Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Κάθε φέτος και καλύτερα!»

Δημοφιλή

Η ομάδα βόλεϊ γυναικών του ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για τη νέα σεζόν – πρόκληση που θα βρει το τμήμα για πρώτη φορά στην ιστορία του στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού βόλεϊ.

Οι «ασπρόμαυρες» στις 19 Οκτωβρίου θα αντιμετωπίσουν εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα της Volleyleague σε ένα παιχνίδι που αρκετοί προσδοκούν να είναι το ίδιο γούρικο με πέρσι, όταν ο ΠΑΟΚ έφευγε και πάλι την πρώτη αγωνιστική της Pre League με τη νίκη από την Αθήνα, μία νίκη που άνοιξε το δρόμο για την απευθείας άνοδο.

Συνδετικός κρίκος της περσινής επιτυχημένης σεζόν με τη νέα, ο Γιάννης Χαριτωνίδης, ένας άνθρωπος που έχει φάει με τα… κουτάλια τα παρκέ του ελληνικού βόλεϊ ως παίκτης και τα τελευταία δύο χρόνια αποδέχτηκε την πρόταση του ΠΑΟΚ για να συνεχίσει στο άθλημα που αγαπάει από διαφορετικό πόστο.

Ο βοηθός προπονητή της γυναικείας ομάδας του Δικεφάλου μίλησε στη FORZA για την πορεία της προετοιμασίας, τους υψηλούς στόχους, το σπουδαίο ρόλο που διαδραματίζει ο Κώστας Αμοιρίδης, αλλά και τη σημασία της στήριξης του κόσμου στη νέα αυτή προσπάθεια.

«Η προετοιμασία μας οδεύει μέχρι στιγμής εξαιρετικά. Όλες οι παίκτριες δουλεύουν με μεγάλη όρεξη και ανυπομονούν για την έναρξη της σεζόν. Ήδη δώσαμε ένα φιλικό παιχνίδι προπονητικού χαρακτήρα, ενώ σημαντικό θα είναι και το τουρνουά που θα λάβουμε μέρος στη Σαντορίνη με ομάδες που έχουν εφάμιλλους στόχους με εμάς. Είμαστε μία καινούργια ομάδα, όμως δουλεύουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Οι άνθρωποι του τμήματος γνωρίζουν πως οι απαιτήσεις σε έναν σύλλογο όπως ο ΠΑΟΚ είναι πάντα υψηλές και γι’ αυτό το λόγο έχουν επιλέξει να αφήσουν τα μεγάλα λόγια και να αποδείξουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο το πόσο ψηλά θέλουν να φτάσει το τμήμα.

«Η ομάδα για πρώτη φορά συμμετέχει στη μεγάλη κατηγορία. Πρωταρχικός μας στόχος είναι να βελτιωνόμαστε παιχνίδι με το παιχνίδι και κατά τη διάρκεια της σεζόν θα δούμε που μπορούμε να φτάσουμε. Σίγουρα όμως οι στόχοι μας δεν μπορούν να είναι άλλοι από το να πρωταγωνιστήσουμε».

Δείγμα της θέλησης του Κώστα Αμοιρίδη για τη δημιουργία ενός στιβαρού «ασπρόμαυρου» οικοδομήματος που θα αφήσει το δικό του στίγμα στο γυναικείο βόλεϊ είναι η ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνεται στα τμήματα υποδομής, με αποκορύφωμα την μεγάλη επιτυχία της περασμένης σεζόν με τις νεανίδες του ΠΑΟΚ στην πρώτη τους συμμετοχή σε τελική φάση πανελληνίου πρωταθλήματος να παίρνουν τον τίτλο, με τον Γιάννη Χαριτωνίδη μάλιστα να τις καθοδηγεί από τον πάγκο.

«Ήταν ένα πολύ όμορφο συναίσθημα και μία μεγάλη επιτυχία που θα έχει και συνέχεια. Για μένα δεν παίζει ρόλο η πρώτη ή δεύτερη θέση. Οι τίτλοι είναι καλοδεχούμενοι πάντα, όμως αυτό που προέχει είναι η βελτίωση των κοριτσιών και η προσπάθεια που γίνεται να στελεχώσουν στο μέλλον την πρώτη ομάδα. Και αυτό δεν αφορά μόνο την περίπτωση του ΠΑΟΚ, αλλά όλων των αναπτυξιακών τμημάτων σε όλα τα αθλήματα».

Ο Γιάννης Χαριτωνίδης δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί στο «κεφάλαιο» Κώστας Αμοιρίδης και την πολύτιμη προσφορά του σε όλη αυτή την πορεία του τμήματος από τα τοπικά της Θεσσαλονίκης στη μεγάλη κατηγορία μέσα σε τέσσερα χρόνια.

«Ο κ. Αμοιρίδης αποτελεί ένα τεράστιο κεφάλαιο όχι μόνο για τον ΠΑΟΚ, αλλά και για όλο το ελληνικό βόλεϊ. Σε αυτές τις εποχές που ζούμε είναι δύσκολο να βρεις έναν άνθρωπο που να δαπανά χρόνο και χρήματα για να δημιουργήσει κάτι τέτοιο. Το ότι η ομάδα έφτασε σε τέσσερα χρόνια από τα τοπικά στη Volleyleague με την πολύτιμη βοήθεια του, λέει πολλά. Και είμαι σίγουρος πως κάθε χρόνο τα πράγματα θα είναι καλύτερα για το γυναικείο βόλεϊ του συλλόγου».

Τέλος, δεν παραλείπει να στείλει το μήνυμα του και στον κόσμο του ΠΑΟΚ ζητώντας την στήριξη του.

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό οι φίλοι του ΠΑΟΚ να στηρίξουν αυτή την ομάδα. Δεν είμαι μόνο η αγωνιστική ώθηση που δίνουν στις παίκτριες, αλλά και το αίσθημα ότι ανήκουν σε μία οικογένεια. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας σε αυτή τη νέα προσπάθεια και ελπίζουμε να τους κεντρίσει το ενδιαφέρον η παρουσία μεγάλων ομάδων στο φετινό πρωτάθλημα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Οριστικό: Αναβάλλεται ο αγώνας του ΠΑΟΚ!

Σε οριστική αναβολή οδηγήθηκε, όπως αναμενόταν, ο πρώτος ημιτελικός του πρωταθλήματος ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, μετά την τροφική...

Στην ίδια κατηγορία