Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η πρόκληση για τον Ταλιχμανίδη

Δημοφιλή

Ο Χρήστος Ταλιχμανίδης άρχισε τη διαδρομή του στον ΠΑΟΚ πριν από επτά χρόνια, σε ηλικία δώδεκα χρόνων, και φιλοδοξεί να τη συνεχίσει όσο το δυνατό περισσότερο, με απώτερο στόχο, κάποια στιγμή, να υπερασπιστεί την εστία και της πρώτης ομάδας.

Η αλήθεια είναι ότι, όλα τα τελευταία χρόνια, δεν έχει καταφέρει κάποιος τερματοφύλακας από την ομάδα νέων του Δικεφάλου να καθιερωθεί με τους μεγάλους. Είναι, βέβαια, και η ιδιαιτερότητα της θέσης, που δεν διευκολύνει την αναρρίχηση από την ακαδημία μέχρι την πρώτη ομάδα. Θα μπορέσει ο Ταλιχμανίδης να γίνει ο πρώτος, που θα το καταφέρει; Ο χρόνος θα δείξει.

H ενασχόληση του με τον αθλητισμό άρχισε από την ηλικία των 5 ετών (είναι γεννημένος στις 16 Μαρτίου 2001), πρώτα με το τάε κβον ντο. Στη συνέχεια στράφηκε στην κολύμβηση, ακολούθησε ο στίβος και το μπάσκετ. Μέχρι που σε ηλικία δέκα ετών… καταστάλαξε στο ποδόσφαιρο, υπογράφοντας το πρώτο του δελτίο στον Κεραυνό Αγίου Παύλου. Την πρώτη σεζόν δεν έπαιζε τερματοφύλακας, αλλά αγωνίζονταν είτε ως χαφ, είτε ως επιθετικός. Μέχρι που ένα χρόνο αργότερα μεταπήδησε στον Παύλο Μελά, όπου και πήρε θέση κάτω από τα δοκάρια. Εκεί ήταν συμπαίκτης και με τον κατά δύο χρόνια μεγαλύτερο του Μάριο Σιαμπάνη, τους οποίους εκπαίδευε ο προπονητής Οδυσσέας Δήμου.

Οι επιδόσεις του Ταλιχμανίδη τον οδήγησαν στη μικτή ομάδα της ΕΠΣΜ (φόρεσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού), μέχρι που οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ τον εντόπισαν και το καλοκαίρι του 2013 τον ενέταξαν στην ακαδημία τους. Στην πορεία, αναδείχτηκε πρωταθλητής τόσο με την Κ-15, όσο και με την Κ-17 του Δικεφάλου.

Την περσινή σεζόν ήταν ο βασικός τερματοφύλακας της Κ-19, καταγράφοντας δεκαέξι συμμετοχές στο πρωτάθλημα (ανέβηκε στην Κ-19 τη σεζόν 2018-19, παίζοντας δέκα ματς, όντας ο αναπληρωματικός του Σίμου Παπαδόπουλου) και, παράλληλα, συμμετείχε στις προπονήσεις με τους μεγάλους. Από φέτος συμπληρώνει την τετράδα των γκολκίπερ της πρώτης ομάδας, ακολουθώντας τις οδηγίες του Μάριο Γκαλίνοβιτς.

Ο πατέρας του, Γιώργος Ταλιχμανίδης, υπήρξε κι εκείνος παίκτης, έστω και σε ερασιτεχνικό επίπεδο (έπαιξε μέχρι Δ΄ κατηγορία). Ο ίδιος παρότρυνε τον Χρήστο (και τα άλλα δύο παιδιά του) ν’ ασχοληθούν με τον αθλητισμό, αν και όχι κατ’ ανάγκη με το ποδόσφαιρο.

Παράλληλα με το ποδόσφαιρο, ο ύψους 1,87 μ. τερματοφύλακας αποδείχθηκε και συνεπής στα μαθήματα του. Και το προπερασμένο καλοκαίρι πέτυχε την εισαγωγή του στο τμήμα Χρηματοοικονομικών και Λογιστικής του Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

«Έτοιμοι για επιστροφή στη δράση!»

O ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για την επιστροφή του στο πρωτάθλημα της Super League και το ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής των...

Στην ίδια κατηγορία