Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ηθελαν να ελέγξουν την ΕΠΟ κι… έφαγαν τα μούτρα τους

Δημοφιλή

Μήνες ολόκληρους κράτησε η προεργασία για την πραγματοποίηση των εκλογών στην ΕΠΟ. Και ποιοι δεν ασχολήθηκαν με αυτές… Και πόσοι δεν ασχολήθηκαν. Στο τέλος, οι Ενώσεις αποφάσισαν και ψήφισαν ως νέο πρόεδρο τον Θόδωρο Ζαγοράκη, άλλαξαν κατά 50% την Εκτελεστική Επιτροπή και αδιαφόρησαν για όσους προσπάθησαν να πάρουν θέση επειδή… έτσι έπρεπε.

Κανείς πλέον δεν κρύβει ότι η πολιτεία και πιο συγκεκριμένα ο υφυπουργός αθλητισμού, ήθελε να παρέμβει και σε αυτές τις εκλογικές διαδικασίες, κάτι που εξάλλου συνέβη και με άλλες Ομοσπονδίες της χώρας. Όλα δείχνουν ότι… επειδή η παρέμβαση ήταν «χοντρή» και άκομψη, γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο τελικά οι επιλογές του Αυγενάκη στις διάφορες εκλογικές διαδικασίες, απέτυχαν παταγωδώς!

Στο ποδόσφαιρο, η πλειοψηφία αποδέχθηκε την υποψηφιότητα Ζαγοράκη. Ο πρώην αρχηγός της Εθνικής ψηφίστηκε από 66 στους 68 που ψήφισαν, δείγμα της αποδοχής στο πρόσωπο του πρώην ποδοσφαιριστή, του πρώην προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αλλά και του νυν ευρωβουλευτή.

Από εκεί και πέρα εξελέγησαν οι 11 υποψήφιοι που ουσιαστικά πρότεινε η προηγούμενη παράταξη Γραμμένου και η Εκτελεστική των 17 εκλεκτών συμπληρώνεται από τον πρόεδρο της SL2 και τους εκπροσώπους των ΠΑΕ που θα είναι εκ νέου οι παράγοντες ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού μέσω του προέδρου της Λίγκας κ. Μπουτσικάρη. Μία Εκτελεστική Επιτροπή που σε γενικές γραμμές κρατάει τις ισορροπίες που ήταν διαμορφωμένες και στη διοίκηση του Βαγγέλη Γραμμένου.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΞΕΘΕΣΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΔΙΕΘΝΕΙΣ

Για πολλούς και… γνωστούς λόγους (τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται) ο Αυγενάκης ήθελε να τα αλλάξει όλα στην ΕΠΟ. Ποιοι άλλοι το ήθελαν; Εκείνοι –οι μόνοι- που συνεννοούνται και έχουν επαφές με τον συγκεκριμένο πολιτικό. Τυχαίνει να είναι οι ίδιοι που μέχρι το 2016 είχαν καλομάθει στο απόλυτο 100-0 στο χώρο του ποδοσφαίρου, όλοι όσοι μέσω της ΕΠΟ μπορούσαν και ήλεγχαν τα πάντα! Όλα όμως… Ήθελαν λοιπόν την αλλαγή και προσπάθησαν πολύ γι’ αυτή.

Προτάθηκε ο Ζαγοράκης του οποίου το ήθος, την τιμιότητα και τις ποδοσφαιρικές-παραγοντικές παραστάσεις και γνώσεις λίγοι μπορούν να αμφισβητήσουν. Πέρασε του Ζαγοράκη ΚΑΙ γιατί ο ίδιος φρόντισε να μιλήσει με τον κόσμο του ποδοσφαίρου, πείθοντας για το σχέδιό του. Δεν ψηφίστηκε ο Ζαγοράκης επειδή ανήκει στη παράταξη που κυβερνά. Εκλέχθηκε με ρεκόρ ψήφων, γιατί ασχολήθηκε, μίλησε, άκουσε και εκπόνησε ένα πλάνο ΜΑΖΙ με τον κόσμο του ποδοσφαίρου.

«ΕΒΛΕΠΑΝ» ΚΑΙ ΠΔΕ!

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, επειδή ο Ζαγοράκης βρέθηκε όλο το περασμένο διάστημα κοντά στους ανθρώπους του ελληνικού ποδοσφαίρου, κάποια στιγμή διαφάνηκε μια τάση να… ακυρωθούν οι εκλογές. Ήταν τότε, 15 ημέρες περίπου πριν το Σάββατο των εκλογών, όταν έγιναν ξεκάθαρες κινήσεις με στόχο να μην έχει δικαίωμα ο Ζαγοράκης να βάλει υποψηφιότητα! Τι επεδίωκαν όσοι «δούλεψαν» γι’ αυτό το σενάριο. Να αναβληθούν οι εκλογές, να περάσει η 31η Μαρτίου και κάπως έτσι να οριστεί από το Πρωτοδικείο Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή η οποία θα είχε στους κόλπους της παράγοντες από πολλές και διάφορες πλευρές!

ΠΩΣ «ΕΚΑΨΕ» ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ

Αφού δεν κατάφεραν να ελέγξουν –όπως πίστευαν- τη θέση του προέδρου, αποφάσισαν (όλοι εκείνοι που συνήθισαν στο 100-0 της περιόδου πριν το 2016) να βάλουν με το ζόρι στην Εκτελεστική Επιτροπή, ανθρώπους που μέχρι το βράδυ της ημέρας που τελείωνε η προθεσμία για κατάθεση υποψηφιοτήτων, δεν είχαν ιδέα τι μπορούσε να συμβεί .

Κάπως έτσι προτάθηκαν οι Καφές, Σεϊταρίδης, Παπαδόπουλος, Χαριστέας! Όλοι, προτάθηκαν από Ενώσεις οι οποίες –όλως τυχαίως- έχουν καλές επαφές με τον Ολυμπιακό!

Μέχρι και την ημέρα των εκλογών οι πρώην παίκτες δεν ασχολήθηκαν καθόλου με την υποψηφιότητά τους. Δεν μίλησαν με κανέναν άνθρωπο του ποδοσφαίρου για να του αναλύσουν τις απόψεις τους! Δεν έδωσαν σημασία και οι εκλέκτορες απάντησαν με τον ίδιο τρόπο. Δεν τους έδωσαν σημασία.

Ο Αυγενάκης έχει τεράστια ευθύνη για το κάζο των διεθνών και εκεί πρέπει να στραφούν και οι τέσσερις, όσο και αν ο Σεϊταρίδης παραιτήθηκε πριν τη διαδικασία.

ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΜΗ ΕΚΛΟΓΗ

Για το γεγονός αυτό, ο πρώην πρόεδρος Βαγγέλης Γραμμένος ήταν ξεκάθαρος: «Όταν κάποιος επιθυμεί να εκλεγεί και να συμβάλλει, φροντίζει να κάνει μια προεργασία. Να επικοινωνήσει με τον κόσμο, να δει ποιος είναι, να πει το όραμα του. Δεν είδα κάτι τέτοιο. Φυσικό επακόλουθο αυτής της μη εκλογής των παιδιών αυτών των οποίων τις ποδοσφαιρικές ικανότητες σέβομαι απεριόριστα, αλλά το διοικητικό πεδίο είναι κάτι πολύ διαφορετικό».

ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Η μη ψήφιση των διεθνών, ενόχλησε! Ο Ολυμπιακός μέσω του Βερνίκου έγραψε κάτι για… καφετζήδες που εκλέχθηκαν και όχι για τους ποδοσφαιριστές. Ήταν φανερή η ενόχλησή τους για ένα σχέδιό τους που δεν υλοποιήθηκε.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λάρισας Δημήτρης Μπουχλαριώτης έδωσε την πρώτη πληρωμένη απάντησε: «Δεν πρέπει να υπάρχει γκρίνια, ας ηρεμήσουν όλοι και ας αποφύγουν την τοξικότητα. Ειπώθηκε ότι εκλέχθηκαν οι περιπτεράδες και οι καφετζήδες στην ΕΠΟ. Τι να κάνουμε αυτοί ασχολούνται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Δεν είδα κανέναν εφοπλιστή να ασχολείται, ούτε κάποιον μεγαλοεπιχειρηματία να αφιερώνει χρόνο».

Ο Γιώργος Χατζησαρόγλου από τη Ένωση Δράμας, συμπλήρωσε: «Το ότι είναι δημοσιογράφος ο Βερνίκος, σημαίνει ότι μπορεί να κρίνει τη δουλειά του καθενός; Δηλαδή θα ήταν καλύτερα να ήμουν άνεργος και τεμπέλης στη ζωή μου. Εγώ προσωπικά το εκλαμβάνω ότι το λέει για μένα κι ας μην το έχει γράψει. Αλλά νομίζω ότι δεν είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να με αξιολογήσει, διότι τα “έχει” με τη συγκεκριμένη διοίκηση. Θα περίμενα από έναν δημοσιογράφο με τη δική του πορεία, τουλάχιστον να είναι ηθικός. Εγώ προσωπικά δεν τον κρίνω ηθικό αυτόν τον άνθρωπο, για τον συγκεκριμένο λόγο που σας λέω».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Η πρόκριση έφερε… τραπέζι στον ΠΑΟΚ!

Τραπέζι παρέθεσαν οι Αδερφοί Νικολαΐδη στην ομάδα Πόλο του ΠΑΟΚ Domus Ergo, μετά την μεγάλη πρόκριση στους ημιτελικούς Α1...

Στην ίδια κατηγορία