεύθυνοι της ομάδας έχουν κι άλλη δουλειά να διεκπεραιώσουν. Να προετοιμάσουν, δηλαδή, τον ΠΑΟΚ της σεζόν 2022-23.

Ο Ζοζέ Μπότο, αν και «φρέσκος» ακόμη στην Τούμπα, εμφανίστηκε κατηγορηματικός στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου. «Ξέρουμε τι θα κάνουμε το καλοκαίρι» δήλωσε χωρίς περιστροφές. Κι αυτό ήταν ίσως το πιο ενθαρρυντικό και ελπιδοφόρο μήνυμα, που έστειλε στο φίλαθλο κόσμο της ομάδας, ακόμη πιο αισιόδοξο και από την, ουσιαστικά, προαναγγελία της ανανέωσης του συμβολαίου συνεργασίας με τον Ινγκασον.

Από την πρώτη ημέρα, που ο νέος αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ έπιασε δουλειά, ήταν υποχρεωμένος, λόγω και της χρονικής συγκυρίας που ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα, ν΄ αφοσιωθεί σχεδόν αποκλειστικά στην προσπάθεια ενίσχυσης του ρόστερ κατά τη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. Πλέον, μπορεί να δει πιο καθαρά την επόμενη ημέρα, την επόμενη σεζόν. Ο Μπότο είχε μελετήσει τον ΠΑΟΚ πριν έρθει στη Θεσσαλονίκη, πλέον με την εδώ παρουσία του έχει αποκρυσταλλωμένη άποψη για το ρόστερ και, σε συνεννόηση με τον Ραζβάν Λουτσέσκου, έχουν ήδη αρχίσει να «χτίζουν» την ομάδα της νέας σεζόν. Και, απ’ ό,τι φαίνεται, ο σχεδιασμός, που θ΄ αρχίσει να «τρέχει» από το Μάιο, ελάχιστα (ή και καθόλου) μπορεί να επηρεαστεί από την κατάληξη της τρέχουσας περιόδου και την επίτευξη ή μη των στόχων.

Το ότι οι κατευθυντήριες γραμμές για τον προγραμματισμό της επόμενης σεζόν έχουν από τώρα χαραχθεί, είναι κάτι συμβαίνει στον ΠΑΟΚ μετά από αρκετά χρόνια. Πέρσι, ναι μεν η πρόσληψη-επιστροφή του Λουτσέσκου στον πάγκο είχε επισημοποιηθεί ήδη από τα τέλη Μαΐου, αλλά ο ΠΑΟΚ είχε μείνει χωρίς τεχνικό διευθυντή δύο μήνες νωρίτερα. Το καλοκαίρι του 2020 οι καταστάσεις με τον κορονοϊό (λήξη του πρωταθλήματος στις 19 Ιουλίου και έναρξη της προετοιμασίες μόνο λίγες ημέρες αργότερα) εμπόδισαν το σύνολο των ομάδων να οργανώσουν, όπως αυτές θα ήθελαν, τη σεζόν που ακολουθούσε. Για να μη μιλήσουμε για την αμέσως προηγούμενη χρονιά και την ξαφνική διαδοχή του Λουτσέσκου από τον Αμπέλ Φερέιρα. Ναι, ο ΠΑΟΚ θα εξακολουθήσει να διεκδικεί τους στόχους του στη φετινή σεζόν, γνωρίζοντας, όμως, και το δρόμο, στον οποίο θα πορευτεί από το Μάιο και μετά.

ΥΓ. Η περίπτωση του Βαρέλα έδωσε στον Μπότο την αφορμή να πει το αυτονόητο, που πολλοί, όμως, το ξεχνάμε: όλοι πρέπει να σέβονται την ιστορία ενός παίκτη σε μια ομάδα, αλλά να μην «κολλάνε» σ’ αυτήν. Σε τελική ανάλυση, τα χρήματα και ένα νέο συμβόλαιο που προσφέρονται σ΄ έναν παίκτη δεν είναι η (έξτρα) ανταμοιβή για όσα πρόσφερε, αλλά για όσα υπολογίζεται ότι θα προσφέρει στο μέλλον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Σε δεκαέξι ευρωπαϊκές Πέμπτες ο ΠΑΟΚ μεγάλωσε, εξελίχθηκε, ωρίμασε, «ψήλωσε»

Το ημερολόγιο έδειχνε 28 Ιουλίου, ντάλα καλοκαίρι, όταν ο ΠΑΟΚ εισήλθε σε αυτή την περιπέτεια με ένα μεγάλο «πρέπει»...

Στην ίδια κατηγορία