Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Και τώρα το πρωτάθλημα αγριεύει!

Δημοφιλή

* Ένα από τα σοβαρά διακυβεύματα στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι οι δύο θέσεις του Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από τη Γουλβς η Ελλάδα έχασε οριστικά την 15η θέση στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ, όπερ σημαίνει ότι από τη σεζόν 2021-22 βγάζει ΜΟΝΟ τον πρωταθλητή στο Τσάμπιονς Λιγκ, καμία στο Γιουρόπα Λιγκ (που θα πλησιάσει περισσότερο το Τσάμπιονς Λιγκ) και τρεις στο Γιουρόπα Λιγκ Κόνφερενς, στο οποίο θα συμμετέχουν μία ομάδα από τις πρώτες πέντε χώρες της κατάταξης και περισσότερες αδύναμες, δύο από τις υπόλοιπες δέκα και όλες οι ομάδες από την 16η θέση και κάτω.

* Η 2η θέση στο πρωτάθλημα, λοιπόν, παύει να έχει αξία, η μάχη στο πρωτάθλημα αγριεύει για τα καλά, αφού μόνο ο πρώτος θα μπορεί να περιμένει σημαντικά έσοδα από την Ευρώπη.

* Σ΄ αυτό το κατάντημα του ελληνικού ποδοσφαίρου, μερίδιο έχουν ΟΛΕΣ οι ομάδες μας που συμμετέχουν στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Και το κακό είναι πως πρέπει να κάνουν σούπερ πορείες την επόμενη σεζόν, για να πάρουμε πίσω τη θέση τη σεζόν 2022-23.

* Με τα σημερινά δεδομένα, από την 15η θέση θα ξεκινήσει την επόμενη σεζόν η Δανία, με τουλάχιστο 2.600 βαθμούς περισσότερους από την Ελλάδα, που μπορεί να αυξηθούν καθώς συνεχίζει ακόμη στο Γιουρόπα Λιγκ η Κοπεγχάγη. Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της διαφοράς, οι 2.600, μία νίκη ελληνικής ομάδας φέτος θα δίνει 0.400 βαθμούς, κάτι που σημαίνει ότι χρειάζονται 6 νίκες και 1 ισοπαλία, παραπάνω από τις δανέζικες ομάδες για να φτάσουμε τη Δανία στη βαθμολογία…

ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΚΑΙ ΟΣΦΠ

* Ο Ολυμπιακός (και οι… σύμμαχοί του) προσπαθεί εδώ και καιρό να κλονίσει τη διοίκηση της ΕΠΟ, ο Λευτέρης Αυγενάκης, εντελώς συμπτωματικά, συμπλέει με τους ερυθρόλευκους και προσπαθεί να… εξυγιάνει (από τι άραγε;) την ποδοσφαιρική ομοσπονδία, αλλά η προσπάθειά του να αλλάζει το εκλογικό σύστημα και με τον τρόπο αυτό να επηρεάσει τις εκλογές της ΕΠΟ, έπεσε στο κενό.

*Η ΦΙΦΑ κατέστησε σαφές ότι δεν αστειεύεται και δεν απεμπολεί το αυτοδιοίκητο των ομοσπονδιών κι ο Αυγενάκης αναγκάστηκε να οπισθοχωρήσει.

* Στο αθλητικό νόμο που βγήκε σε διαβούλευση, αναφέρεται ρητά ότι οι αλλαγές που προωθούνται για τις εκλογές των αθλητικών ομοσπονδιών ΔΕΝ αφορούν την ΕΠΟ. Αν ήθελε ας έκανε αλλιώς…

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ

Τετ-α-τετ με τον Πασχαλάκη έκανε ο Ρέμπε στο Πήλιο και θέλησε να μάθει από πρώτο χέρι τις σκέψεις του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ. Αυτό που προέκυψε είναι πως ο Πασχαλάκης περιμένει μια πρόταση για να φύγει στο εξωτερικό, ξεκαθάρισε ωστόσο ότι αν ο ΠΑΟΚ μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, δεν θέλει να φύγει πριν τον Ιανουάριο.

* Ο ΠΑΟΚ ζήτησε τις προηγούμενες μέρες από κάθε ποδοσφαιριστή μια φωτογραφία και μόλις έφτασε η αποστολή στην Πορταριά, ο καθένας πήρε τη φωτογραφία του σε κορνίζα με την υπενθύμιση ότι στις 25-26 Αυγούστου είναι το πρώτο βήμα για το Τσάμπιονς Λιγκ.

* Τα παιχνίδια του μυαλού, τα περίφημα… mind games, πάντα παίζουν ρόλο στον αθλητισμό.

*Εκείνη η επιτροπή δεοντολογίας είναι καλά; Ή περιμένει να οριστεί πρώτα επιτροπή εφέσεων τον Οκτώβριο, για να βγάλει την απόφαση;

Η ΒΟΛΙΔΑ ΤΟΥ ΑΟΥΓΚΟΥΣΤΟ

Το εντυπωσιακό γκολ, που πέτυχε ο Ντόουγκλας Αουγκούστο στο εκτός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος με την ΑΕΛ, αναδεικνύεται στη σχετική ψηφοφορία-μέσω της ιστοσελίδας της ΠΑΕ-ως το καλύτερο στη διάρκεια της περασμένης περιόδου. Τουλάχιστον ο Βραζιλιάνος χαφ θα έχει να θυμάται κάτι θετικό από τη σεζόν, που, κατά τ’ άλλα, καθορίστηκε από το σοβαρό τραυματισμό του.

*Δεν συνηθίζει-κάθε άλλο-η ΠΑΕ ν’ ανακοινώνει –μετά πολλών ευχαριστιών-τη μη ανανέωση ενός συμβολαίου συνεργασίας με ποδοσφαιριστή. Στην περίπτωση του Μαουρίσιο έκανε την εξαίρεση, δείγμα της εκτίμησης προς το πρόσωπο του Βραζιλιάνου και την προσφορά του στην ομάδα.

ΜΕΤΡΟ ΣΥΓΚΡΙΣΗΣ Η ΦΟΡΤΟΥΝΑ

Ο Λάζαρος Λάμπρου ανήκει στον ΠΑΟΚ τα τελευταία 3,5 χρόνια, αλλά για 1,5 χρόνο ήταν δανεικός στον Πανιώνιο και για έναν ακόμη χρόνο στη Φορτούνα Σιτάρντ. Στην Ολλανδία τα είχε πάει καλά, με 7 γκολ και 9 ασίστ σε 24 ματς, και αυτά τα νούμερα ο 23χρονος μεσοεπιθετικός θα επιδιώξει να ξεπεράσει την ερχόμενη σεζόν με τη φανέλα της Τβέντε.

ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΣΑΒΒΙΔΗ ΚΑΙ ΡΟΣΤΟΦ

Σε συμβιβασμό με τη Ροστόφ ήρθε η Αγκροκόμ, λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική κατάσταση της ομάδας και «γνωρίζοντας πλήρως την κοινωνική σημασία του συλλόγου και εκτιμώντας ιδιαίτερα την επιτυχία του στα γήπεδα ποδοσφαίρου της χώρας». Όπως είναι γνωστό, δικαστήριο της ρωσικής πόλης υποχρέωνε την ομάδα να επιστρέψει στην εταιρία του Σαββίδη 154 εκ. ρούβλια (1,8 εκ. ευρώ).

ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΩN

Ο –αναγκαστικά-περιορισμένος χρόνος καλοκαιρινής ξεκούρασης των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ εγκυμονεί κινδύνους για προβλήματα τραυματισμών στη διάρκεια της προετοιμασίας. Και η πρόληψη αυτών βρίσκεται αυτή την εποχή σε απόλυτη προτεραιότητα του νέου ιατρικού επιτελείου, προκειμένου η τεχνική ηγεσία να μη στερηθεί τις υπηρεσίες ποδοσφαιριστών στη διάρκεια «χτισίματος» της νέας ομάδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Παναθηναϊκός: Κρατά… κλειστά χαρτιά για ΑΕΚ ο Τερίμ

Ο Φατίχ Τερίμ δεν ανακοίνωσε την αποστολή για το ντέρμπι με την ΑΕΚ και θα το κάνει ανήμερα του...

Στην ίδια κατηγορία