Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η «συμμορία» υπήρξε, το αδίκημα παραγράφηκε…

Δημοφιλή

Πολλά χρόνια ταλαιπωρείται το ποδόσφαιρο και η δικαιοσύνη με την υπόθεση της… «Οργάνωσης» που μετατράπηκε σε… «Συμμορία»! Φθάσαμε στα τέλη του 2020 έτσι ώστε να γίνει αυτό που οι περισσότεροι περίμεναν… Η πλειοψηφία των κατηγορουμένων είναι πολύ κοντά στην οριστική αθώωση!

Μετά από δίμηνη διακοπή λόγω κορονοϊού, η δίκη για τη «Συμμορία» συνεχίστηκε με την πρόταση του εισαγγελέα για το σύνολο των κατηγορουμένων.  Μέσα από αυτή την πρόταση πάντως γίναμε… σοφότεροι, αφού πολλά συμπεράσματα του κ. Χαράλαμπου Λακαφώση, σηκώνουν πραγματικά πολλή συζήτηση και ιδιαίτερη ανάλυση!

Η ΠΡΟΤΑΣΗ

Κατ’ αρχάς ο εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση 23 από τους κατηγορούμενους και την ενοχή 5 εξ’ αυτών. Πρόκειται για τους Αρβανιτίδη (πρόεδρος), Λαναρή (γεν. αρχηγός) , Μπάρμπα-Παυλίδη (ποδοσφαιριστές) της Βέροιας, αλλά και τον διαιτητή Δημητρόπουλο που σφύριξε σε αγώνα κυπέλλου Παναχαϊκής-Ολυμπιακού.

Μέσα από αυτό είναι ξεκάθαρο ότι ο εισαγγελέας έκρινε ως χειραγωγημένο το παιχνίδι πρωταθλήματος Ολυμπιακός-Βέροια 3-0 με πρωταγωνιστές ανθρώπους της μίας ομάδας, αλλά και του αγώνα κυπέλλου όπου βέβαια προκρίθηκαν οι ερυθρόλευκοι.

Για όσους κατηγορούνταν ως μέλη της «Συμμορίας» μεταξύ των οποίων και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, αλλά και πρώην στελέχη της ΕΠΟ και μέλη της ΚΕΔ προτάθηκε η απαλλαγή τους λόγω παραγραφής! Ναι! Είναι αλήθεια. Όλη αυτή η καθυστέρηση στην εκδίκαση μας έφθασε σε ένα τέτοιο σημείο! Ισχυρίστηκε ο εισαγγελέας ότι η δράση της «ομάδας» αυτής υπήρξε, αλλά ατόνησε τον Δεκέμβρη του 2012, αρχές του 2013 και ως εκ τούτου επήλθε παραγραφή, αφού πρόκειται πλημμέλημα! Επί της ουσίας ο κ. Λακαφώσης δέχθηκε ότι υπήρχε “Συμμορία” από το 2011 μέχρι το τέλος του 2012 και όχι μέχρι το 2015 όπως το βούλευμα ανέφερε και η κατηγορία παύει να υφίσταται λόγω παραγραφής!

Χαρακτηριστικά ανέφερε στην τετράωρη ομιλία του: «Υπήρξε μια εξακολουθητική χρησιμοποίηση της δομής της ΕΠΟ και αθέμιτες παρεμβάσεις, όμως φαίνεται ότι μετά τον Νοέμβριο του 2012, αρχές του 2013 άρχισε αυτή η δραστηριότητα να ατονεί και στη συνέχεια διακόπηκε. Υπήρχε μια ευρύτατη δημοσιότητα γύρω από την υπόθεση, πράξη που να συνδέεται μετά από τον Δεκέμβρη του 2012, δεν υπάρχει».

Παρά το ότι πρέπει να περιμένουμε και την οριστική απόφαση (δύσκολα να διαφέρει σε μεγάλο βαθμό) αλλά… ποιος από όλους αυτούς –ακόμη και αν αθωωθεί οριστικά- μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι αθώος; Η ιστορία έγραφε, όλοι είδαμε, όλοι τα ζήσαμε,  τα ηχητικά ντοκουμέντα ακόμη ηχούν στα αυτιά μας και φυσικά η παραγραφή ενός αδικήματος λόγω παρέλευσης πολλών ετών ΔΕΝ μπορεί να σημαίνει αθωότητα.

ΜΟΝΟ Η ΒΕΡΟΙΑ «ΦΤΑΙΕΙ» ΓΙΑ ΤΟ 3-0 ΣΤΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ

Για το Ολυμπιακός-Βέροια 3-0 του 2013, ο Λακαφώσης τόνισε ότι δεν υπάρχουν καταθέσεις μαρτύρων  και… «κανένα στοιχείο δεν προκύπτει ότι ο Μαρινάκης ήρθε σε συναλλαγή με Αρβανιτίδη και Λαναρή για να αλλοιωθεί το αποτέλεσμα».

Εκεί επάνω με απόλυτα υποκειμενικό τρόπο ο εισαγγελέας δέχεται ότι: «Από επισκόπηση βίντεο προκύπτει ότι στο πρώτο γκολ οι κατηγορούμενοι ποδοσφαιριστές έδειξαν προκλητική απάθεια». Συμπλήρωσε ότι… «ο αγώνας αυτός κατ’ επιλογή Αρβανιτίδη και μέσω Λαναρή, αλλοιώθηκε και επιτεύχθηκε η αλλοίωση αποτελέσματος και είναι κακούργημα».

Από την ποδοσφαιρική μας εμπειρία πράγματι ένα ματς μπορεί να «στηθεί» από μία ομάδα. Εδώ όμως, στο ημίχρονο ζητήθηκε και συζητήθηκε ένα συγκεκριμένο σκορ. Το 3-0! Το οποίο πράγματι επιβεβαιώθηκε στο δεύτερο μέρος. Πόσο εύκολο είναι αυτό να γίνει με πρωταγωνιστές μόνο από την μία ομάδα;

ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ – ΚΟΥΓΙΑ

Μέσα στο σκεπτικό του ο εισαγγελέας θέλει να δώσει μεγάλο βάρος σε καταθέσεις που έγιναν. Και αναφέρει για να βασίσει την πρότασή του: «Ο Κούγιας εμφανίστηκε στο δικαστήριο και εν πολλοίς αναίρεσε τις καταγγελίες του, είπε ότι δεν έχει στοιχεία που να προκύπτει χειραγώγηση αγώνα, ότι η αναφορά του σε στελέχη της ΕΠΟ ήταν κατά την κρίση του. Το ίδιο συνέβη και με τον Αλαφούζο που είπε ότι οι καταγγείλει ήταν αποτέλεσμα δικών του κρίσεων βλέποντας τους αγώνες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Συλλέγει βραβεία ο Μπράντον

To βραβείο του για το κορυφαίο γκολ της… 16ης αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας έλαβε ο Μπράντον Τόμας, με τη...

Στην ίδια κατηγορία