Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η πρώτη γνωριμία

Δημοφιλή

Ο 19χρονος επιθετικός Βασίλης Γκορτεζιάνι, ναι μεν δεν βρήκε θέση στην αποστολή της πρώτης ομάδας για το βασικό στάδιο προετοιμασίας στο Απελντόορν της Ολλανδίας, ωστόσο, όντας το άγνωστο πρόσωπο για τους πολλούς, τους ανάγκασε να στρέψουν πάνω του την προσοχή τους, αναζητώντας στοιχεία για το «ποιος είναι ο Γκορτεζιάνι».

Τη σεζόν που τελείωσε, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ (μαζί με τον Κούτσια) της Κ-19, πετυχαίνοντας οχτώ γκολ σε δώδεκα συμμετοχές. Στο μοναδικό παιχνίδι, που δεν αγωνίστηκε, ήταν το τελευταίο της περιόδου, εντός έδρας με τον Παναθηναϊκό. Κι αυτό, όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί τρεις ημέρες αργότερα θ’ άρχιζε προετοιμασία στην πρώτη ομάδα και, συνεπώς, χρειάζονταν κι αυτός λίγες ημέρες χαλάρωσης.

O Γκορτεζιάνι έχει γεννηθεί στις 29 Ιανουαρίου 2002 στη Γεωργία, χώρα καταγωγής του πατέρα του, αλλά από πολύ μικρός, δύο μηνών, βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη. Αρχισε να παίζει ποδόσφαιρο σε ηλικία πέντε ετών στο ΒΑΟ, συνέχισε στον Ηρακλή, μέχρι που πήγε στην ακαδημία του Άγιαξ.

Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΧΤΩ

Πως έγινε η μεταγραφή του το καλοκαίρι του 2014 στον ΠΑΟΚ; Αρκούσε ένα φιλικό παιχνίδι της ομάδας του Αγιαξ με ομάδα νέων του ΠΑΟΚ, προκειμένου οι άνθρωποι του Δικεφάλου να διακρίνουν το ταλέντο του και να τον εντάξουν στην «ασπρόμαυρη» ακαδημία. Ο ίδιος, βέβαια, ήταν μόνο ένας από τους συνολικά οχτώ παίκτες του Αγιαξ, που μεταπήδησαν τότε στον ΠΑΟΚ. Αλλά, πλέον, είναι κι ο μοναδικός, που συνεχίζει με τη φανέλα του Δικεφάλου.

Τη σεζόν 2016-17 αναδείχτηκε πρωταθλητής με την Κ-15, όταν οι νέοι του Δικεφάλου είχαν νικήσει στην AEL FC Arena την αντίστοιχη ομάδα του Ολυμπιακού στα πέναλτι. Και από τους παίκτες, που είχαν συμμετοχή σ’ εκείνον τον τελικό, συνεχίζουν στον ΠΑΟΚ και οι Μπαλωμένος, Τσοπούρογλου, Αβεντισιάν, Καραμπέρης, Παναγιώτου και Γρόοσδης (ο Γκορτεζιάνι είχε αγωνιστεί ως αλλαγή, όντας εύστοχος στη διαδικασία των πέναλτι). Και τις δύο χρονιές που ακολούθησαν, ενίσχυσε την Κ-17.

Οσοι έχουν παρακολουθήσει τον Γκορτεζιάνι να αγωνίζεται από μικρός στα γήπεδα και να εξελίσσεται, έχουν να λένε ότι από πιτσιρικάς δούλευε πολύ στις προπονήσεις, ακούγοντας προσεκτικά τις οδηγίες των προπονητών του, που προσπαθούσαν να αξιοποιήσουν την έμφυτη ικανότητά του στο γκολ. Άλλωστε, από μικρός αγωνίζονταν στη θέση του φορ, έχοντας ως χαρακτηριστικό γνώρισμα την εκρηκτικότητα στο παιχνίδι του.

ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΓΚΑΡΣΙΑ

Η πρώτη του σεζόν στην Κ-19 ήταν την περίοδο 2019-20. Εκεί συνάντησε ξανά τον Γιάννη Αμπατζίδη, εκ των βοηθών του Γκαρσία, ο οποίος τον γνώριζε καλά από την προ έξι ετών συνεργασία τους στην ακαδημία του Αγιαξ. Στις αρχές της σεζόν, πάντως, ο Γκορτεζιάνι (διεθνής με την εθνική παίδων) δεν συμπεριλαμβάνονταν στις πρώτες επιλογές του Πάμπλο Γκαρσία. Αλλά από τη στιγμή, που την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου, όταν ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-0 την Ξάνθη, μπήκε στην αρχική ενδεκάδα, παρέμεινε βασικό στέλεχος. Και στο τέλος της κουτσουρεμένης-λόγω της πανδημίας του κορονοϊού-σεζόν μέτρησε δεκαεπτά συμμετοχές (δώδεκα ως βασικός κι άλλες πέντε ως αλλαγή) και έξι γκολ στα παιχνίδια πρωταθλήματος.

«Στην αρχή της σεζόν ήταν λογικό να μην παίζω πολύ. Ηταν η πρώτη μου χρονιά στην Κ-19 και είχαν προτεραιότητα οι μεγαλύτεροι από μένα σε ηλικία. Ο κόουτς δεν ήθελε να ρισκάρει, κι αυτό ήταν το σωστό. Στην εξέλιξη της σεζόν κατάλαβα τι ακριβώς ήθελε από μένα ο κ. Γκαρσία να κάνω μέσα στο γήπεδο και προσπάθησα να τα εφαρμόσω στην πράξη. Κάπως έτσι κέρδισα μια θέση στην ενδεκάδα από τα μέσα της σεζόν και μετά» είχε δηλώσει ο Γκορτεζιάνι σε παλαιότερη συνέντευξή του στη FORZA. Ως ανταμοιβή για την καλή του παρουσία, στο τέλος εκείνης της σεζόν κλήθηκε και υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο στην καριέρα του.

ΠΡΟΤΥΠΟ Ο ΛΕΒΑΝΤΟΦΣΚΙ

O Γκορτεζιάνι δεν κρύβει το θαυμασμό του για τον διεθνή Πολωνό επιθετικό της Μπάγερν Μονάχου, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Το μεγάλο όνειρό του είναι, πέρα από την αυτονόητη επιδίωξη να φθάσει μέχρι την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ και να σταδιοδρομήσει σ’ αυτήν, να καταφέρει, κάποια στιγμή, να αγωνιστεί σε πρωτάθλημα του εξωτερικού

Η νέα σεζόν θα τον βρει στον ΠΑΟΚ Β΄ και στη Σούπερ Λιγκ 2. Θα είναι η πρώτη του χρονιά στο ανδρικό ποδόσφαιρο και η πρόκληση γι’ αυτόν –και όλους τους συμπαίκτες του-θα είναι μεγάλη, μια και κάθε αγωνιστική θα… δίνει εξετάσεις για το αν μπορεί να κάνει, αργά ή γρήγορα, το άλμα στην πρώτη ομάδα του Δικεφάλου. Μια πρώτη γεύση επ’ αυτού, πάντως, την πήραμε όλοι μας στο φιλικό της προπερασμένης εβδομάδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Μια ανάσα από την Μπάγερν ο Ζιντάν

Σύμφωνα με ρεπορτάζ, ο Ζινεντίν Ζιντάν είναι ένα... βήμα πριν από την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Μπάγερν Μονάχου! Ο...

Στην ίδια κατηγορία