Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ήταν ανταγωνιστικός, αλλά…

Δημοφιλή

Ανταγωνιστικός για ένα ακόμη παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό ήταν ο ΠΑΟΚ mateco. Ο Δικέφαλος πλησίασε αρκετές φορές στην αναμέτρηση τους γηπεδούχους, ωστόσο η ποιότητα των Πειραιωτών ήταν αρκετή για να διαμορφώσουν το τελικό 75-54.

Πλέον, οι «ασπρόμαυροι» περιμένουν να μάθουν αντίπαλο, ο οποίος θα προκύψει από τον ηττημένο στο ζευγάρι Παναθηναϊκός-Περιστέρι.

Δύσκολο ξεκίνημα για τον ΠΑΟΚ

Με μια απουσία παρατάχθηκε ο ΠΑΟΚ mateco στο ΣΕΦ, αφού ο κόουτς Τακιανός δεν είχε στη διάθεσή του τον αρχηγό Βαγγέλη Μαργαρίτη. Ο προπονητής του Δικεφάλου επέλεξε τους Φράνκε, Ράιλι, Σαλούστρο, Σλαφτσάκης και Ρένφρο ως την αρχική πεντάδα του αγώνα.

Μπροστά με πέντε πόντους βρέθηκαν οι Πειραιώτες με το… καλησπέρα, χάρη σε τρίποντο του Γουόκαπ και ακολούθως καλάθι του Λούντζη. Ο Δικέφαλος έψαξε λύσεις μέσω του περιφερειακού σουτ, παίρνοντας πρωτοβουλίες οι Τζέιλεν Ράιλι και Γιαννίκ Φράνκε στο πρώτο μισό του δεκαλέπτου.

Το τρίποντο του Κώστα Σλούκα έβαλε μπροστά τους «ερυθρόλευκους» με δέκα πόντους (18-8), ενώ στην επόμενη φάση έγινε το 20-8 με τον Βεζένκοφ, αναγκάζοντας τον κόουτς Τακιανό να πάρει τάιμ άουτ.

Ο Δικέφαλος τα βρήκε σκούρα στο ΣΕΦ στην πρώτη περίοδο, αφού οι γηπεδούχοι έλεγχαν τον ρυθμό του αγώνα, οδηγώντας στο 24-12 του πρώτου μέρους.

Ζωντανός στο παιχνίδι ο Δικέφαλος

Άσχημα ξεκίνησε η δεύτερη περίοδος, καθώς ο Νέιτ Ρένφρο φορτώθηκε με τρίτο προσωπικό φάουλ από πολύ νωρίς στον αγώνα. Αυτό έφερε τον Κακλαμανάκη στο παρκέ, αλλάζοντας τα πλάνα του Τακιανού.

Για περίπου δύο λεπτά δεν κατάφερε ο ΠΑΟΚ να βρει καλάθι, κάτι που σταμάτησε ο Σάιμπερτ με δεύτερο σερί τρίποντο. Η διαφορά βρισκόταν στους οκτώ (32-24) τέσσερα λεπτά πριν το ημίχρονο. Ο Δικέφαλος πίεσε στην άμυνα και δικαιώθηκε, αφού έριξε τη διαφορά στους πέντε (32-27) με τρίποντο του Φράνκε, οδηγώντας τον κόουτς Μπαρτζώκα σε τάιμ άουτ.

Οι «ασπρόμαυροι» έτρεξαν σερί 10-0, μειώνοντας τη διαφορά στους πέντε στο ημίχρονο (39-34).

Ξανά διψήφια διαφορά για τον Ολυμπιακό

Το δεύτερο ημίχρονο δεν ξεκίνησε ιδανικά για τον Δικέφαλο, αφού έμεινε χωρίς καλάθι για περισσότερα από τρία λεπτά, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Ολυμπιακός τρέχοντας σερί 5-0 (44-34) έως τα μισά της τρίτης περιόδου.

Παρά το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν είχε σκοράρει σχεδόν στην μισή περίοδο, κατάφερε να τρέξει σερί 0-9 χάρη σε συναπτά τρίποντα του Χαντς, μειώνοντας στους πέντε (48-43). Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τις λάθος αποφάσεις των παικτών του Τακιανού στα τελευταία δύο λεπτά της περιόδου, αποκτώντας και πάλι διψήφια διαφορά (56-45).

Το buzzer beater του Σλούκα διαμόρφωσε το 61-45 της τρίτης περιόδου.

Διαδικαστικά τα τελευταία λεπτά

Ξέφυγε η διαφορά στην τέταρτη περίοδο, τη στιγμή που ο Ρένφρο είχε συμπληρώσει το τέταρτο προσωπικό του φάουλ επτά λεπτά πριν το τέλος του αγώνα.

Ο Τζέιλεν Χαντς χρεώθηκε τεχνική ποινή για φλόπινγκ, ενώ λίγο αργότερα ο Παπανικολάου έβαλε τον Ολυμπιακό για πρώτη φορά μπροστά με 20 πόντους (69-49).

Έντονος ήταν ο ρυθμός του αγώνα στο τελευταίο 5λεπτο της αναμέτρησης.

Οι Πειραιώτες κέρδισαν με σκορ 75-54 και πήραν την πρόκριση στα τελικά της Basket League. Αντίθετα, οι παίκτες του Φώτη Τακιανού θα πρέπει να περιμένουν να μάθουν τον επόμενο αντίπαλό τους, αφού θα προκύψει από τον ηττημένο στο ζευγάρι Παναθηναϊκός-Περιστέρι.

Αρχική πεντάδα ΠΑΟΚ: Φράνκε, Ράιλι, Σαλούστρος, Σλαφτσάκης, Ρένφρο

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: 75-54

Επιμέρους σκορ ανά περίοδο:

1η: 24-12
2η: 15-22
3η: 22-11
4η: 14-9

Τα δεκάλεπτα: 24-12, 39-24, 61-45, 75-54

Τα στατιστικά του ματς:


Τελευταία νέα

Το FORZA ONLINE συμμετέχει στην απεργία

Το FORZA ONLINE συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι Ενώσεις συντακτών της χώρας. Διαβάστε αναλυτικά… «Με κοινή απόφαση της ΠΟΕΣΥ,...

Στην ίδια κατηγορία