Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ξανά στο κατώφλι των «χρυσών» ομίλων

Δημοφιλή

Στην ίδια θέση, που είναι τώρα ο ΠΑΟΚ, ν’ απέχει δηλαδή μόνο δύο βήματα από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, έχει βρεθεί άλλες τρεις φορές στο παρελθόν, αποτυγχάνοντας στο σύνολο τους.

Στο παιχνίδι της 10ης Αυγούστου 2004 η Μακάμπι Τελ Αβίβ είχε καταφέρει τον απόλυτο αιφνιδιασμό των «ασπρόμαυρων». Προηγήθηκε με 2-0 στο πρώτο ημίχρονο και το μόνο που κατάφερε ο ΠΑΟΚ ήταν να μειώσει με τον Γιασεμάκη (στον αγώνα είχαν διατεθεί 20.655 εισιτήρια). Το δεύτερο σοκ ακολούθησε την αμέσως επόμενη ημέρα, όταν έγινε γνωστό ότι ο Λιάσος Λουκά είχε συμμετάσχει αντικανονικά στο παιχνίδι (ήταν τιμωρημένος με κάρτες από προηγούμενη σεζόν). Το γεγονός εξέθεσε ανεπανόρθωτα τον ΠΑΟΚ, ενώ το πρακτικό αποτέλεσμα ήταν να χάσει το παιχνίδι στα χαρτιά με 0-3 και να υποβάλλει παραίτηση ο υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος Διονύσης Γιαννόπουλος. Οι έντονοι κλυδωνισμοί στο Δικέφαλο συνεχίστηκαν τις ημέρες που ακολούθησαν. Η διοίκηση της ΠΑΕ έκανε δεκτή την παραίτηση Γιαννόπουλου, την ίδια στιγμή που οι ποδοσφαιριστές με ανακοίνωση τους ζητούσαν την επιστροφή του. Επιπλέον, στη διοίκηση είχε παραπέμψει ο Αναστασιάδης τον Τοχούρογλου μετά την αντίδραση του τελευταίου, αμέσως όταν πληροφορήθηκε ότι δεν θα μετείχε στην αρχική ενδεκάδα του αγώνα με την Μακάμπι. Προσθέστε σ’ όλα τα παραπάνω και το πρόστιμο των 125 χιλιάδων ευρώ, με το οποίο η ΟΥΕΦΑ είχε τιμωρήσει την ΠΑΕ για τη συμπεριφορά οπαδών της ομάδας στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Η ρεβάνς της 25ης Αυγούστου 2004 αποδείχτηκε μια τυπική διαδικασία. Μετά από κακή εμφάνιση, ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με 1-0, τη στιγμή που στο φίλαθλο κόσμο της ομάδας είχε φουντώσει η αγανάκτηση για τα λάθη που έγιναν και έφεραν το Δικέφαλο έξω από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Καθόλου τυχαίο και το γεγονός ότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια ελάχιστοι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ μπήκαν στον κόπο να ακολουθήσουν την αποστολή σε εκτός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι της ομάδας τους.

Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΤΟΥ ΣΤΕΦΕΝΣ

Το καλοκαίρι του 2013 η ΟΥΕΦΑ απέκλεισε τη Μέταλιστ για προ πενταετίας στημένο παιχνίδι με την Καρπάτι, ακυρώνοντας έτσι τον αγωνιστικό αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από τους Ουκρανούς. Στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ ο Χουμπ Στέφενς συνάντησε τη Σάλκε, στον πάγκο της οποίας είχε καθίσει στο παρελθόν για συνολικά επτά χρόνια. Το γκολ του Στοχ (73΄), που διαμόρφωσε το τελικό 1-1 στο πρώτο παιχνίδι στο Γκελζεκίρχεν, επέτρεπε στον ΠΑΟΚ να ελπίζει ότι στη ρεβάνς θα έπαιρνε την πρόκριση –για πρώτη φορά στην ιστορία του-για τους ομίλους της διοργάνωσης. Τα γκολ, όμως, των Αθανασιάδη (53΄) και Κατσουράνη (79΄) δεν ήταν αρκετά στο δεύτερο παιχνίδι με τη γερμανική ομάδα, που επικράτησε τελικά με 3-2. Στην άδεια (λόγω τιμωρίας) Τούμπα, οι γηπεδούχοι δεν αξιοποίησαν το γεγονός ότι από το 64΄ έπαιζε με παίκτη παραπάνω.

ΔΙΑΨΕΥΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΥΨΗΛΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ

Πριν δύο χρόνια ο ΠΑΟΚ είχε αποκλείσει διαδοχικά στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ τη Βασιλεία και τη Σπαρτάκ Μόσχας, φθάνοντας στα πλέι οφ της διοργάνωσης. Εκεί τον περίμενε η Μπενφίκα. Στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι, που διεξήχθη στη Λισαβώνα, ο Δικέφαλος βρέθηκε να χάνει στη λήξη του α΄ μέρους με 1-0 (με πέναλτι), αλλά έφυγε με 1-1 από την πορτογαλική πρωτεύουσα χάρη στο γκολ του Ουάρντα (76΄). Στη ρεβάνς της Τούμπας (δύο ημέρες νωρίτερα ο Λουτσέσκου είχε υπογράψει την επέκταση του συμβολαίου του μέχρι τον Ιούνιο του 2020, η οποία στην πράξη δεν ίσχυσε, τουλάχιστον στο ακέραιο) ο Δικέφαλος άνοιξε νωρίς το σκορ με τον Πρίγιοβιτς, αλλά τελικά ηττήθηκε με 4-1, πληρώνοντας ακριβά τα παιδαριώδη λάθη στην αμυντική του γραμμή.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Oύτε την Πρωτομαγιά το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

Το ντέρμπι της Τούμπας μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού επρόκειτο να γίνει την περασμένη Κυριακή, αναβλήθηκε ωστόσο προς...

Στην ίδια κατηγορία