Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κοντός ψαλμός αλληλούια…

Δημοφιλή

Η προσπάθεια του ΠΑΟΚ να ντύσει στα ασπρόμαυρα τον Σεμπαστιάν Τζιοβίνκο δεν είναι μόνο αγωνιστική, αλλά μία κίνηση με πολυεπίπεδη αντανάκλαση. Σημειολογικά και μόνο η προσπάθεια του Δικέφαλου να φέρει ένα τόσο μεγάλο όνομα με τόσο παχυλό κασέ σημαίνει πως φέτος είναι διατεθειμένος να μην αφήσει τίποτα να πέσει χάμω…

Το είχαν καψούρα και οι δύο να παίξουν με τα ασπρόμαυρα. Να πάρουν το 10 στο σπίτι τους, να γίνουν ηγέτες, η ομάδα να χτιστεί πάνω τους, να γίνουν ηγέτες, σημείο αναφοράς, ο κόσμος να τραγουδά το όνομα τους.

Το προσπάθησαν σε τρεις – τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, με διαφορετικούς συμπαίκτες, με διαφορετικούς προπονητές, με διαφορετικό περιβάλλον. Ο,τι κι αν έκαναν, απέτυχε.

Ο Σεμπαστιάν Τζιοβίνκο δεν κατάφερε ποτέ να καθιερωθεί στην Γιουβέντους, από την οποία πέρασε σε τρεις διαφορετικές χρονικές περιόδους, δεν έγινε ποτέ ο διάδοχος του Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, που ονειρεύονταν οι οπαδοί της «Μεγάλης Κυρίας».

Ο Αμρ Ουάρντα, πήρε αμέτρητες ευκαιρίες, επέστρεψε καμιά… δεκαριά φορές, δεν μπόρεσε ποτέ να στεριώσει στον ΠΑΟΚ και να βγάλει στο χορτάρι το αστείρευτο ταλέντο που διαθέτει.

Σήμερα, ο ένας είναι διάσημος, πετυχημένος, γεμάτος ατομικούς και συλλογικούς τίτλους, λατρεύεται σαν Θεός σε διάφορες χώρες και αναμένεται περίπου σαν τον Μεσσία από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Ο άλλος μοιάζει με καλτ φιγούρα, αποτελεί καμένο χαρτί για τον Δικέφαλο και ακροβατεί ανάμεσα ανάμεσα στην γραφικότητα του «ντιμπιντάι» και της ιδιουφύιας του μέσα στο γήπεδο.

Κάθε ποδοσφαιριστής είναι οι αποφάσεις του. Ο Ιταλός κατάλαβε νωρίς ότι ο ρόλος που του ταιριάζει καλύτερα είναι να είναι το μεγάλο ψάρι σε μικρές λίμνες. Έγινε λεγεωνάριος από τα 28 του, το έκανε με υπευθυνότητα, πείσμα, προσήλωση, επαγγελματισμό και έχτισε μία αξιοζήλευτη καριέρα, στην οποία δεν έχει μπει ακόμα ο επίλογος.

Ο Αιγύπτιος που δείχνει να ζει σε μία μόνιμη αυταπάτη, επιμένει να ξοδεύει το ποδοσφαιρικό του ταλέντο, ζώντας σε μία κατάσταση μεγαλομανίας, ψευδαίσθησης, πλάνης. Οι μόνες ομάδες που δείχνουν να ενδιαφέρονται ζεστά για αυτόν είναι ο Ατρόμητος, η Λαμία, ο Παναιτωλικός. Κλαμπ που μπορούν να κάνουν τα στραβά μάτια στις ιδιοτροπίες / ιδιαιτερότητες του «χαμπίμπι», ο οποίος αυτός είναι, δεν αλλάζει.

Ο λόγος που ο Ραζβάν Λουτσέσκου επιθυμεί διακαώς τον έναν και δεν θέλει να δει ούτε ζωγραφιστό (πια) τον άλλον έχει να κάνει με την νοοτροπία τους.

Ο Τζιοβίνκο που έχει παίξει τόσα χρόνια σε κοτζάμ Γιουβέντους, που έχει παίξει Μουντιάλ, Euro με την Εθνική Ιταλίας θα έπρεπε με βάση την λογική να είναι ένας παρτάκιας, που θα πήγαινε στην Σαουδική Αραβία για να αράξει, να κοροϊδέψει και να τσιμπήσει όσο το δυνατόν περισσότερο χρήμα.

Εντούτοις, συνέβη το αντίθετο. Ο Ρουμάνος το είδε με τα μάτια του. Το έζησε. Τον ζύγισε στην καλή και στην ανάποδη. Δεν είναι τυχαίο ότι με εξαίρεση τον Αμερικανό Γκργκ Βάνεϊ, με τον οποίο συνυπήρξαν στο Τορόντο για τέσσερα χρόνια, δεν υπάρχει άλλος προπονητής για τον οποίο ο Τζιοβίνκο να έχει παίξει περισσότερα παιχνίδια στην καριέρα του από τον Λουτσέσκου. Κι αυτό μαρτυρά πολλά για το δέσιμο των δύο ανδρών.

Τα χνώτα τους ταιριάζουν. Διότι αμφότεροι είναι «νικητές». Τους ενδιαφέρει να κερδίσουν, ανεξαρτήτως πως. Είναι τύποι που ξέρουν ότι το κοινό καλό προέρχεται μόνο όταν το «εγώ» μπει κάτω από το «εμείς». Ο Αιγύπτιος το αποδέχθηκε μόνο… κατά καιρούς. Όσο επιμένει πως το ποδόσφαιρο και η ζωή είναι μία μεγάλη πλάκα, τόσο περισσότερο αδικημένος θα νιώθει από τους γύρω του.

Η επιλογή του ΠΑΟΚ να «χτυπήσει» τον Τζιοβίνκο μαρτυρά σημειολογικά την όρεξη που έχει να «χτυπήσει» ότι κινείται σε παίκτες, στόχους, παιχνίδια, τίτλους. Όσοι ανυπόμονοι πιστεύουν ότι να λύσει την συνεργασία του με την Αλ-Χιλάλ, ας δει πόσα χρόνια τραβιούνται εκεί κάτω ο Γκάρι Ροντρίγκες, ο Πρίγιοβιτς και άλλοι, οι οποίοι γίνονται δέσμιοι των χρυσών συμβολαίων που υπογράφουν και αδυνατούν (για πολλούς και διάφορους λόγους) να απεμπλακούν από αυτά, όσο κι αν το θέλουν. Αν ήταν απλό, θα είχε γίνει ήδη…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Βαλτιμόρη: Το πλοίο που διέλυσε τη γέφυρα κουβαλούσε επικίνδυνα και εύφλεκτα υλικά

Νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα για το φορτηγό πλοίο που προσέκρουσε στη γέφυρα Francis Scott Key της Βαλτιμόρης, προκαλώντας...

Στην ίδια κατηγορία