Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καράβι χωρίς πυξίδα

Δημοφιλή

Το ημερολόγιο έδειχνε 13 Νοεμβρίου του 2019 και ο ΠΑΟΚ είχε να βγάλει μία υποχρέωση σε ένα αχρείαστο φιλικό στην Δράμα απέναντι στην τοπική Δόξα. Κάθε λεπτό που περνούσε το γήπεδο γινόταν όλο και πιο βαρύ από την συνεχή βροχόπτωση, κάθε βήμα των ποδοσφαιριστών εγκυμονούσε κινδύνους. Στο 72ο λεπτό ήρθε το κακό.

Ο Λέο Ζαμπά δεν φρέναρε ποτέ σε μία διεκδικίσιμη μπάλα, ο τερματοφύλακας της Δόξας Δράμας βγήκε με χίλια κα η σύγκρουση ήταν σφοδρή. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός υπέστη ρήξη μηνίσκου και στην πραγματικότητα αυτή ήταν η αρχή του τέλους. Η αρχή μιας τεράστιας περιπέτειας που άλλαξε τα πάντα, τον παίκτη Λέο Ζαμπά, τον άνθρωπο Λέο Ζαμπά, την σχέση του με τον ΠΑΟΚ, τα πάντα.

Έκανε επέμβαση όμως το γόνατο του παρέμενε πρησμένο. Αντί να πηγαίνει καλύτερα, πήγαινε χειρότερα. Ένα μικρόβιο που κόλλησε κατά την διάρκεια του χειρουργείου έφερε μία λοίμωξη που παραλίγο να κόψει το νήμα της ζωής του! Ένας παίκτης που στηριζόταν στο κορμί που έχτιζε όλα αυτά τα χρόνια έμεινε μισός. Έχασε τον μισό μυϊκό του όγκο, έχασε την έκρηξη, την δύναμη, τη σπιρτάδα του. Ένας παίκτης με εκπληκτικά προσόντα, έπρεπε να ξεκινήσει ξανά από το μηδέν, ίσως από ακόμα πιο κάτω. Το βίωσε όλο αυτό μόνος του. Ενώ συχνά – πυκνά είχε παρέα σπίτι του, ο Λέο το πέρασε όλο αυτό στην πραγματικότητα μόνος του. Του έτυχε στην εποχή που ο ΠΑΟΚ είχε δεκάδες εσωτερικά προβλήματα, είχε άλλες σκοτούρες στον οργανισμό του, που σε συνδυασμό με το απότομο αγωνιστικό ξεφούσκωμα, άφησαν τον Βραζιλιάνο σε δεύτερο πλάνο, σχεδόν στο περιθώριο. Ήταν η πρώτη φορά που τραυματίστηκε τόσο σοβαρά. Η πρώτη φορά που πέρασε μία τόσο σοβαρή περιπέτεια υγείας.

Τα αποτυπώματα δεν είχαν μείνει μόνο στο γόνατο ή στο σώμα του Βραζιλιάνου, αλλά και στην ψυχή. Αν διάβαζε κανείς πολύ προσεκτικά τις αναρτήσεις στα  social media θα διαπίστωνε πως πρόκειται για αγωνιώδη μηνύματα ενός νέου παιδιού που έχει χάσει τον προσανατολισμό του και ψάχνει να κρατηθεί από κάπου. Κι αυτό το «κάπου» ήταν πολλές φορές «απολαύσεις» που δεν συνάδουν με αθλητή σε υψηλό επίπεδο. Πριν τραυματιστεί, ο Λέο Ζαμπά μπορούσε να ντριμπλάρει τους πάντες στο γήπεδο. Στην ρούκι σεζόν του εκτός από 7 γκολ είχε δώσει και 11 ασίστ, έκανε γιο-γιο την άμυνα του Άγιαξ και τους scout των Πόρτο, Άντερλεχτ  και Νιούκαστλ να ξερογλείφονται για αυτόν. Τελικά, τον μόνο που δεν μπόρεσε να ντριμπλάρει ήταν τον ίδιο του τον εαυτό. Η αποχώρηση του Μαουρίσιο τον έκανε να χάσει και την τελευταία πατρική φιγούρα εντός ομάδας. Οι αναζητήσεις άρχισαν να γίνονται ακόμα πιο έντονες.

Άλλαξε μανατζερική στέγη. Την κοπάνησε για κάνα μήνα στην Βραζιλία με άδεια από την σημαία για να βρει την γαλήνη του. Μία ωραία πρωΐα μάθαμε ότι αρραβωνιάστηκε! Ξαναγύρισε πίσω στην Ελλάδα, δίχως αυτήν όμως. Αποφάσισε να στρωθεί στην δουλειά και να αλλάξει. Σύντομα απογοητεύτηκε και πάλι. Φαύλος κύκλος. Έπρεπε να γίνει κάτι, ώστε ο Λέο Ζαμπά να σβήσει τα πάντα και να αρχίσει ξανά από την αρχή. Ο ΠΑΟΚ απέρριψε την πρόταση από την ρωσική Ταμπόφ και τον στέλνει ξανά την χώρα  του, ώστε -σε  πρώτη φάση- να απολαύσει ξανά το ποδόσφαιρο και να βρει τον εαυτό του. Ο Λέο Ζαμπά φυσικά και δεν είναι καμένο χαρτί. Δεν είναι καν 23. Ήταν «σειρούλα» στην Εθνική Νέων της Βραζιλίας με τον Ρισάρλισον της Έβερτον και τον Ντάβιντ Νέρες του Άγιαξ. Είναι ίδιας κλάσης παίκτης. Αρκεί να ξεθολώσει και να βρει ξανά τον προσανατολισμό του πρώτα στην ζωή και μετά στο γήπεδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Συλλέγει βραβεία ο Μπράντον

To βραβείο του για το κορυφαίο γκολ της… 16ης αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας έλαβε ο Μπράντον Τόμας, με τη...

Στην ίδια κατηγορία