Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η βροχή έφερε χάος στη Θεσσαλονίκη

Δημοφιλή

Περισσότερες από 200 κλήσεις πολιτών, αριθμός που συνεχίζει να αυξάνεται, έχει δεχτεί μέχρι στιγμής η πυροσβεστική υπηρεσία για άντληση υδάτων σε υπόγεια και ισόγεια διαμερίσματα και επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, ακόμα και στο κέντρο της πόλης, από το πολύ έντονο και πολύ δυνατό μπουρίνι που κράτησε σχεδόν 1,5 ώρα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία περισσότερα από δέκα δέντρα έχουν πέσει και ευτυχώς δε φυσούσε δυνατός αέρας, διότι ο αριθμός τους θα ήταν πολύ μεγαλύτερος. Μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί κάποιος σοβαρός τραυματισμός πολίτη από την πτώση δέντρων αλλά και από τα αρκετά τροχαία ατυχήματα που σημειώθηκαν στην Περιφερειακή Οδό αλλά και σε διάφορα σημεία της πόλης.

Όπως ανέφερε ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης, τα περισσότερα από τα πεσμένα δέντρα εντοπίζονται στην περιοχή του Λαγκαδά, ενώ αρκετά υπάρχουν και στη δυτική Θεσσαλονίκη και κυρίως στις περιοχές της Μενεμένης και του Νέου Κορδελιού.

Ακόμα και οι κεντρικότεροι δρόμοι στην καρδιά του κέντρου της Θεσσαλονίκης μετατράπηκαν σε ποτάμια, με το νερό σε διάφορα σημεία να φτάνει στο ύψος της γάμπας, ενώ αρκετοί οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους .

«Βρισκόμαστε ήδη στους δρόμους και όπου χρειαστεί επεμβαίνουμε. Το μπουρίνι ήταν πολύ δυνατό και μεγάλο και έχουν καταγραφεί πολλά προβλήματα. Την επόμενη μισή ώρα θα έχουμε την ακριβή εικόνα των ζημιών. Όλα τα συνεργεία επιχειρούν και προσπαθούν να μαζέψουν τα νερά», τόνισε ο κ. Στεργιάδης.

Το μπουρίνι, με πολύ δυνατή βροχή και χαλάζι, ξέσπασε λίγο πριν από τις 4:00 το μεσημέρι της Τρίτης και κόπασε λίγο μετά τις 5:00 το απόγευμα. Σε διάφορα σημεία, ακόμα και στο κέντρο της πόλης, εξακολουθούν να καταγράφονται προβλήματα στο διαδίκτυο.


Τελευταία νέα

Ο Κωνσταντέλιας γίνεται… 90άρης

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας επέστρεψε στις προπονήσεις του ΠΑΟΚ μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων του με την Εθνική Ελλάδος όπως...

Στην ίδια κατηγορία