Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η σεζόν που άρχισε και τα συμβόλαια που λήγουν

Δημοφιλή

Για τους μισούς, και παραπάνω, παίκτες του ΠΑΟΚ η σεζόν, που ήδη «τρέχει», είναι η τελευταία τους στην Τούμπα, βάσει των συμβολαίων συνεργασίας, που έχουν υπογράψει με το Δικέφαλο

Συνολικά δεκαέξι συμβόλαια ολοκληρώνονται στη λήξη της φετινής αγωνιστικής περιόδου, μόνο που δεν μπορούν να μπουν όλα στην ίδια… λίστα, μια που πρόκειται για ξεχωριστές και ιδιαίτερες υποκατηγορίες.

Η πρώτη από αυτές έχει να κάνει με την παλιά φρουρά ή, αν προτιμάτε, μ’ εκείνους τους παίκτες, που έχουν συνδέσει τα ονόματά τους με τον ΠΑΟΚ των τίτλων και των (εγχώριων) επιτυχιών.

Oι Χοσέ Κρέσπο και Φερνάντο Βαρέλα έχουν συνεχόμενη παρουσία στον ΠΑΟΚ από το καλοκαίρι του 2016 και μετά, την εποχή που εντάχθηκε στο Δικέφαλο κι ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, για τον οποίο υπήρξε η παρένθεση δανεισμού του στον Απόλλωνα Λεμεσού στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν. Από κοντά κι ο Αντρέ Βιεϊρίνια, ο οποίος καταγράφει από το καλοκαίρι του 2017 και μετά τη δεύτερη θητεία του στην Τούμπα.

Το ερχόμενο καλοκαίρι, ο Μπίσεσβαρ, ο πιο… μικρός από αυτούς, θα έχει κλείσει τα 34 του χρόνια, ο Βαρέλα θα κοντεύει τα 35, ο Κρέσπο θα τα έχει ήδη συμπληρώσει και ο Βιεϊρίνια θα έχει κλείσει τα 36 του χρόνια. Προς το παρόν, ο Λουτσέσκου, που, κατά δήλωσή του, δεν κοιτάει… διαβατήρια για να εξακριβώσει τις ηλικίες των παικτών του, τους επιφυλάσσει ρόλους βασικών στην ομάδα του. Αλλά, επειδή κανείς δεν έχει βγει νικητής στη μάχη με το χρόνο, ίσως στο τέλος της σεζόν να αναθεωρήσει κι ο Ρουμάνος τεχνικός κάποιες απόψεις του, αφού, προηγουμένως, προσπαθήσει στη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου να κερδίσει το μέγιστο δυνατό από την παρουσία των τεσσάρων συγκεκριμένων «μπαρουτοκαπνισμένων» παικτών του.

H ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΒΑΜΠ

Όταν πριν δύο χρόνια ο Στέφαν Σβαμπ έδινε τα χέρια με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, γίνονταν γνωστό ότι η συμφωνία των δύο πλευρών προέβλεπε συνεργασία δύο συν ενός χρόνου. Σε κάθε περίπτωση, εφόσον ο Αυστριακός χαφ δώσει συνέχεια στις καλές του εμφανίσεις, δεν θ’ αργήσει η ώρα που θα κληθεί για συζητήσεις με την ΠΑΕ για νέο συμβόλαιο.

ΟΙ ΝΕΑΡΟΙ ΚΙ Ο ΚΑΓΚΑΒΑ

Οι Χάρης Τσιγγάρας και Λευθέρης Λύρατζης, εκπρόσωποι της γενιάς του 2000, διεθνείς με την εθνική ελπίδων, έχουν μπει επίσης στον τελευταίο χρόνο των συμβολαίων τους. Για τους δύο νεαρούς ποδοσφαιριστές αποτελεί ζητούμενο το πόσες ευκαιρίες θα πάρουν στη διάρκεια της σεζόν από τον Λουτσέσκου (βρίσκονται χαμηλά στη μέχρι τώρα «ιεραρχία» του Ρουμάνου προπονητή) και το κατά πόσο θα καταφέρουν να τις αξιοποιήσουν, έτσι ώστε να διεκδικήσουν και τελικά να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στην Τούμπα και μετά το επόμενο καλοκαίρι.

Οσο για τον Σίντζι Καγκάβα, ο αποκλεισμός του από τη λίστα αγώνων στη φάση ομίλων του Κόνφερενς Λιγκ λειτουργεί και ως προμήνυμα για το τι θ’ ακολουθήσει στη συνεργασία του ΠΑΟΚ με τον Ιάπωνα. Εκτός κι αν ο 32χρονος μεσοεπιθετικός καταφέρει και κάνει ανατροπή των προγνωστικών…

ΑΤΥΧΟΣ Ο ΡΟΝΤΡΙΓΚΟ ΣΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

Μετά την πρώτη… αναγνωριστική σεζόν του στον ΠΑΟΚ, ο Ροντρίγκο έφθασε να καταγράψει πέρσι 34 συμμετοχές. Φέτος, που μπαίνει στη τελευταία χρονιά του συμβολαίου του, έχει τον ανταγωνισμό του συμπατριώτη του Λούκας Τέιλορ στο δεξί άκρο της άμυνας, αλλά και την ατυχία να τραυματιστεί στην αρχή της περιόδου. Το πρόβλημά του δεν είναι σοβαρό, ήταν αρκετό όμως να τον αφήσει εκτός λίστας για τα παιχνίδια στον όμιλο του Κόνφερενς Λιγκ.

ΓΚΟΛΚΙΠΕΡ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΑΡΟΝΟΜΑΣΤΗ

Το καλοκαίρι του 2017 ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης είχε αποκτηθεί ως ελεύθερος από τον ΠΑΣ Γιάννινα, υπογράφοντας συμβόλαιο ενός (!) έτους με τον ΠΑΟΚ. Εκτοτε έβαλε την υπογραφή του σε άλλα δύο συμβόλαια συνεργασίας με το Δικέφαλο (το τελευταίο τον Ιανουάριο του 2019), με συνέπεια το ερχόμενο καλοκαίρι να συμπληρώσει πενταετία και με τις 128 συμμετοχές να «απειλεί» να προσπεράσει στη σχετική κατάταξη τους Γκιτσιούδη (140), Τοχούρογλου (144), ίσως και τον Γλύκο (165). Απλησίαστοι, πάντως, παραμένουν οι Φούρτουλα (242) και Μιχόπουλος (230).

Ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς, από την άλλη, στα δύο χρόνια, που βρίσκεται στον ΠΑΟΚ, μετράει 48 παρουσίες κάτω από την ασπρόμαυρη εστία. Το ενδεχόμενο το συγκεκριμένο δίδυμο (ή έστω ένας από τους δύο) να παραμείνει στην Τούμπα και μετά το επόμενο καλοκαίρι φαντάζει σχεδόν απίθανο. Φυσικά, τα πάντα θα κριθούν από την παρουσία και τις επιδόσεις τους στη διάρκεια της σεζόν, σε Ελλάδα και Ευρώπη.

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΜΕ ΙΝΓΚΑΣΟΝ, ΖΙΒΚΟΒΙΤΣ

Βασικοί, διεθνείς και στην καλύτερη ποδοσφαιρική τους ηλικία. Οι Ινγκι Ινγκασον και Αντρίγια Ζίβκοβιτς μπήκαν στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου τους με τον ΠΑΟΚ και πολλοί αναρωτιούνται γιατί ακόμη, μετά και το τέλος του καλοκαιριού, δεν έχουν «τρέξει» οι εξελίξεις…

Ο Ινγκασον θα πρέπει να θεωρεί εαυτόν τυχερό, από την άποψη ότι στις 31 Ιανουαρίου 2019 έγινε η μεταγραφή του από τη Ροστόφ και λίγους μήνες αργότερα πανηγύριζε την κατάκτηση του νταμπλ. Κι ας μην είχε ουσιαστική συμμετοχή στο πρωτάθλημα (ο Λουτσέσκου δεν θα «έσπαγε» με τίποτα το δίδυμο των Βαρέλα και Κρέσπο), παρά μόνο στα παιχνίδια του κυπέλλου, αν και όχι και στον τελικό. Tη διετία που ακολούθησε, όμως, ο 28χρονος Ισλανδός αποτέλεσε βασικό στέλεχος, έχοντας την ατυχία, ωστόσο, να τραυματιστεί προς το τέλος της περσινής σεζόν και να μην έχει επιστρέψει ακόμη σε δράση.

Με 48 εμφανίσεις, 14 γκολ και επτά ασίστ ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς ήταν πέρσι από τους κορυφαίους σε απόδοση. Και ποιος έχει ξεχάσει ότι ακριβώς μια εβδομάδα μετά την υπογραφή διετούς συμβολαίου με τον ΠΑΟΚ, πετύχαινε γκολ κόντρα στην Μπενφίκα, την πρώην του ομάδα, συμβάλλοντας καθοριστικά στην πρόκριση για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

*Για τα τρία τελευταία καλοκαιρινά αποκτήματα, τους Τσούμπα Ακπομ, Σίντκλεϊ και Αλεξάντρου Μιτρίτσα, που ήρθαν από Μίντλεσμπρο, Ντιναμό Κιέβου και Νιου Γιορκ Σίτι, τα πράγματα είναι απλά. Ναι μεν έφθασαν στην Τούμπα με την «ετικέτα» του δανεικού, εφόσον, όμως, ο ΠΑΟΚ θελήσει το επόμενο καλοκαίρι να τους κάνει δικούς του, δεν θα χρειαστεί να κάνει κάποια μεγάλη οικονομική υπέρβαση. Αρκεί, βέβαια, να πειστούν οι άνθρωποί του για την αναγκαιότητα παραμονής των τριών ποδοσφαιριστών, οι οποίοι με τη σειρά τους θα κληθούν στη διάρκεια της σεζόν να αποδείξουν τη χρησιμότητά τους…

Προηγούμενο άρθροΠρωτιά σε τουρνουά
Επόμενο άρθροΗ ενδεκάδα της πρεμιέρας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Αποθέωση στο αεροδρόμιο για την Κλαμπ Μπριζ (video)

Η Κλαμπ Μπριζ πήρε την νίκη στην Τούμπα και μαζί το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Conference League, εκεί...

Στην ίδια κατηγορία