Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κάνοντας… κατάληψη στην επαρχία

Δημοφιλή

Μόνο τυπικά ήταν φιλοξενούμενος ο ΠΑΟΚ στο Βόλο κόντρα στη νεοφώτιστη τοπική ομάδα, αφού οι εξέδρες στο Πανθεσσαλικό στάδιο είχαν έντονο ασπρόμαυρο χρώμα.

Η FORZA έψαξε και βρήκε τις μεγαλύτερες εκδρομές, που έχουν κάνει οι οπαδοί του Δικεφάλου σε γήπεδα της επαρχίας τα τελευταία χρόνια. Το βέβαιο είναι ότι ο συγκεκριμένος κατάλογος θα ήταν ακόμη μεγαλύτερος, αν δεν ίσχυε το μέτρο της απαγόρευσης μετακίνησης (μεμονωμένης ή οργανωμένης) οπαδών.

Στο φινάλε του πρώτου γύρου της σεζόν 2008-2009 o ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Πανσερραϊκό. Στο παιχνίδι είχαν διατεθεί 7.138 εισιτήρια και οι περίπου πέντε χιλιάδες οπαδοί του Δικεφάλου περίμεναν από την ομάδα του Φερνάντο Σάντος να κλείσει με τρίποντο τη χρονιά του 2018. Οι φιλοξενούμενοι είχαν προηγηθεί στο σκορ με τον Αναστασάκο, αλλά τελικά έμεινε στο 1-1 με την τοπική ομάδα. Το τέλος του πρώτου γύρου βρήκε το Δικέφαλο στη δεύτερη θέση με 30 βαθμούς, έξι λιγότερους από τον Ολυμπιακό.

Αυτό που έγινε πέρσι στα Πηγάδια δεν είχε προηγούμενο στο συγκεκριμένο γήπεδο. Απέμεναν πέντε στροφές για τη λήξη του πρωταθλήματος και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είχαν αρχίσει την αντίστροφη μέτρηση για την ανακήρυξη της ομάδας τους σε πρωταθλήτρια μετά από 34 χρόνια. Και οι έξι χιλιάδες ΠΑΟΚτσήδες (συνολικά κόπηκαν 6.558 εισιτήρια) είδαν τους φιλοξενούμενους να φθάνουν στην τελική επικράτηση με 2-1, χάρη στα γκολ των Ολιβέιρα και Ενρίκε.

Το ίδιο εντυπωσιακή υπήρξε και η παρουσία των ΠΑΟΚτσήδων στο ματς με την Ξάνθη τη σεζόν 2003-2004, που είχε λήξει ισόπαλο χωρίς σκορ. Στην παρουσία έξι χιλιάδων ΠΑΟΚτσήδων (είχαν διατεθεί 7.052 εισιτήρια) είχε βοηθήσει και το γεγονός ότι εκείνο το τριήμερο ήταν της Κ. Δευτέρας, κάτι που σήμαινε ότι συνδύασαν το παιχνίδι με το τοπικό Καρναβάλι. Μετά από 21 αγωνιστικές η ομάδα του Αναστασιάδη ήταν 3η στη βαθμολογία με 44 βαθμούς, θέση που διατήρησε μέχρι το τέλος, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Επιπλέον, εκείνη η αναμέτρηση ήταν και η τελευταία μεταξύ των δύο ομάδων στο γήπεδο του ΑΟΞ, που βρίσκεται εντός της πόλης της Ξάνθης, αφού από τη σεζόν που ακολούθησε, η τοπική ομάδα «μετακόμισε» στα Πηγάδια.

Στην πρεμιέρα της σεζόν 2008-09 κόντρα στον ΟΦΗ, ο ΠΑΟΚ είχε τον περισσότερο κόσμο ποτέ στο Ηράκλειο. Περίπου 2.500 οπαδοί του Δικεφάλου είχαν πάρει τις θέσεις τους στο Παγκρήτιο (συνολικά είχαν κοπεί 3.857 εισιτήρια), βλέποντας την ομάδα του Σάντος να φθάνει στη νίκη με 2-0, χάρη στα γκολ των Μάρκος Αντόνιο και Κονσεϊσάο.

Η σεζόν 2007-08 ήταν η πρώτη φορά, που ο Αστέρας Τρίπολης εμφανίστηκε στη μεγάλη κατηγορία. Για το παιχνίδι της 2ας Δεκεμβρίου 2007 στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας, ο ΠΑΟΚ είχε εξασφαλίσει 500 εισιτήρια, ωστόσο ο αριθμός των οπαδών του στις εξέδρες ήταν υπερδιπλάσιος (κόπηκαν 3.685 εισιτήρια). Ο Δικέφαλος πλήρωσε τελικά την κακή του εμφάνιση χάνοντας με 2-0.

Κατάληψη στο γήπεδο της Κομοτηνής είχαν κάνει περίπου τρεις χιλιάδες ΠΑΟΚτσήδες για το παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής της σεζόν 2009-10 (είχαν διατεθεί 3.738 εισιτήρια). Ο Δικέφαλος είχε συναντήσει δυσκολίες κόντρα στον τοπικό Πανθρακικό, αλλά είχε φθάσει στη νίκη με 2-1, έχοντας σκόρερ τους Βιεϊρίνια και Γκαρσία.

Την ίδια αγωνιστική περίοδο επτά αγωνιστικές αργότερα, τρεις χιλιάδες οπαδοί του Δικεφάλου είχαν «καταλάβει» και το γήπεδο του Λεβαδεικού (κόπηκαν 3.209 εισιτήρια). Η ομάδα του Σάντος πέρασε μάλλον εύκολα από τη Βοιωτία, επικρατώντας με 2-0, χάρη στα γκολ, που είχαν πετύχει οι Ιβιτς και Λίνο.

«ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΣ» ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ 

Μία αγωνιστική πριν το τέλος του πρώτου γύρου της περιόδου 2009-10, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπιζε εκτός έδρας την Καβάλα.

Η ομάδα του Σάντος προέρχονταν από την ήττα με 1-0 στο Ολυμπιακό στάδιο από την ΑΕΚ, αλλά, συνολικά, έκανε μια πολύ καλή σεζόν. Το αποτέλεσμα ήταν επτά χιλιάδες ΠΑΟΚτσήδες να μετατρέψουν το γήπεδο της Καβάλας σε μια μικρή Τούμπα (συνολικά 7.142 εισιτήρια). Οι φιλοξενούμενοι έχασαν κλασσικές ευκαιρίες, με αποτέλεσμα να «κολλήσουν» στο 0-0.

Δώδεκα χρόνια νωρίτερα, είχε στηθεί το ίδιο σκηνικό στις κερκίδες του γηπέδου της Καβάλας (7.527 εισιτήρια), αλλά διαφορετικό εντός αγωνιστικού χώρου. Οι επτά χιλιάδες οπαδοί του Δικεφάλου είχαν δει την ομάδα τους στην προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος να επικρατεί με 3-0 (με τα γκολ των Τουρσουνίδη, Φρατζέσκου και Ζουμπούλη) και να εξασφαλίζει και μαθηματικά την έξοδό της στην Ευρώπη μετά από απουσία πέντε χρόνων.

Η… ΧΑΡΗ ΤΟΥΣ ΕΦΘΑΣΕ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ 

Oσες φορές την τελευταία διετία τους δόθηκε η ευκαιρία, οι ΠΑΟΚτσήδες είχαν μαζική παρουσία ακόμη και σε μακρινές έδρες. Όπως συνέβη πέρσι στο Αγρίνιο, αλλά και πρόπερσι σε Γιάννενα και σε Κέρκυρα.

Η παρουσία τους στο Πανθεσσαλικό στάδιο ήταν αντίστοιχη με εκείνη του ματς της 15ης Ιανουαρίου 2011, όταν η ομάδα του Μάκη Χάβου είχε επικρατήσει 3-0 του Ολυμπιακού Βόλου. Σ’ εκείνο το παιχνίδι είχαν κοπεί 8.841 εισιτήρια και υπολογίζεται ότι οι μισοί και παραπάνω από τους θεατές ήταν ΠΑΟΚτσήδες.

Σχεδόν τρία χρόνια αργότερα, στις 14 Σεπτεμβρίου 2013, η ομάδα του Χουμπ Στέφενς αγωνίζονταν εκτός έδρας με τη Βέροια. Πέντε χιλιάδες οπαδοί του Δικεφάλου (διατέθηκαν συνολικά 5.401 εισιτήρια) είδαν την ομάδα τους να επικρατεί των γηπεδούχων με 2-1 (σκόρερ οι Βίτορ και Στοχ), αλλά και τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ στην παρθενική του εμφάνιση με την ασπρόμαυρη φανέλα.

Αρκετά χρόνια νωρίτερα, έξι χιλιάδες ΠΑΟΚτσήδες είχαν κάνει κατάληψη στο γήπεδο του Εδεσσαϊκού για το παιχνίδι της 9ης Μαρτίου 1997 (κόπηκαν 7.155 εισιτήρια). Η ομάδα του Αναστασιάδη (αντιμετώπιζε την ομάδα, στον πάγκο της οποίας είχε αρχίσει εκείνη τη σεζόν) νικούσε με 4-1 (σκόρερ οι Φρατζέσκος, Μαραγκός, Ζαγοράκης, Κολομπούρδας), πετυχαίνοντας την πέμπτη σερί νίκη της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

ΠΑΟΚτσήδικη «τρέλα» στην Stark Arena (video)

Απίθανη ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι οπαδοί της Παρτιζάν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για την 32η αγωνιστική της Euroleague, εκφράζοντας...

Στην ίδια κατηγορία