Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ξεπερνούν τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ οι συνέπειες του ιού!

Δημοφιλή

Ο ποδοσφαιρικός πλανήτης προσπαθεί να ανασυγκροτηθεί και κανείς δεν έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης, που να γνωρίζει ότι είναι σωστό για την επόμενη μέρα του αθλήματος. Είναι δεδομένο ότι θα υπάρχουν τεράστιες αλλαγές στο ποδόσφαιρο, ενώ όλες οι έρευνες συγκλίνουν προς μία κατεύθυνση: Οι οικονομικές συνέπειες από το ξέσπασμα του κορονοϊού σε όλο τον κόσμο, θα είναι καταστροφικές για το ποδόσφαιρο.

Αν και βαδίζουμε σε αχαρτογράφητα νερά, είναι προφανές ότι μπαίνουμε σε μία νέα εποχή, όπου τα συμβόλαια που είχαμε συνηθίσει, οι μεταγραφές των εκατομμυρίων και η αξία των ποδοσφαιριστών που είχε ανέβει σε δυσθεώρητα ύψη, θα πάρουν κατηφορική πορεία.

Η τελευταία έρευνα μεγάλης συμβουλευτικής ανώνυμης εταιρίας με έδρα την Ολλανδία, μετά από μελέτη του μεγέθους της ζημιάς στην αξία των ποδοσφαιριστών, δείχνει ότι σε περίπτωση διακοπής των πρωταθλήματος στην Ευρώπη και ειδικότερα στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα (ήδη έχει διακοπεί το γαλλικό πρωτάθλημα) σχεδόν 10 δισεκατομμύρια ευρώ από την χρηματιστηριακή αξία των ποδοσφαιριστών, θα κάνουν φτερά!

Επιπλέον ο ποδοσφαιρικός κόσμος περιμένει να μειωθούν σε μεγάλο βαθμό οι μεταγραφές με την εικόνα που είχαν ως τώρα, καθώς οι περισσότερες ομάδες έχουν πληγεί από την κρίση και δεν είναι διατεθειμένες να πάρουν μεγάλα ρίσκα, ξοδεύοντας χρήματα που δεν υπάρχουν και δεν γνωρίζουν αν θα τα πάρουν πίσω.

Ευκαιρίες θα γεννηθούν και θα σκάσουν και κάποιες μεγάλες μεταγραφικές βόμβες, μόνο όμως για συγκεκριμένες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, για τις οποίος οι ομάδες θα είναι βέβαιες ότι το ποσοστό ρίσκου θα είναι ελάχιστο. Αντιθέτως η τιμή των παικτών θα κάνει βουτιά, η διάρκεια των συμβολαίων θα αλλάξει δραματικά και θα παίξουν από δω και πέρα σημαντικό ρόλο δύο νέοι παράγοντες: η ηλικία των παικτών και η ανάπτυξη των ακαδημιών.

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ

Η ολλανδική έρευνα κάνει λόγο για οικονομικά προβλήματα σε ομάδες όλης της Ευρώπης, καθώς θα αντιμετωπίσουν τεράστιες απώλειες από την αναστολή των πρωταθλημάτων. Στις κορυφαίες λίγκες, που διακινείται και το περισσότερο χρήμα, στην Αγγλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία, προσπαθούν με κάθε τρόπο να ολοκληρώσουν την αγωνιστική περίοδο, για να περισώσουν ότι μπορούν από τα χρυσοφόρα τηλεοπτικά συμβόλαια. Διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να χαθούν ακόμη και τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ. Στη Γαλλία μάλιστα η λίγκα θα λάβει εγγυημένο κρατικό δάνειο που αγγίζει τα 224,5 εκατομμύρια ευρώ, για να αντιμετωπίσει την κρίση. Στην έρευνα συμπεριλήφθηκαν ακόμη τα πρωταθλήματα του Βελγίου, της Ολλανδίας, της Πορτογαλίας, της Τουρκίας και της Αγγλικής Championship και στο χειρότερο σενάριο, η αξία των παικτών στην Ευρώπη θα μειωθεί κατά περίπου 10 δισεκατομμύρια ευρώ! Ουσιαστικά δηλαδή η τιμή των ποδοσφαιριστών θα χάσει το 26,5% της αξίας τους.

Σύμφωνα με τα παραδείγματα της έρευνας, η Εϊμπαρ θα είναι η ομάδα που θα έχει τις μεγαλύτερες απώλειες αν δεν ολοκληρωθεί το ισπανικό πρωτάθλημα, καθώς η αξία της θα μειωθεί κατά 36,6%.

Στην Bundseliga η Ντόρτμουντ θα έχει τις λιγότερες απώλειες εξαιτίας των μεγάλων σε διάρκεια συμβολαίων και των νέων παικτών (21%). Σε ενδεχόμενο επιστροφής στη Γερμανία, που είναι και το πιο πιθανό μετά το πράσινο φως της Μέρκελ, η Πάντερμπορν θα υποστεί την μεγαλύτερη ζημιά και η Σάλκε θα βγει κερδισμένη σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες.

Όσο για τους ποδοσφαιριστές, η αξία του Λιονέλ Μέσι έχει μειωθεί κατά 28%, δηλαδή 44 εκατομμύρια ευρώ, ξεπερνώντας τον Μπαπέ που έχασε 42,9, ενώ ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει χάσει 13 εκατ. ευρώ από την αξία του!

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

Μετά από διαβούλευση της γερμανικής κυβέρνησης και των κρατιδίων, η Άνγκελα Μέρκελ έδωσε την έγκριση στην λίγκα για την επανέναρξη της Bundesliga και Bundesliga 2 στις 15 Μαΐου. Όλοι οι αγώνες θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών και το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου. Ακολουθεί η Ουγγαρία, καθώς επιστρέφει στις 23 Μαΐου με τους πρώτους ημιτελικούς του Κυπέλλου και στις 30 του μήνα θα επανεκκινήσει το πρωτάθλημα.

Στην Κροατία, το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας αποφάσισε να γίνουν στις 30 Μαϊου οι αγώνες των ημιτελικών του Κυπέλλου και το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει ξανά στις 6 Ιουνίου. Στην Τουρκία το πρωτάθλημα θα αρχίσει και πάλι στις 12 Ιουνίου με στόχο να ολοκληρωθεί στο τέλος Ιουλίου ώστε στη συνέχεια να πραγματοποιηθεί και ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ. Στη Φινλανδία, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι το νέο πρωτάθλημα θα αρχίσει την 1η Ιουλίου κανονικά και θα διαρκέσει ως το Νοέμβριο. Κάθε ομάδα θα παίξει συνολικά 27 αγώνες, μαζί με τα πλέι οφ.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΤΗ ΓΥΑΛΑ

Είναι το κορυφαίο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Ασίας. Και είναι έτοιμο να επανεκκινήσει για να παίξει ουσιαστικά και τον ρόλο του πειραματόζωου στη νέα εποχή του ποδοσφαίρου, πριν αποφασίσουν και οι υπόλοιπες χώρες να πάνε στη σέντρα. Πρόκειται για την K-League, το επαγγελματικό πρωτάθλημα της Νότιας Κορέας, της χώρας που κατάφερε να διαχειριστεί την πανδημία του κορονοϊού πολύ καλά σε σύγκριση με πολλά άλλα έθνη σε όλο τον κόσμο. Αυτός ήταν και ο λόγος που το ποδοσφαιρικό της πρωτάθλημα προετοιμάστηκε για την επιστροφή τους τελευταίους μήνες, με φιλικά παιχνίδια να διεξάγονται όλο τον Απρίλιο και ένα ξεκάθαρο σχέδιο για αγώνες σε άδεια γήπεδα.

Και τα 1.100 άτομα του πρωταθλήματος της K-League υποβλήθηκαν σε τεστ για τον COVID-19 την προηγούμενη εβδομάδα και κάθε δοκιμή βγήκε αρνητική. Το πράσινο φως άναψε, η μπάλα είναι στο χόρτο, όμως το ποδόσφαιρο του μέλλοντος θα είναι πολύ διαφορετικό, με αυστηρούς περιορισμούς και αποστειρωμένο σε μια γυάλα στην οποία όλος ο κόσμος έχει στρέψει το βλέμμα του, για να δει πως θα παίζεται πλέον το κορυφαίο άθλημα.

Οι ποδοσφαιριστές έχουν ενημερωθεί πως θα πρέπει να έχουν τα ατομικά τους μπουκάλια για νερό με ειδική ετικέτα και το όνομα τους γραμμένο, πως θα απαγορεύεται μεταξύ άλλων να φτύνουν υπερβολικά στο χόρτο και να φυσούν τη μύτη τους, πως δεν πρέπει να μιλούν ο ένας στον άλλο (πως θα γίνει αυτό;) Οι συνεντεύξεις μετά το τέλος των αγώνων θα γίνονται στο χόρτο και όχι σε στενούς διαδρόμους αποδυτηρίων, οι δημοσιογράφοι θα στέκονται στα δύο μέτρα, ενώ εξετάζεται αν γίνεται οι προπονητές να δίνουν οδηγίες φορώντας μάσκα.

Έστω κι έτσι, το κορεάτικο πρωτάθλημα έκλεισε για πρώτη φορά τόσες συμφωνίες πώλησης των τηλεοπτικών του δικαιωμάτων, από την Κίνα και την Αυστραλία μέχρι την Κροατία, καθώς τα κανάλια θέλουν να γεμίσουν το πρόγραμμα τους με ζωντανούς αγώνες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Oύτε την Πρωτομαγιά το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

Το ντέρμπι της Τούμπας μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού επρόκειτο να γίνει την περασμένη Κυριακή, αναβλήθηκε ωστόσο προς...

Στην ίδια κατηγορία