Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ήρθε η ώρα να τον μάθουμε όλοι

Δημοφιλή

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας αρχίζει και γίνεται κομμάτι του ενεργού αγωνιστικού κορμού του ΠΑΟΚ.

Είναι ένα από τα πλέον πολυσυζητημένα πρόσωπα του φετινού ΠΑΟΚ. Γιατί; Διότι όταν μια ομάδα δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα, υπάρχει ο άγραφος κανόνας που λέει πως οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές της είναι πάντα εκείνοι οι δεν αγωνίζονται. Ο Κριστάνο Μπάτσι προετοίμασε το έδαφος για τον Γιάννη Κωνσταντέλια στις αρχές Οκτωβρίου και στο φινάλε του μήνα, ο 19χρονος έκανε την εμφάνισή του στο αρχικό σχήμα.

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου χρησιμοποιεί τον Γιάννη Κωνσταντέλια σε ρόλο αριστερού ακραίου. Ένα ρόλο που έχει δώσει σε πολλούς ποδοσφαιριστές, και κυρίως σε εκείνους που δεν είναι αυτή η φυσική τους θέση. Ο Ρουμάνος τεχνικός αρέσκεται να παίζει με τον αριστερό του να ακραίο να μπορεί να λειτουργεί ως «πλάγιος επιτελικός μέσος». Το πέρασμα των Μπίσεσβαρ, Πέλκα και Καντουρί από αυτή τη θέση φανερώνει ξεκάθαρα το «μοντέλο» ποδοσφαιριστή που θέλει να έχει ο Λουτσέσκου στο ένα εκ των δυο άκρων της μεσοεπιθετικής γραμμής του.

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας είναι ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος στα χρόνια παρουσίας του στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ αγωνιζόταν στον άξονα. Η ικανότητα του να κουβαλάει τη μπάλα, να διαβάζει τους χώρους και να «σπάει» τις γραμμές άμυνας των αντιπάλων, είτε με κουβάλημα της μπάλας είναι με πάσες κλειδιά, τον έκαναν να συγκαταλέγεται στους καλύτερους στην ηλικία του.

ΠΑΙΖΕΙ ΩΑ ΝΑΡΕΪ Ή ΩΣ ΖΙΒΚΟΒΙΤΣ;

Στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, ο Γιάννης Κωνσταντέλιας αγωνίστηκε στο αριστερό άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής, με τον Κάλεντ Νάρεϊ να βρίσκεται στα δεξιά του. Στην αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Κωνσταντέλιας κράτησε τη θέση του στο αριστερό άκρο, με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς να αγωνίζεται στα δεξιά. Με δεδομένο πως Νάρεϊ και Ζίβκοβιτς έχουν διαφορετικό τρόπο δράσης όταν αγωνίζονται στα δυο άκρα της επίθεσης, το πρώτο ερώτημα που αφορά την αγωνιστική παρουσία του Κωνσταντέλια είναι το αν τα όσα ζητάει ο Λοιυτσέσκου διαφέρουν ανάλογα τον «παρτενέρ» του άλλο άκρο. Με βάση το μέχρι τώρα δείγμα γραφής, αυτό δεν συμβαίνει. Ο θερμικός χάρτης δείχνει πως ο Γιάννης Κωνσταντέλιας ακολουθεί το δικό του μοτίβο παιχνιδιού, αυτό που μπορεί να υποστηρίξει με βάση τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά.

Μέχρι στιγμής, αυτό που έχει καταγραφεί μέσω των θερμικών χαρτών είναι πως ο Ζίβκοβιτς κινείται περισσότερο ως εξτρέμ, αναζητώντας τα γεμίσματα και ο Νάρεϊ συγκλίνει με το που φτάνει το ύψος της μεγάλη περιοχής. Ο Κωνσταντέλιας κινείται και αυτός στη γραμμή αλλά το σημείο στο οποίο συγκλίνει είναι αρκετά πριν τη μεγάλη περιοχή, σε μια προσπάθεια να έχει τρεις επιλογές. Είτε να κουβαλήσει τη μπάλα στη μεγάλη περιοχή, είτε να συνεργαστεί με τον επιτελικό μέσο είτε να έχει το νου του στο δεξί μπακ που, έχοντας κάνει το όβερλαπ, θα είναι η επιλογή του στον χώρο που άφησε. Η ένταξη του Κωνσταντέλια στο αγωνιστικό πλάνο του Λουτσέσκου ήρθε μετά από την προετοιμασία του μέσω των προπονήσεων. Μπορεί να δείγμα γραφής να είναι μικρό αλλά αυτό που προκύπτει από το ρεπορτάζ είναι πως το τεχνικό τιμ είναι ικανοποιημένο από την προσαρμογή του στο πλάνο τακτικής που του έχει εξηγηθεί. Σε συνδυασμό με την ικανότητα του στο ατομικό κομμάτι, ο τρόπος με τον οποίο άρχισε να γράφει τις πρώτες του διαδοχικές συμμετοχές, έχει ικανοποιήσει τους πάντες στον Δικέφαλο.


Τελευταία νέα

Νέο φαβορί για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Την αναζήτηση του νέου της προπονητή συνεχίζει η Λίβερπουλ μετά την απόφαση του Γιούργκεν Κλοπ να αποχωρήσει στο τέλος...

Στην ίδια κατηγορία