Υπάρχει εκδίκηση στο ποδόσφαιρο; Αν ναι, αύριο ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει τη ρεβάνς από τη Σλάβια Πράγας για τον προ 22 χρόνων αποκλεισμό του στην τότε διοργάνωση του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ…
Εχοντας ξεπεράσει τα εμπόδια της πορτογαλικής Λεϊσόες και της ελβετικής Γκρασχόπερς, ο Δικέφαλος είχε κληρωθεί στον τρίτο γύρο με τη Σλάβια Πράγας.
Το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι επρόκειτο να διεξαχθεί στην Τούμπα στις 28 Νοεμβρίου 2002 και στον ΠΑΟΚ υπήρχε η αισιοδοξία ότι θα μπορούσαν να βάλουν θεμέλια πρόκρισης για τη φάση των «δεκαέξι» από το ματς της Τούμπας. Αλλωστε, η ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη βρίσκονταν σε «καλό φεγγάρι». Μετά από οχτώ αγωνιστικές μετρούσε δεκαπέντε βαθμούς, μόλις έναν λιγότερο από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό (παραμονές της πρώτης μάχης με τους Τσέχους είχε νικήσει εντός έδρας την Προοδευτική με 4-1, παρουσία του βοηθού προπονητή της Σλάβια), διαθέτοντας επιπλέον και τον πρώτο σκόρερ-μέχρι εκείνο το χρονικό διάστημα-του πρωταθλήματος, τον Γεωργιάδη (μετρούσε ήδη επτά γκολ).
«Δεν πρέπει να δεχτούμε γκολ και οι παίκτες πρέπει να είναι πειθαρχημένοι. Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα κριθεί αποκλειστικά από τη δική μας εμφάνιση» έλεγε πριν το παιχνίδι ο Αναστασιάδης, που δεν μπορούσε να υπολογίζει στις υπηρεσίας του προερχόμενου από τραυματισμό, Φουτσίνι.
Ο ΠΑΟΚ κατάφερε όντως να μην δεχθεί γκολ και να πάρει τη νίκη με 1-0, χάρη στο γκολ, που είχε πετύχει ο Γεωργιάδης με ωραία ατομική ενέργεια (μετά τη σέντρα του Κουτσόπουλου από τα αριστερά) επτά λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, διάστημα στο οποίο είχε άλλες δύο καλές ευκαιρίες με τον Οκκά. Αντίθετα, στο πρώτο ημίχρονο χάθηκε από μία ευκαιρία για τις δύο ομάδες (δοκάρι για τον ΠΑΟΚ στο 21΄ ύστερα από κεφαλιά – απόκρουση του Βάσουσεκ, χαμένο τετ α τετ με τον Τοχούρογλου από τον ίδιο παίκτη της φιλοξενούμενης ομάδας.
ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Ουντέζε (62′ Κούτσης), Αμπονσά, Χασιώτης, Μάρκος (59′ Νάστος), Κουτσόπουλος, Κουκιέλκα, Καφές, Γεωργιάδης, Γιασεμής (70′ Φρούσος), Οκκάς.
Σλάβια: Τσέρνι, Λ. Ντόσεκ, Τ. Ντόσεκ (77′ Ντα Σίλβα), Βάσουσεκ (88′ Χντρλίτσκα), Ντοστάλεκ, Σκάτσελ, Γκέντεον, Πέτρους, Πίτακ, Μίλερ, Κουχάρ (74′ Κούκα).
«Είμαι ικανοποιημένος από το τελικό αποτέλεσμα, αν και θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει κι άλλα γκολ αφού είχαμε τις φάσεις» δήλωνε μετά το παιχνίδι ο Αναστασιάδης, που μέχρι τη ρεβάνς στην Πράγα είχε δει την ομάδα του να σκαρφαλώνει στην κορυφή της βαθμολογίας (21 βαθμοί σε δέκα αγώνες) μετά τις νίκες επί της ΑΕΚ (με 4-3 στη Νέα Φιλαδέλφεια) και επί του Ιωνικού (εντός έδρας με 3-0). Στην Πράγα, όμως, ο ΠΑΟΚ δεν τα είχε καταφέρει, χάνοντας με 4-0. Οσο για τη Σλάβια, αποκλείστηκε στους «δεκαέξι» του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ από την Μπεσίκτας.
.