Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Κέρδισαν και στις… πανελλήνιες

Δημοφιλή

Για τέσσερις παίκτες της περσινής Κ-19 ο πρωταθλητισμός δεν ήταν μόνο εντός τερέν, αλλά ίσχυσε και στις πανελλήνιες εξετάσεις. Οι Αϊντίν Ντάικο, Βασίλης Γρόσδης, Δημήτρης Τσοπούρογλου και Παναγιώτης Παναγιώτου μπορούν να έχουν πλέον και την ιδιότητα του φοιτητή, μια και πέτυχαν την εισαγωγή τους σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.

Οι τέσσερις ποδοσφαιριστές, που θα συνεχίσουν και φέτος την πορεία τους υπό τις οδηγίες του Πάμπλο Γκαρσία, μίλησαν στη FORZA για τις… εξωαγωνιστικές επιτυχίες τους και για τα επόμενα βήματα στη ζωή τους.

Ο Αϊντίν Ντάικο (φωτογραφία) πέρασε στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. «Είχα δύο επιλογές, το Οικονομικό και τα ΤΕΦΑΑ. Η περσινή χρονιά ήταν αρκετά πιεστική για μένα, με απαιτήσεις τόσο στο σχολείο, όσο και στην ομάδα. Αλλά όλα πήγαν καλά» σημειώνει ο 18χρονος κεντρικός αμυντικός. Οσο για το άμεσο μέλλον, έχει πάρει ήδη τις αποφάσεις του: «Εχοντας μπροστά μου άλλα δύο χρόνια στην ακαδημία, θα ‘παγώσω’ σ’ αυτό το συγκεκριμένο διάστημα τη σχολή, ρίχνοντας το βάρος των προσπαθειών μου στο ποδόσφαιρο».

Ο Βασίλης Γρόσδης πέτυχε την εισαγωγή του στα ΤΕΦΑΑ Σερρών. «Ξέρω ότι δεν θα είναι εύκολο να συνδυάσω τις υποχρεώσεις μου με την ομάδα, φοιτώντας παράλληλα και στη σχολή. Από την άλλη, οι Γιαξής και Πανίδης, συμπαίκτες μου στον ΠΑΟΚ, έχουν περάσει από πέρσι στη συγκεκριμένη σχολή. Κι έτσι θα είναι ίσως πιο βολικό για τους τρεις μας να παρακολουθούμε τα μαθήματα».

Τα ΤΕΦΑΑ ήταν η βασική επιλογή του Δημήτρη Τσοπούρογλου, που, τελικά, είδε το όνομα του στους εισακτέους στο τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘ. «Η αλήθεια είναι ότι η περίοδος της καραντίνας κάπου με αποσυντόνισε, διαταράσσοντας το πρόγραμμα, που τηρούσα μέχρι τότε. Δεν σκέφτομαι να δώσω εξετάσεις και του χρόνου για να περάσω στα ΤΕΦΑΑ, αν και θα μπορούσα. Θα γραφτώ στο τμήμα Θεολογίας και θα προσπαθήσω να παρακολουθώ όσο το δυνατό περισσότερα μαθήματα. Προτεραιότητα μου, πάντως, παραμένει το ποδόσφαιρο».

Για τον Παναγιώτη Παναγιώτου η περσινή σεζόν ήταν ιδιαίτερα απαιτητική. Ηταν η πρώτη του χρονιά στην Κ-19 και, παράλληλα, βρίσκονταν στην τελευταία τάξη του Λυκείου. Επρεπε, λοιπόν, και να δείξει την αξία του στον Πάμπλο Γκαρσία, αλλά και να προετοιμαστεί για τις πανελλήνιες εξετάσεις. Στο τέλος, πέτυχε και στους δύο στόχους. Βασικό στέλεχος της πρωταθλήτριας Κ-19, πέτυχε και την εισαγωγή σε σχολή ΤΕΦΑΑ (στη Θεσσαλονίκη), όπως ήταν κι ο αρχικός του στόχος. «Ισως τον πρώτο χρόνο να μην παρακολουθήσω τα μαθήματα στη σχολή, μια και θέλω ν’ αφοσιωθώ στις υποχρεώσεις μου στην ομάδα νέων του ΠΑΟΚ. Σε κάθε περίπτωση, η περσινή χρονιά ήταν δύσκολη για μένα, με πολλά ταξίδια με την ομάδα, έχοντας, παράλληλα, και τις σχολικές μου υποχρεώσεις. Η περίοδος της καραντίνας, πάντως, με βοήθησε, με την έννοια ότι είχα περισσότερο χρόνο για διάβασμα» αναφέρει.

Οι τέσσερις φετινοί επιτυχόντες ήρθαν να προστεθούν στους αντίστοιχους ισάριθμους της περσινής σεζόν. Ένα χρόνο νωρίτερα, λοιπόν, οι Δημήτρης Πανίδης και Κυριάκος Γιαξής είχαν πετύχει την εισαγωγή τους στα ΤΕΦΑΑ Σερρών, ο Πέτρος Καλουτσικίδης είχε περάσει το τμήμα Διοίκησης Τεχνολογίας και Επιστημών Καβάλας, ενώ ο Χρήστος Ταλιχμανίδης εξασφάλισε την εισαγωγή του στο τμήμα Χρηματοοικονομικών και Λογιστικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Για τους περισσότερους από τους επιτυχόντες αξίζουν επιπλέον συγχαρητήρια για την εισαγωγή τους σε τμήματα των ΑΕΙ. Κι αυτό γιατί, μένοντας στο Σπίτι των Ακαδημιών, δεν είχαν την καθημερινή στήριξη των οικογενειών τους, όπως συμβαίνει με τη συντριπτική πλειοψηφία των υποψηφίων. Οι νεαροί ποδοσφαιριστές έπρεπε να συνδυάσουν και το διάβασμα, και τις αγωνιστικές υποχρεώσεις. Και παρά τα «σκληρά» ωράρια, που όφειλαν ν’ ακολουθήσουν, στο τέλος τα κατάφεραν.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Μεγάλο πρόβλημα με τις ημερομηνίες στη Σούπερ Λιγκ

Η πρόκριση του ΠΑΟΚ, αλλά και του Ολυμπιακού στα προημιτελικά του Conference League δημιουργεί νέες συνθήκες και στο εγχώριο...

Στην ίδια κατηγορία