Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Τούμπα παίρνει και πάλι ζωή

Δημοφιλή

Μετά από σχεδόν ενάμισι χρόνο οι εξέδρες θα υποδεχθούν και πάλι τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, που είχαν-αναγκαστικά- στερηθεί της αγαπημένης τους συνήθειας

Όταν ο ΠΑΟΚ υποδέχονταν στις 4 Μαρτίου 2020 τον Ολυμπιακό (3-2) για τον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου, κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι η Τούμπα θα φιλοξενούσε ξανά κόσμο στις κερκίδες της μετά από σχεδόν ενάμισι χρόνο.

Ο Δικέφαλος θα επιδιώξει αύριο το βράδυ (20.00) κόντρα στην Μποέμιαν ν’ ανατρέψει το 2-1 του πρώτου αγώνα και, αυτή τη φορά, θα έχει μια επιπλέον βοήθεια. Εστω και με ειδικές συνθήκες (η Θύρα 4 θα παραμείνει κλειστή) οι οπαδοί του αποκτούν και πάλι πρόσβαση στις εξέδρες της Τούμπας, κάτι που περίμεναν για πολύ καιρό να συμβεί. Και ναι μεν η ρεβάνς με την ιρλανδική ομάδα πρόκειται να μεταδοθεί από ελεύθερο κανάλι (Open), με την έξοδο από τη Θεσσαλονίκη να κορυφώνεται παραμονές του Δεκαπενταύγουστου, εντούτοις είναι βέβαιο ότι τα διαθέσιμα εισιτήρια θα βρουν τους κατόχους τους…

Με καθυστέρηση, λοιπόν, ενός χρόνου οι Στέφαν Σβαμπ, Αντριαν Περέιρα, Τόμας Μουργκ, Νίκα Νινούα και Αντρίγια Ζίβκοβιτς, παίκτες, δηλαδή, που είχαν αποκτηθεί το προηγούμενο καλοκαίρι, θα αντικρίσουν για πρώτη φορά την Τούμπα με κόσμο στις εξέδρες. Ο Ζίβκοβιτς, βέβαια, την έχει ζήσει ως αντίπαλος, έχοντας αγωνιστεί πριν τρία χρόνια με τη φανέλα της Μπενφίκα στον αγώνα ρεβάνς των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Άλλωστε και οι Νέλσον Ολιβέιρα και Γιάσμιν Κούρτιτς, που προετοιμάζονται για το εντός έδρας ντεμπούτο τους με τον ΠΑΟΚ, έχουν βρεθεί ως φιλοξενούμενοι με την ΑΕΚ και τη Φιορεντίνα αντίστοιχα (όχι όμως και ο Λούκας Τέιλορ, που συμπληρώνει τα μέχρι τώρα μεταγραφικά αποκτήματα του φετινού καλοκαιριού).

Αλλά και ο Σίντζι Καγκάβα, που εντάχθηκε στον ΠΑΟΚ τον περασμένο χειμώνα, θα ζήσει για πρώτη φορά μια γεμάτη Τούμπα. Κάτι που δεν είχαν την ευκαιρία να βιώσουν οι Ράμαν Μπάμπα και Μίκαελ Κρμέντσικ, που επίσης είχαν συμφωνήσει με το Δικέφαλο στα μισά της περσινής σεζόν.

Μην ξεχνάμε και τους Αντόνιο Τσόλακ και Μούσα Ουαγκέ, που είχαν αποκτηθεί το περασμένο καλοκαίρι και αποχώρησαν από τον ΠΑΟΚ χωρίς να παίξουν κάποιο ματς παρουσία φιλάθλων (για τον Κροάτη φορ μπορεί να συμβεί στο μέλλον, μια και έχει παραχωρηθεί ως δανεικός στην ομάδα της Μάλμε…).

ΠΡΟΛΑΒΕ Ο ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Από τους παίκτες, που προωθήθηκαν την τελευταία διετία από την ομάδα νέων, μόνο ο Γιάννης Μιχαηλίδης έχει προλάβει, έστω μια φορά, να παίξει στην Τούμπα με κόσμο και, πιο συγκεκριμένα, στο ματς κυπέλλου εναντίον του ΟΦΗ (4-1) στις 15 Ιανουαρίου 2020.

Άλλοι δύο παίκτες, οι Χάρης Τσιγγάρας και Γιώργος Κούτσιας έπαιξαν στην Τούμπα παρουσία φιλάθλων στα παιχνίδια της σεζόν 2019-20 κόντρα σε Μποέμιαν και Ντιναμό Κιέβου για το Γιουθ Λιγκ. Ένα χρόνο νωρίτερα, για την ίδια διοργάνωση των νέων, ο Τσιγγάρας (αποβολή στο 33΄) είχε παίξει εναντίον της αντίστοιχης ομάδας της Τότεναμ σε αγώνα, που είχε προσελκύσει σχεδόν δέκα χιλιάδες φιλάθλους στις εξέδρες!

*32 ΑΓΩΝΕΣ για το πρωτάθλημα, το κύπελλο και την Ευρώπη έδωσε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα στην εποχή της καραντίνας.

*18 ΝΙΚΕΣ δέκα ισοπαλίες και τέσσερις ήττες ήταν ο τελικός απολογισμός σ’ αυτά τα παιχνίδια απόντος του κόσμου του.

ΞΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Για τέσσερις παίκτες της Μποέμιαν δεν θα είναι η πρώτη φορά, που θα βρεθούν το βράδυ της Πέμπτης στην Τούμπα. Οι Αντριου Λάιονς, Ρος Τιέρνι, Ντόουσον Ντεβόι (βασικοί στον πρώτο αγώνα με τον ΠΑΟΚ στο Δουβλίνο) και Ρόμπερτ Μαχόν (ήταν στην 23άδα για το ματς της περασμένης Τρίτης) είχαν αγωνιστεί εναντίον της Κ-19 του Δικεφάλου για το Γιουθ Λιγκ στο παιχνίδι της 23ης Οκτωβρίου 2019 (η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία είχε νικήσει 1-0 με το γκολ του Πανίδη παίρνοντας την πρόκριση για την επόμενη φάση).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Από Δανία η σφυρίχτρα του ντέρμπι του ΠΑΟΚ

ους ορισμούς των διαιτητών για τα παιχνίδια της δεύτερης αγωνιστικής των Play Off της Super League ανακοίνωσε η ΚΕΔ,...

Στην ίδια κατηγορία