Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η συγκλονιστική εξομολόγηση του Κεντζιόρα

Δημοφιλή

Ο Τόμας Κεντζιόρα είναι το τελευταίο απόκτημα του ΠΑΟΚ, με τον Πολωνό μπακ να έχει κάνει ήδη την πρώτη του προπόνηση με την ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου.

Ο Δικέφαλος απέκτησε τον 28χρονο αμυντικό από την Ντιναμό Κιέβου με μορφή δανεισμού.

Αξίζει να σημειωθεί στην πατρίδα του Κεντζιόρα έκαναν ένα αφιέρωμα με αφορμή τον δανεισμό του στον ΠΑΟΚ, παραθέτοντας και ένα κομμάτι παλαιότερων δηλώσεων του ποδοσφαιριστή, από την περίοδο που ξεκινούσε ο πόλεμος στην Ουκρανία.

«Στις πέντε το πρωί μας ξύπνησαν εκρήξεις. Η γυναίκα μου με ξύπνησε, εγώ δεν τις είχα ακούσει. Πήγα στο παράθυρο. Δεν ήταν ξεκάθαρο τι είχε γίνει. Σκεφτόμουν μήπως έγινε μόνο μια φορά, και δεν θα υπάρξει νέος βομβαρδισμός. Αυτές ήταν οι πρώτες σκέψεις, δεν έπρεπε να αντιδράσουμε με πανικό. Αργότερα, κατά την εκκένωση, τα συναισθήματα ήταν έντονα. Δεν είχα κοιμηθεί για τρεις ημέρες», είχε τονίσει χαρακτηριστικά ο Κεντζίορα.

Παράλληλα, οι Πολωνοί αναφέρουν πως οι τελευταίοι μήνες, μετά την επιστροφή από τον δανεισμό του στη Λεχ Πόζναν, ήταν αρκετά δύσκολοι και για λόγους εκτός γηπέδου.

Ο εκπρόσωπος του ποδοσφαιριστή, Σίμον Πακανόφσκι είπε για το ζήτημα:

«Η κατάσταση του Τόμας στη Ντιναμό ήταν δύσκολη. Εννοώ στο ανθρώπινο επίπεδο, όχι στο ποδοσφαιρικό. Έκανε προπονήσεις και ζούσε σε μέρος όπου γινόταν πόλεμος, πετούσαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη και γινόντουσαν συνεχώς βομβαρδισμοί. Είχε τεράστιο αντίκτυπο στη ψυχολογία του.

Κάναμε τα πάντα για να του βρούμε μια ομάδα και μια χώρα όπου θα μπορούσε να επικεντρωθεί μόνο στο ποδόσφαιρο. Το πιο σημαντικό για εμάς και για εκείνον είναι ότι δεν βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο του πολέμου. Χρειαζόταν μια αλλαγή για να αναπτυχθεί σε αθλητικό επίπεδο και να «αναπνεύσει» ψυχικά.

Ο ΠΑΟΚ αναζητούσε έναν έμπειρο αμυντικό γιατί ο Λευτέρης Λύρατζης τραυματίστηκε και θα μείνει εκτός για τουλάχιστον ένα μήνα. Η επιλογή του Κεντζιόρα δεν ήταν τυχαία. Τις δυνατότητες τους ποδοσφαιριστή τις γνωρίζει καλά ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ράζβαν Λουτσέσκου, που είναι γιος του κόουτς της Ντιναμό, Μιρτσέα».

Για το μέλλον του ποδοσφαιριστή και την πιθανότητα παραμονής του στον ΠΑΟΚ

«Ίσως μείνει στην Ελλάδα, ίσως επιστρέψει στη Ντιναμό. Είναι δύσκολο να το πω. Πολλά θα εξαρτηθούν από την πορεία του πολέμου στην Ουκρανία, και αν αυτός τερματιστεί».


Τελευταία νέα

«Εμείς μαζί για μια ζωή!» (video)

Η ξέφρενη πορεία του ΠΑΟΚ στο φετινό Conference League σταμάτησε στα προημιτελικά της διοργάνωσης, με την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ να...

Στην ίδια κατηγορία