Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Και εγένετο ΠΑΟΚ Β΄

Δημοφιλή

Ένα διαχρονικό αίτημα (και) του ΠΑΟΚ για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των νεαρών παικτών, που κάθε χρόνο «αποφοιτούν» από τις ακαδημίες, επιτέλους γίνεται πράξη με τη συμμετοχή β΄ ομάδων στη Σούπερ Λιγκ 2, αρχής γενομένης από την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Από την περασμένη Τετάρτη ο Πάμπλο Γκαρσία και οι συνεργάτες του έπιασαν δουλειά στις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου «Λόλας» στη Σουρωτή, προκειμένου να παρουσιάσουν τον ΠΑΟΚ Β΄ προς τα τέλη Σεπτεμβρίου, όταν και θα γίνει η σέντρα στο νέο πρωτάθλημα. Ο 43χρονος Ουρουγουανός προπονητής, πάντως, έστειλε ήδη από την πρώτη ημέρα το μήνυμά του προς τους ποδοσφαιριστές, υπογραμμίζοντας ότι «μόνο με σκληρή δουλειά θα μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας»,

Να σημειωθεί ότι ο ΠΑΟΚ Β΄ (όπως, φυσικά, και οι δεύτερες ομάδες των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΑΕΚ) θα έχει την υποχρέωση να έχει στην ενδεκάδα του πέντε Ελληνες παίκτες. Αντίστοιχα, θα υπάρχει όριο τεσσάρων ξένων (μη κοινοτικών) στην ενδεκάδα. Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα μετακίνησης ποδοσφαιριστών στη διάρκεια της σεζόν από την πρώτη στη δεύτερη ομάδα. Από την άλλη, δεν θα παίξει στα πλέι οφ/άουτ, εφόσον αυτά προβλεφθούν στο νέο πρωτάθλημα.

Επιπλέον, ο ΠΑΟΚ Β΄ θα δίνει τα εντός έδρας παιχνίδια του στο Καυτανζόγλειο, μια και οι δεύτερες ομάδες δεν μπορούν να χρησιμοποιούν τα γήπεδα, στα οποία αγωνίζονται οι αντίστοιχες πρώτες. Τους αγώνες θα μπορούν να παρακολουθούν όλοι οι φίλαθλοι του Δικεφάλου, που ανανεώνουν τα εισιτήρια διαρκείας τους.

Ο Γκαρσία έχει δίπλα του ανθρώπους, με τους οποίους έχει δουλέψει μαζί τα προηγούμενα χρόνια τόσο στην Κ-19, όσο και στην πρώτη ομάδα. Αμεσος συνεργάτης του παραμένει ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ, όπως και οι Χάρης Κομσής (γυμναστής), Γιάννης Αμπατζίδης (αναλυτής βίντεο) και Βασίλης Πετρόπουλος (προπονητής τερματοφυλάκων). Στο τεχνικό επιτελείο βρίσκεται κι ο Γιάννης Θωμαΐδης, ο οποίος επίσης συνεργάστηκε με τον Γκαρσία κατά το διάστημα, που ο Ουρουγουανός τεχνικός κάθονταν στον πάγκο της πρώτης ομάδας (στο παρελθόν διετέλεσε βοηθός του Βλάνταν Ιβιτς και στη συνέχεια μέλος του τμήματος σκάουτινγκ, όπως και υπεύθυνος για την ανάλυση αντιπάλων). Εξάλλου, μετά από ένα… διάλειμμα ορισμένων μηνών σμίγουν πάλι οι δρόμοι του Γκαρσία με τον Κώστα Ιωσηφίδη, ο οποίος ανέλαβε γενικός αρχηγός. Το τιμ συμπληρώνουν ο φυσιοθεραπευτής Σταύρος Τερζανίδης και ο φροντιστής Βασίλης Παπαδόπουλος.

ΣΕΝΤΡΑ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Το πιθανότερο είναι ότι το νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2, με τη συμμετοχή συνολικά 36 ομάδων, θ’ αρχίσει το Σαββατοκύριακο 25-26 Σεπτεμβρίου. Επισήμως δεν έχει γίνει ακόμη ο διαχωρισμός των ομάδων στους δύο ομίλους, αλλά το πιθανότερο είναι ότι στον αντίστοιχο βόρειο, εκτός του ΠΑΟΚ Β΄, θα μετέχουν και οι Ξάνθη, Δόξα Δράμας Καβάλα, Πανσερραϊκός, Ηρακλής, Πιερικός, Βέροια, Αλμωπός Αριδαίας, ΑΕΛ, Απόλλων Λάρισας, Νίκη Βόλου, Ολυμπιακός Βόλου, Αναγέννηση Καρδίτσας ,Τρίκαλα, Καραϊσκάκης και Θεσπρωτός. Αντίστοιχα στο νότιο όμιλος, εκτός από τις δεύτερες ομάδες του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και την ΑΕΚ, θα πάρουν μέρος και οι Λεβαδειακός, Εργοτέλης, Χανιά, Διαγόρας Ρόδου, ΟΦ Ιεράπετρας, Καλαμάτα, Ρόδος, Επισκοπή, Ιάλυσος, Καλλιθέα, Αιγάλεω, Κηφισιά και Ηρόδοτος.

ΡΟΣΤΕΡ ΥΠΟ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ

Το ρόστερ του ΠΑΟΚ Β΄ βρίσκεται ακόμη υπό διαμόρφωση και η τελική σύνθεσή του θα οριστικοποιηθεί το προσεχές χρονικό διάστημα.

Η βάση, πάντως, αποτελείται από παίκτες, που προέρχονται από την Κ-19, μαζί μ’ εκείνους, που την περασμένη αγωνιστική περίοδο (είτε σ’ όλη τη διάρκεια της, είτε στο δεύτερο μισό) αγωνίστηκαν σ’ άλλες ομάδες με τη μορφή του δανεισμού. Στην τελευταία… κατηγορία ανήκουν οι Μάριος Τσαούσης (Σπάρτακ Τρνάβα), Ζήσης Χατζηστραβός (Λαμία) και Αντώνης Γαϊτανίδης (Λεβαδειακός), όπως και οι Δημήτρης Πανίδης και Στάθης Τάχατος, που άρχισαν τη σεζόν με την Κ-19 και την ολοκλήρωσαν ως δανεικοί στην ομάδα των Τρικάλων. Από την περσινή ομάδα νέων προωθήθηκαν παίκτες, όπως οι Παναγιώτης Παναγιώτου, Κώστας Κουλιεράκης, Βασίλης Γρόσδης, Κυριάκος Γιαξής και Βασίλης Γκορτεζιάνι. Νέο πρόσωπο είναι ο Παναγιώτης Τζίμας, μεταγραφικό απόκτημα από τον Αστέρα Τρίπολης.

Mέσα από τις καθημερινές προπονήσεις, αλλά και τη διαδικασία των φιλικών αγώνων ο Γκαρσία πρόκειται να διαμορφώσει άποψη και για εκείνους τους παίκτες, που είναι υπό δοκιμή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Μία τριπλέτα αγώνων στο «σπίτι» του

Την προ τελευταία του εκτός έδρας αναμέτρηση πραγματοποίησε ο ΠΑΟΚ στο «Αθανάσιος Διάκος» με τη Λαμία για την έβδομη αγωνιστική...

Στην ίδια κατηγορία