Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κούρτιτς: «Περήφανος που θα παίζω για τους ΠΑΟΚτσήδες»

Δημοφιλή

H μεταγραφή του Γιάσμιν Κούρτις στον ΠΑΟΚ έκανε για ακόμα μια φορά το όνομα του Δικεφάλου να ακουστεί σε όλο τον κόσμο. Δεν είναι λίγο πράγματα άλλωστε μια ομάδα να αποκτά έναν παίκτη που έχει στην πλάτη του μια δεκαετία στο Καμπιονάτο.

Ο 32χρονος Σλοβένος έχει όλα τα στοιχεία που ήθελε ο Ράζβαν Λουτσέσκου στη μεσαία γραμμή του Δικεφάλου.

O Γιάσμιν Κούρτιτς μίλησε στο forzaonline για όλα. Από το πώς προέκυψε η μεταγραφή του στους «ασπρόμαυρους», μέχρι το τι θυμάται από τα ματς του ΠΑΟΚ με τη Φιορεντίνα και τον φίλο του Ομάρ Ελ Καντουρί.

Αναλυτικά όσα είπε:

Θα ήθελες να μας πεις πώς προέκυψε η μεταγραφή

«Ήμουν έξω με την οικογένεια μου μια μέρα όταν με κάλεσε ο ατζέντης μου και με εξήγησε πως έχω πρόταση από τον ΠΑΟΚ. Του ζήτησα λίγο χρόνο αλλά λίγα λεπτά μετά του απάντησα θετικά γιατί ήταν μια πολύ καλή προοπτική για μένα».

Ήταν δύσκολη απόφαση όμως να αφήσεις μετά από δέκα χρόνια το ιταλικό ποδόσφαιρο και τι ξέρεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Σίγουρα μετά από δέκα χρόνια είναι δύσκολο να παίρνεις μια τέτοια απόφαση. Αλλά ήρθα σε ένα μεγάλο σωματείο που η οργάνωση του δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτε μεγάλους συλλόγους στην Ιταλία. Παράλληλα είμαι άνθρωπος που του αρέσουν οι προκλήσεις και επομένως δεν μπήκα στη διαδικασία να το σκεφτώ. Ξέρω ότι ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη ομάδα που στοχεύει σε τίτλους και επομένως είναι μια καλή ευκαιρία για μένα».

Ο Λουτσέσκου είπε καλά λόγια για σένα. Πρόλαβες να μιλήσεις μαζί του;

«Ηταν μια γεμάτη μέρα το Σάββατο για μένα γιατί είχα τις ιατρικές εξετάσεις, την υπογραφή των συμβολαίων και το ταξίδι στην Ολλανδία. Την Κυριακή ναι όταν ήρθα μίλησα με τον προπονητή μου. Ακουσα μόνο καλά πράγματα για εκείνον και ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί του».

Θυμάσαι κάτι από τα ματς με την Φιορεντίνα με τον ΠΑΟΚ;

«Θυμάμαι ότι στο ματς της Τούμπας κατάλαβα ότι ο κόσμος ζει για την ομάδα. Και είμαι περήφανος που πλέον θα παίζω για αυτόν τον κόσμο και θα μας υποστηρίζει από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό. Είναι σημαντικό να έχεις έναν τέτοιο κόσμο να σε αγαπά και να σε υποστηρίζει. Στο ματς εκείνο ένιωσα ότι ο κόσμος ζει για το ποδόσφαιρο».

Θέλεις να μας πει κάτι για το στυλ παιχνιδιού σου αλλά και για το γεγονός πώς συναντάς ξανά τον Καντουρί;

«Δεν χρειάζεται εγώ να πω πράγματα για μένα. Μπορείτε να δείτε τι έκανα στην Ιταλία σε αυτή την πορεία των δέκα χρόνων. Αλλά σίγουρα θα δείτε πράγματα από μένα και στον ΠΑΟΚ. Θέλω να ενσωματωθώ στην ομάδα. Ολοι κρίνονται στο γήπεδο. Για τον Ομάρ, είναι ένας πολύ καλός παίκτης και φίλος και ένιωσα έκπληξη όταν αποχώρησε από την Ιταλία γιατί είναι παίκτης υψηλού επιπέδου. Και είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ ξανά μαζί του».

Ο ΠΑΟΚ θέλει να κατακτήσει τους τίτλους στην Ελλάδα και να προχωρήσει στην Ευρώπη. Ποιο είναι το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να έχει μια ομάδα για να το πετύχει αυτό;

«Πιστεύω ότι το πιο σημαντικό είναι η οργάνωση ενός σωματείου και να είναι σε υψηλό επίπεδο. Να έχεις έναν προπονητή που παλεύει για τους τίτλους. Και φυσικά το ρόστερ να είναι εκείνο που θα επιτρέψει στον προπονητή να κάνει τη δουλειά του. Και να είναι χαρούμενοι και οι παίκτες που δεν παίζουν ή δεν παίζουν συχνά. Όταν όλοι οι παίκτες μα όλοι, είναι χαρούμενοι τότε θα είμαστε καλά. Ο ΠΑΟΚ έχει υψηλό επίπεδο οργάνωσης, έχει έναν προπονητή που έχει πάρει τίτλους και επομένως με την συνοχή και την ομαδικότητα μπορούμε να καταφέρουμε πολλά».

Θα είσαι έτοιμος στις 5 Αυγούστου στο πρώτο ματς;

«Ναι πιστεύω ότι θα είμαι έτοιμος και θα προσπαθήσω για αυτό. Εχω μπροστά μου δυο εβδομάδες, θα προπονούμαι αν χρειαστεί δυο φορές τη μέρα και θα είμαι έτοιμος. Η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο 1,5 μήνα δεν είχα ακουμπήσει τη μπάλα αφού η καθημερινότητα με δυο παιδιά δεν μου επέτρεπε να λειτουργώ όπως ήμουν σε μια ομάδα».

Με τι θα ήσουν ευχαριστημένος στο τέλος της σεζόν;

«Δεν θέλω να πω λόγια. Όταν τελειώσει η σεζόν θα ξέρουμε. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να δουλέψουμε σκληρά και στο τέλος θα κάνουμε το ταμείο».

Ποιος ήταν πιο δύσκολος αντίπαλος σου στην Ιταλία και αν έχεις ανεκπλήρωτα όνειρα ως ποδοσφαιριστής;

«Πολλοί είναι οι δύσκολοι αντίπαλοι αφού είναι υψηλού επιπέδου το Πρωτάθλημα όταν υπάρχουν ομάδες όπως οι Γιουβέντους, Μίλαν, Ιντερ, Ρόμα. Εγώ θέλω να πετύχω τους στόχους μου με τον ΠΑΟΚ και φυσικά να μπορώ να βοηθώ και την Εθνική μου Ομάδα».

Γιατί ένιωσες σίγουρος ότι τελικά θα ερχόσουν στον ΠΑΟΚ όταν σου έγινε η πρόταση;

«Όταν μίλησα με τον ατζέντη μου αλλά και τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ που μου εξήγησαν το πρότζεκτ, όλα έγιναν εύκολα για μένα ακόμη και αν έπρεπε να αφήσω ένα από τα κορυφαία Πρωταθλήματα του κόσμου».

Προηγούμενο άρθροΗ πρώτη γνωριμία
Επόμενο άρθροΟι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Χρόνια Πολλά ΠΑΟΚάρα!

Σαν σήμερα πριν από ακριβώς 98 χρόνια το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ενέκρινε σχετική αίτηση του πρώτου διοικητικού συμβουλίου του ΠΑΟΚ...

Στην ίδια κατηγορία