Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Κι ο Φερέιρα χρειάζεται το χρόνο του»

Δημοφιλή

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, πρωταθλητής Ευρώπης με την εθνική ομάδα του 2004, καταθέτει τις απόψεις του για τον Φερέιρα, για τους Ακπομ και Σφιντέρσκι, αλλά και για την ανάγκη σταδιακής ανανέωσης στο ρόστερ του ΠΑΟΚ.

Θεωρείτε ότι είναι θέμα χρόνου και μόνο για τον ΠΑΟΚ να βελτιώσει την απόδοση του;

-«Ο Φερέιρα είναι ένας εξελίξιμος προπονητής, αλλά κι αυτός θέλει το χρόνο του, προκειμένου να περάσει τη φιλοσοφία του στην ομάδα του ΠΑΟΚ. Ξέρει, βέβαια, ότι ήρθε να δουλέψει σε μια μεγάλη ομάδα, στην οποία ο πήχης της επιτυχίας βρίσκεται πλέον ψηλά, μετά και την περσινή κατάκτηση του νταμπλ. Η πίεση για το αποτέλεσμα είναι αναπόφευκτη. Προσθέστε και τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Γιουρόπα Λιγκ, τον οποίο κανείς δεν περίμενε. Και ήταν μια αρνητική εξέλιξη, που στοίχισε και στον ψυχολογικό τομέα. Σε κάθε περίπτωση, ο Φερέιρα προσπαθεί να εφαρμόσει στον ΠΑΟΚ ένα άλλο στυλ παιχνιδιού και, σίγουρα, πιο επιθετικό, σε σχέση με την εποχή Λουτσέσκου, όταν ο ΠΑΟΚ έπαιρνε…. ‘επαγγελματικές’ νίκες».

ΠΑΟΚ συνεχίζει ουσιαστικά με δύο φορ στο ρόστερ του. Ποια είναι η γνώμη σας για τον Ακπομ και τον Σφιντέρσκι;

«Πολύ καλή. Ο Ακπομ είναι ένας μοντέρνος επιθετικός, ψηλός, δυνατός, ανοίγει χώρους για τους συμπαίκτες του, δίνει ασίστ. Πολύ δύσκολα βρίσκει κανείς στο ελληνικό πρωτάθλημα έναν επιθετικό με αυτά τα χαρακτηριστικά και αυτές τις δυνατότητες. Αλλά και ο Σφιντέρσκι, όταν καλείται από τον προπονητή του να παίξει, τα δίνει όλα στον αγωνιστικό χώρο, δεν αφήνει καμία μονομαχία να πάει χαμένη, βοηθώντας κι αυτός στο σκοράρισμα. Αν με ρωτάτε για το αν οι δύο επιθετικοί είναι αρκετοί για το πρωτάθλημα, θα σας έλεγα ναι. Θα υπήρχε έλλειμα, στην περίπτωση που ο ΠΑΟΚ είχε παράλληλες υποχρεώσεις και στην Ευρώπη. Αλλά, δυστυχώς, δεν συνεχίζει στο Γιουρόπα Λιγκ».

Συμφωνείτε με όσους υποστηρίζουν ότι το φετινό πρωτάθλημα θα εξελιχτεί σε μια μονομαχία του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του τίτλου;

«Ισως η λέξη μονομαχία να μην είναι η πλέον κατάλληλη για να περιγράψει την κατάσταση, αλλά από την άλλη σκέφτομαι ότι δεν υπάρχει κάποια άλλη ομάδα, που θα μπορούσε να έχει τόσο υψηλές βλέψεις. Ισως η ΑΕΚ, αλλά και αυτή έχει μείνει λίγο πίσω σε σύγκριση με τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό».

-Παίξατε στον ΠΑΟΚ την περίοδο 2014-15. Θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο το διάστημα παραμονή σας στην Τούμπα;

«Στο τέλος εκείνης της σεζόν είχαν γίνει πολλές αλλαγές. Μέσα σ’ αυτές ήμουν κι εγώ, δεδομένης και της… προχωρημένης ποδοσφαιρικά ηλικίας μου. Όταν έρθει η στιγμή των επιλογών σε μια ομάδα, προέχει το συνολικό σχέδιο για την επόμενη ημέρα και τα πρόσωπα έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Συνολικά νιώθω ικανοποιημένος για τα όσα κατάφερα στην καριέρα μου. Και στον ΠΑΟΚ πέρασα καλά, γνώρισα ανθρώπους, με τους οποίους διατηρώ επικοινωνία, ακόμη και σήμερα. Κρατώ πολύ καλές αναμνήσεις από τη Θεσσαλονίκη, μια φιλόξενη πόλη». 

-Η απορία πολλών είναι γιατί ο ΠΑΟΚ δεν είχε καταφέρει, εκείνη τη σεζόν, να έχει την ίδια καλή παρουσία και στο δεύτερο μισό της περιόδου. Εχετε κάποια απάντηση;

«Είναι πράγματα, που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Η ουσία είναι ότι στον ΠΑΟΚ έμαθαν από τα λάθη τους και συνέχισαν, τα επόμενα χρόνια, την πορεία τους». 

-Είχατε φθάσει κι άλλες φορές κοντά σε συμφωνία με τον ΠΑΟΚ;

«Ναι, το καλοκαίρι του 2009, έχοντας ολοκληρώσει την παρουσία μου στον Παναθηναϊκό. Αλλά και τρία χρόνια αργότερα, μετά τη λήξη του συμβολαίου με τη Θέλτα, πηγαίνοντας, τελικά, για μια χρονιά στον Πανθρακικό. Με τον ΠΑΟΚ ισχύει στην περίπτωση του το κάλιο αργά, παρά ποτέ».

-Δύο χρονιά μετά την ολοκλήρωση της καριέρας σας, με τι θα σας ενδιέφερε ν’ ασχοληθείτε, από εδώ και πέρα, επαγγελματικά;

«Παραμένω κοντά στο χώρο του ποδοσφαίρου. Προσωπικά, δεν μ’ ενδιαφέρει ο τομέας της προπονητικής, αλλά εκείνος του τεχνικού διευθυντή σε μια ομάδα. Θέλω να ασχοληθώ με το συγκεκριμένο κομμάτι του ποδοσφαίρου, έχοντας παρακολουθήσει και τα αντίστοιχα σεμινάρια της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Γέμισε με κόσμο η Νέα Μεσημβρία

Επιστροφή των διεθνών ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ επιφύλασσε η σημερινή (28.03) προπόνηση στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Νέας Μεσήμβριας, με τον...

Στην ίδια κατηγορία