Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Kαι καλός, και κακός, και… άσχημος

Δημοφιλή

Σε μία σεζόν που οι περισσότεροι παίκτες του ΠΑΟΚ ψάχνουν να θυμηθούν τι απέγινε ο περσινός καλός εαυτός τους, ο Κάρολ Σφιντέρσκι είναι σαν μια όαση φρεσκάδας!

Θα μπορούσε να παίξει και τους τρεις ρόλους στο θρυλικό γουέστερν του Σέρτζιο Λεόνε. Θα μπορούσε να είναι «ο καλός». Όλοι το λένε πως είναι το καλύτερο παιδί στα αποδυτήρια. Οι συμπαίκτες του δεν σταματούν να τον πειράζουν. Ένα κομμάτι μάλαμα. Ένα αγνό, αγαθό, καθαρό παιδί. Θα μπορούσε να είναι «ο κακός». Οι αντίπαλοι του τον νιώθουν για τα καλά. Μπορεί να μετρά μόλις 252 αγωνιστικά λεπτά στην φετινή σεζόν, ωστόσο είναι πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ με τρία γκολ, σκοράρει μία φορά ανά 84 λεπτά. Μία στις δύο τελικές του «γράφει» φέτος, ποσοστό εντυπωσιακό για «εκτελεστή». Θα μπορούσε να είναι και «ο άσχημος». Εντάξει, αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό, γούστα είναι αυτά. Πάντως η κοπέλα του η Μαρτίνα, μάλλον θα διαφωνεί, ετοιμάζεται άλλωστε να του προσφέρει σε μερικούς μήνες τον καρπό του έρωτά τους.

ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΝΑΤΙΝΙ;

Ο Κάρολ Σφιντέρσκι ήρθε στην Θεσσαλονίκη αντί του σχεδόν κλεισμένου Λέο Μπονατίνι και εκ του αποτελέσματος, ο ΠΑΟΚ διάλεξε σωστά. Τι κι αν έχει μόλις πέντε γεμάτα 90λεπτα από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα; Ο Πολωνός έχει σκοράρει 9 φορές σε 20 εμφανίσεις του με την ασπρόμαυρη φανέλα, ο Μπονατίνι δεν έχει σκοράρει μέσα στο 2019, ούτε με την φανέλα της Νότιγχαμ (όπου πήγε δανεικός), ούτε με αυτή της Σετούμπαλ! Άρα ο Δικέφαλος μάλλον διάλεξε σωστά.

Ειδικότητά του, τα καθοριστικά γκολ. Ερχόμενος από τον πάγκο είχε λυτρώσει τον ΠΑΟΚ τρία λεπτά πριν το τέλος σε εκείνο το χρυσό 2-1 επί του ΠΑΣ. Δικό του γκολ είχε στείλει τον επαναληπτικό προημιτελικό κυπέλλου με τον Πανιώνιο στην παράταση. Ένα υπέροχο γυριστό απέναντι (ξανά) στους κυανέρυθρους χάρισε μία υπερπολύτιμη νίκη και αγόρασε χρόνο και ηρεμία.

ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΣΟΛΣΚΙΕΡ

Θυμίζει όντως τον «δολοφόνο με το αγγελικό πρόσωπο» που έλεγαν οι Πολωνοί πριν έρθει. Τηρουμένων των αναλογιών είναι ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ του ΠΑΟΚ. Η μόνιμη «χρυσή» αλλαγή του. Μόλις σε 622 αγωνιστικά λεπτά με την φανέλα του ΠΑΟΚ από την ημέρα που πάτησε Θεσσαλονίκη έχει σκοράρει ήδη 9 φορές (ένα ανά 94 λεπτά) και οι αριθμοί του δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα αυτούς του killer Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς.

Το σύστημα με δύο επιθετικούς του Αμπέλ Φερέιρα λες και είναι κομμένο και ραμμένο στα δικά του μέτρα, αφού κανείς ποτέ δεν ισχυρίστηκε ότι είναι επιθετικός κορυφής. Τώρα πια μπορεί να κινείται σε περισσότερους χώρους, με λιγότερους αντιπάλους γύρω του και να κάνει αυτό που ξέρει καλά: να μυρίζεται το γκολ.

LIMIT-UP

Από την πρώτη ημέρα που αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ, η Τζένοα τον παρακολουθεί στενά. Το καλοκαίρι Μπρέντφορντ και Κάρντιφ εισέπραξαν αρνητικές απαντήσεις, το ίδιο και δύο ρωσικές ομάδες που ρώτησαν για τον 22χρονο Πολωνό επιθετικό. Ο ΠΑΟΚ τον κοστολογεί πια πολύ πάνω από τα 5 εκατομμύρια, η δική του μετοχή είναι μία από τις λίγες που έχει απανωτά limit-up, σε μία σεζόν στην οποία οι περισσότεροι παίκτες της ομάδας ψάχνουν να θυμηθούν που παράτησαν τον παλιό καλό εαυτό τους.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

ΠΑΟΚτσήδικη «τρέλα» στην Stark Arena (video)

Απίθανη ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι οπαδοί της Παρτιζάν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για την 32η αγωνιστική της Euroleague, εκφράζοντας...

Στην ίδια κατηγορία