Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Κάηκαν σπίτια στα Βατερά – Έφτασε μέχρι την παραλία η φωτιά!

Δημοφιλή

Τιτάνια μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στη Λέσβο, με τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Ρογκάδα και μπήκε μέσα στον οικισμό Βατερά λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι.

Η κατάσταση είναι κρίσιμη με πυροσβέστες, εθελοντές, κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής να δίνουν μάχη για να σταματήσουν τη φωτιά. Σε κάποια τμήματα της περιοχής η φωτιά έφτασε στη θάλασσα έχοντας κάψει σπίτια και επαγγελματικές δραστηριότητες. Κατά διαστήματα, στην περιοχή σημειώνονται ριπές ανέμων που σε συνδυασμό με τη φωτιά λειτουργούν εμπρηστικά.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Γιάννη Σινάνη που είναι στο σημείο, σκάφος του Λιμενικού που περιπολεί στην περιοχή απεγκλώβισε 9 άτομα (ανάμεσά τους και αυτόν) από παραλία της περιοχής.

Επίσης, όπως ενημέρωσε με ανάρτησή του στο Facebook, ο δήμαρχος της περιοχής, Ταξιάρχης Βέρρος, ένας πυροσβέστης έχει τραυματιστεί ελαφρά κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της φωτιάς, ευτυχώς ελαφρά.

«Αποκαρδιωτική εικόνα»

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης έκανε λόγο για «αποκαρδιωτική εικόνα σε ένα τουριστικό θέρετρο. Έχουν καταστραφεί οικείες, υπάρχουν εναέρια μέσα αρκετά. (…) Εκκενώθηκε η παραλία των Βατερών».

Μιλώντας στο OPEN ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρος σημείωσε πως εκκενώθηκε «το μεγαλύτερο μέρος του οικισμού, αν όχι όλοι. Έχουν διατεθεί μέσα από ΚΤΕΛ και τον δήμο για την εκκένωση. (…) Τα εναέρια μέσα επιχειρούν ακριβώς πάνω στον οικισμό. Υπάρχουν και σημεία που η φωτιά έφτασε στη θάλασσα. Είναι βέβαιο πως υπάρχουν ζημιές στο χωριό, αλλά δεν ξέρουμε τον αριθμό».

Τεράστια κινητοποίηση

Για την κατάσβεση της φωτιάς έχει κινητοποιηθεί πλειάδα πτητικών μέσων όπως επίσης το σύνολο του δασοπυροσβεστικού μηχανισμού του νησιού. Επιχειρούν 50πυροσβέστες, δύο πεζοπόρα τμήματα, με 17 πυροσβεστικά οχήματα. Συνδράμουν υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης και εθελοντές. Από αέρος επιχειρούν 2 CL415, 3 TRACTORES και ένα Mi8.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα stonisi.gr, η πυρκαγιά κρίνεται ιδιαίτερα δύσκολη με δυο μέτωπα, ένα προς το χωριό Βρίσα και ένα προς τον οικισμό των Βατερών, πίσω από το ξενοδοχείο “ΕΙΡΗΝΗ”.

πηγή: ethnos.gr


Τελευταία νέα

«Χάλκινη» η Κ18 βόλεϊ του ΠΑΟΚ!

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Κ18 βόλεϊ κοριτσιών του ΠΑΟΚ, στο Final-4 της ΕΠΕΣΘ, το οποίο διεξήχθη στο Ε.Γ....

Στην ίδια κατηγορία