Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κόντρα στη Νάπολι του Μαραντόνα

Δημοφιλή

Ξεχωριστή θέση στον… κατάλογο με τους σημαντικότερους εντός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες του ΠΑΟΚ κατέχει η αναμέτρηση με τη Νάπολι του Ντιέγκο Μαραντόνα, που διεξήχθη σαν σήμερα πριν από 34 χρόνια.

Η υπόθεση της πρόκρισης κρίθηκε ουσιαστικά μόλις στο 18΄, όταν ο Καρέκα άνοιξε το σκορ, αξιοποιώντας την ασίστ του Μαραντόνα. Οι δύο τους, μαζί με τον Αλεμάο, ήταν και οι βασικοί πρωταγωνιστές της πορείας της Νάπολι μέχρι τους διπλούς τελικούς της διοργάνωσης εναντίον της Στουτγκάρδης και την κατάκτηση του τροπαίου.

«Δείξαμε περισσότερο σεβασμό στη Νάπολι απ’ όσο θα έπρεπε» δήλωνε μετά το παιχνίδι ο Ίσραελ, ο οποίος εξηγούσε και το σκεπτικό του για τη χρησιμοποίηση του Λαγωνίδη ως προσωπικού φρουρού του Μαραντόνα, δίνοντας παράλληλα στο Σκαρτάδο (είχε διαμορφώσει το τελικό 1-1) ρόλο οργανωτή του παιχνιδιού.

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Καραγεωργίου, Μαυρέας, Μήτογλου, Μαλιούφας, Λαγωνίδης (62′ Τσουρέλας), Μπορμπόκης, Σκαρτάδος, Καρασαββίδης (46′ Σμολ), Φερνάντο, Αλεξανδρίδης.

Νάπολι: Τζουλιάνι, Φεράρα, Φραντσίνι, Κοραντίνι, Αλεμάο, Ρένικα, Κρίπα, Ντε Νάπολι (46′ Καρανάντε), Καρέκα, Μαραντόνα, Φούζι.

«ΚΑΥΤΗ» ΤΟΥΜΠΑ ΜΕ «ΒΡΟΧΗ» ΑΠΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ

Η Τούμπα ήταν κατάμεστη από 40 χιλιάδες ΠΑΟΚτσήδες (είχαν διατεθεί 39. 848 εισιτήρια), αλλά δεν έλειψαν τα παρατράγουδα.

Στη θύρα 8 του γηπέδου σημειώθηκαν συμπλοκές με τους περίπου 200 οπαδούς της Νάπολι, ενώ μετά τη λήξη του αγώνα συνεχίστηκαν τα επεισόδια και οι μάχες με τις αστυνομικές δυνάμεις (οπαδοί της Νάπολι και αστυνομικοί μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, ενώ έγιναν και δώδεκα συλλήψεις).

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα, πάντως, εξέφραζε τις ευχαριστίες του προς το φίλαθλο κόσμο του ΠΑΟΚ για το χειροκρότημα προς το πρόσωπό του αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης.

 


Τελευταία νέα

Χάος στην ΑΕΚ πριν τον ΠΑΟΚ

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στην ΑΕΚ, λίγες ώρες πριν από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ mateco για την 4η...

Στην ίδια κατηγορία