Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Καιρός να πάμε παρακάτω

Δημοφιλή

Το σύστημα των πλέι οφ το δοκιμάσαμε όλα τα τελευταία χρόνια (με ένα μικρό διάλειμμα προς τα τέλη της περασμένης δεκαετίας) και τα αποτελέσματα μας πείθουν ότι καλύτερα θα είναι τα… καταργήσουμε. Ακόμη κι όταν αποφασίστηκε η «εμπλοκή» του πρώτου της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος στη συγκεκριμένη διαδικασία (στα πρώτα χρόνια εφαρμογής του μοντέλου των πλέι οφ… απαλλάσσονταν από το βάσανο των επιπλέον αγώνων στο τέλος της σεζόν) δεν είδαμε ν’ αυξάνεται το ενδιαφέρον.

«Το πολύ το κύριε ελέησον το βαριέται κι ο παπάς» και στην προκειμένη περίπτωση αυτό βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή του. Οσο ελκυστικό, ειδικά τα τελευταία χρόνια, κι αν είναι το ζευγάρι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, όταν αναμετρώνται μεταξύ τους τέσσερις και έξι φορές (αν κληρωθούν και στο κύπελλο, όπως συνέβη την περσινή σεζόν) μέσα στη χρονιά, αναπόφευκτα θα χάσει μέρος της γοητείας του. Οι μισοάδειες εξέδρες στους αγώνες των πλέι οφ το μαρτυρούν.

Γενικότερα ο κόσμος κουράζεται-πόσο μάλλον οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές, δηλαδή οι ποδοσφαιριστές-από τον εξαντλητικό ρυθμό, που διεξάγονται τα παιχνίδια στο τέλος της σεζόν. Ένα παιχνίδι ανά τρεις ημέρες, κι ενώ όλες σχεδόν οι ομάδες είναι «ξεζουμισμένες» από μια ολόκληρη σεζόν, που έχει προηγηθεί, είναι η… τέλεια συνταγή για να βλέπουμε κακό θέαμα και να βιώνουμε ελάχιστες συγκινήσεις στα πλέι οφ. Οι όποιες εξαιρέσεις συναντούμε είναι απλά για να επιβεβαιώνεται ο κανόνας.

Η συζήτηση, βέβαια, για αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής του πρωταθλήματος δεν γίνεται για τη διοργάνωση, που θ’ αρχίσει σε σχεδόν ενάμισι μήνα, αλλά για τη Σούπερ Λιγκ της σεζόν 2023-24. Μόνο που οι σχετικές αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν πριν τη σέντρα της 20ης Αυγούστου, ειδικά στην περίπτωση που οι υπεύθυνοι καταλήξουν στην απόφαση ν’ αυξηθούν οι ομάδες της πρώτης κατηγορίας σε δεκαέξι, προκειμένου να είναι εκ των προτέρων γνωστοί οι όροι του παιχνιδιού (πόσοι και πώς υποβιβάζονται και, αντίστοιχα, πώς θα γίνει ο προβιβασμός των ομάδων από τη Σούπερ Λιγκ 2).

Σε ένα πρωτάθλημα δεκαέξι ομάδων δεν θα υπάρχει χώρος για πλέι οφ. Και τότε, κάθε παιχνίδι της διοργάνωσης θα έχει επιπλέον βαρύτητα, μια κι οι ομάδες θα γνωρίζουν ότι κι η παραμικρή απώλεια δεν θα μπορεί να αναπληρωθεί στο τέλος της σεζόν, είτε σε πλέι οφ, είτε σε πλέι άουτ.

ΥΓ. Στην «καρδιά» των μεταγραφών, οι φίλαθλοι των ομάδων διαβάζουν και ακούν σε καθημερινή βάση για ξένους παίκτες, ψάχνοντας με το μικροσκόπιο για Έλληνες. Και μετά ο εκάστοτε προπονητής της εθνικής ομάδας ψάχνεται για τον κάθε Ζέκα και τον κάθε Μπάλντοκ…

Προηγούμενο άρθροΤρέλα για το μπάσκετ
Επόμενο άρθροΡόστερ υπό διαμόρφωση


Τελευταία νέα

Χατζηθεοδώρου: «Κάναμε την έκπληξη της 20ετίας»

Με την ψυχή τους πανηγύρισαν στην ομάδα πόλο του ΠΑΟΚ την πρόκρισή τους στα ημιτελικά του πρωταθλήματος. «Πραγματικά είναι κάτι...

Στην ίδια κατηγορία