Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Ξεκάθαρο το Στραγάλι: η ελληνική διαιτησία παραμένει υπό τον έλεγχο της ΦΙΦΑ

Δημοφιλή

*Μια και το ενδιαφέρον σε όλο τον πλανήτη στρέφεται στην άμυνα απέναντι στον κορονοϊό, είναι ευκαιρία να σταθούμε σε 2-3 θέματα, που αφορούν τον χώρο της διαιτησίας, που ήταν, είναι και θα είναι ρυθμιστικός παράγοντας για το ποδόσφαιρο, όσο κι αν κάποιοι γραφικοί, προσπαθούν να μας πουν ότι θα αλλάξει αν γίνει ανεξάρτητο σώμα διαιτητών.

* Η πρόσφατη δήλωση του προέδρου της ΟΥΕΦΑ, Τσέφεριν, ότι θα εισηγηθεί στους επιτελείς της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας να γίνουν πιο πλατιές οι γραμμές στο VAR, που θα δείχνουν το οφσάιντ και δεν θα εξαρτάται ένα παιχνίδι ή ένας τίτλος από ένα χιλιοστό, έδειξε ποιοι κάνουν κουμάντο.

* Και είναι μια απάντηση σ΄ εκείνους που ισχυρίζονται ότι η διαιτησία θα φύγει από τους κόλπους των ομοσπονδιών, της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ, και θα είναι ανεξάρτητη.

* Με τον τρόπο του, ο Τσέφεριν έστειλε ένα μήνυμα και προς τους αξιωματούχους της πολιτείας, που δημιούργησαν ένα τεχνητό κλίμα, πως δήθεν η διαιτησία θα αλλάξει και θα είναι κάτι διαφορετικό τη νέα σεζόν.

* Εντάξει, ορισμένοι δεν ξέρουν και μπορεί να νομίσουν ότι με μια εθιμοτυπική επίσκεψη ή ένα άτυπο μνημόνιο, θα αλλάξουν πράγματα και θα μεταβάλουν το αυτοδιοίκητο. Πλανώνται, αν το πιστέψουν και ήδη αντιλαμβάνονται ότι δεν τους προκύπτει από πουθενά ότι η πολιτεία θα έχει λόγο στα διαιτητικά δρώμενα.

* Η ΦΙΦΑ θα έχει υπό τον έλεγχό της την ελληνική διαιτησία και τη νέα σεζόν. Εκείνο που θα αλλάξει, είναι η σύνθεση της επιτροπής, αφού φαίνεται πως θα αποχωρήσουν τόσο ο Περέιρα, όσο και ο Λίντμπεργκ, ενώ μετέωροι είναι οι Τριτσώνης και Κουκουλάκης.

* Αν θεωρήσουμε ότι εκλογές στην ΕΠΟ θα έχουμε τον Ιούλιο, η σύνθεση της νέας ΚΕΔ δεν μπορεί να προκύψει τότε, αλλά ένα μήνα νωρίτερα, που λήγει η θητεία των μελών της επιτροπής. Έτσι ώστε η νέα να κινήσει τις διαδικασίες για τη σύνταξη των πινάκων και τη διεξαγωγή σεμιναρίου μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου .

*Συζητιέται στις τάξεις των διαιτητών η αήθεις επιθέσεις, που δέχονται από τα κόκκινα παπαγαλάκια, που έχουν αναλάβει εργολαβικά αυτή την αποστολή.

Τελευταίο θύμα ήταν ο Διαμαντόπουλος, που ήταν στο VAR στο Ξάνθη – ΠΑΟΚ και έστειλε τον Βρέσκα να δει στο βίντεο το χέρι του Λισγάρα. Τα παπαγαλάκια την έπεσαν στον Διαμαντόπουλο, καλύπτοντας παράλληλα τον Βρέσκα, που έπνιξε το πέναλτι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Η μαγική, ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ στο δρόμο του ακατόρθωτου

«Γι’ αυτό ΠΑΟΚ παίξε τόπι, να παραμιλάει όλη η Ευρώπη». Η λαϊκή σοφία που αποτυπώνεται στο διαχρονικό σύνθημα παίρνει...

Στην ίδια κατηγορία